The Green Deal

Hoe groen is de Europese Groene Deal? Het antwoord zit in de naam zelf vervat. Wat is een greenback? Hoe maak je het onderscheid tussen greenwash en ecologie? En wat is het verschil tussen groentjes en natuurkenners?

Heb je al gehoord van de Green Deal, het paradepaardje van Europa?

Als goed ingelichte burger wel, de dagbladen staan er vol van. Het betekent dat een groot deel van het Europees budget naar ‘de redding van het klimaat’ zal gaan. Wat betekent ‘het klimaat redden’ volgens de onverkozen Europese stoelzitters?

Minder CO2.

Het Europese continent moet tegen 2050 klimaatneutraal of C02-neutraal zijn.

Klimaatneutraal of CO2-neutraal zijn termen die aangeven dat een proces niet bijdraagt aan klimaatverandering. Klimaatcompensatie en CO2-compensatie zijn termen die aangeven dat voor een organisatie, een (productie)proces of een product, de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2 of methaan, wordt gecompenseerd. (Bron: Wikipedia)

Het klimaat redden?

Een zeer goede zaak! Zeker op zakelijk vlak.

Hemels manna voor de milieulobby en de grote investeerders.

Wil je weten of dit voor jou iets kan betekenen? Bekijk dan volgende film.

Bekijk de film hier als youtube de film blokkeert.

Meer info over de film die wat stof deed opwaaien in bijlage (1).

In dit stuk behandelen we eerst de foute benadering van ecologie. Zo fout dat je het beter anti-ecologie noemt. Die collectieve dwaling wordt door twee valse helden aangevoerd: een financiële oplichter en een boos kind.

Waar veel schaduw is, is ook veel licht. We sluiten af met de juiste benadering. Daar ontmoeten we een fantastische vrouw en een echte heldin. Zij is wellicht de grootste groene denkster in de wereld.

 

The Fake Green Deal

Greta for president - Photo by Markus Spiske on Unsplash

Greta for president - Photo by Markus Spiske on Unsplash

How dare you?
— Greta Thunberg

Als Al Gore, 99% van de klimaatwetenschappers en de grote schare BV’s je nog niet overtuigd hebben van de ernst van de klimaatcrisis, dan zal de boze blik van Greta Thunberg dat wel doen.

Heb je de film van Michael Moore bekeken? Bekijk het van de positieve kant.

Fantastisch toch om de wereld te redden en er tegelijk bakken geld mee te verdienen? Voor de rijken en de winnaars onder ons opent zich hier een window of opportunity. Grijp je kans en investeer in duurzame aandelen. Behoor je tot de mindere goden die niet zo rijk maar sluw zijn, probeer dan op zijn minst om een postje te bemachtigen in de rijke milieulobby, de organisatie die andermans geld zo gul verdeelt onder bevriende bedrijven en bureaucraten. Eis snel jouw deel van de koek, want voor de modale burger zal de groene energie of CO2 factuur - jouw tweede belastingbrief - steeds zwaarder worden. Als je niet meekan met de superrijken, zorg dan dat je voor hen werkt, net zoals die perslui en politici van hogere standing. Je wilt toch niet uit de boot vallen?

Neem voorbeeld aan de klimatologen die geld ontvangen van de CO2 lobby. Neem ook voorbeeld aan de Belgische experten die gul geld ontvangen van de vaccin lobby. Je denkt toch niet dat die mensen dat gratis doen? Ik schakel de Covid gezondheidscrisis en de CO2 klimaatcrisis gelijk omdat zij exact hetzelfde script volgen. Ze zijn gebaseerd op angst en pseudo-wetenschap en komen met een zware factuur. Maar de nefaste effecten beperken zich niet tot een financiële aderlating. Je zal ook ferm inboeten aan vrijheid. Het zijn de keerzijden van dezelfde medaille en maken deel uit van een zelfde plan. Noem het Co & Co als je wil. De belangeloze vrijwilligers in het Co & Co verhaal vind je alleen aan de basis, niet aan de top. Think big! Neem voorbeeld aan de premier en de gezondheidsminister van Nederland. Zij sturen genereus miljarden belastinggeld richting Euro-praatbarak en Big Pharma bedrijven en worden er royaal voor bedankt. Maar voor de eigen, lokale zorgmedewerkers komt er geen extra salarisverhoging, enkel lippendienst en een symbolisch schouderklopje. “Het gaat niet. We kunnen niet en-en doen: alle (kleine) salarissen extra laten stijgen en de economische crisis bestrijden” aldus premier Rutte. Gelijk heeft hij, het morrende voetvolk moet zijn plaats leren kennen: onder de voet van haar leiders die zelf aan de voet van de zelfverklaarde wereldelite lopen. Daarmee vat Rutte perfect samen wat de Co & Co deal is, de armen armer en de rijken rijker maken, kapitalisme voor de leiders, communisme voor het voetvolk. Kleine experts, consultants en kleine bedrijven springen ook op de kar van de ecologische transitie. Try and join the club, de grote jongens hebben die koek al lang onder elkaar verdeeld, maar misschien vang ook jij nog enkele kruimels op.

De ‘Europese Groene Deal’ die door de eurocraten met grote fierheid en veel bombarie wordt aangekondigd bestaat uit drie woorden: ‘Europa’, ‘Groen’ en ‘Deal’.

Europa is bijzonder ambitieus want zij wil het wereldklimaat in haar eentje redden. De andere continenten - Amerika, Afrika, Azië en Australië - doen om eigen redenen niet mee. In theorie wel maar niet in de praktijk. De grootste vervuilers, China, de V.S., India, Rusland, Japan en Brazilië, denken er niet aan om fossiele energie (steenkool, aardgas, olie), vervuilende industrie en milieu-vernietiging (fracking, boskap, allerlei ontginning en mijnbouw) echt tegen te gaan. De armste landen worden geplunderd en kunnen zich die Europese luxe niet eens veroorloven.

Do we have a deal?

Zoals de benaming zelf zegt is het in de eerste plaats een business deal. Big Business wel te verstaan, de bedragen zitten in de grootorde van één biljoen of duizend miljard euro. Deze deal is maar een klein onderdeel van het globale noodpakket dat Post-Corona, Het Nieuwe Normaal en De Grote Herstart wordt genoemd. Het is één pot nat.

Meer over The Great Reset in een volgende musing.

How green is this deal?

Hoe groen is deze deal? Even groen als een Greenback. Greenbacks of ‘groene ruggen’ was de naam die men tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gaf aan dollarbiljetten omwille van hun karakteristieke groene rug. Het woord wordt vandaag gebruikt als slang of dialect voor ‘geld’. Dit gaat over onwaarschijnlijk veel geld en een juiste benaming voor die zakelijke transactie is The Greenback Deal.

Een United States Demand Note van 5 dollar, ook greenback genaamd.

Een United States Demand Note van 5 dollar, ook greenback genaamd.

A $1,000 Legal Tender Note from the Series 1862-1863 greenback issue. National Museum of American History - Image by Godot13 - Credit: National Numismatic Collection - Public Domain

A $1,000 Legal Tender Note from the Series 1862-1863 greenback issue. National Museum of American History - Image by Godot13 - Credit: National Numismatic Collection - Public Domain

The European greenback deal is global greenwash.
— A. Birdh

Deze greenback deal is wat men in het Engels greenwash of ‘groenwassen’ noemt. Groenwassen is een woordspeling op het ‘witwassen’ of proper maken van vuil, zwart geld. De betekenis is ongeveer dezelfde, het gaat over het verkopen van uiterst stupide, toxische en dictatoriale beleidsmaatregelen aan een naïef publiek onder het mom van ‘goed voor het milieu’. Het is gebaseerd op het krankzinnig, megalomaan denkbeeld dat wereldklimaat en menselijke immuniteit - complexe ecosystemen die het resultaat zijn van miljoenen jaren evolutie en die volslagen autonoom, automatisch en gratis voor ons werken - van nature gebrekkig zijn en verregaande interventies vereisen van corrupte industriëlen en hoogst incompetente politici.

De Europese Green Deal gaat net zoals vaccins en oorlogstuig over poen. Het soort poen dat jij nooit gaat zien omdat het zeker niet voor jou bestemd is. Het is een vulgair schema om massa’s geld naar grote multinationals en enkele grote aandeelhouders te versluizen. Onder luid applaus van het volk, want het is een daad van liefde om het klimaat en dus de toekomst te redden. Onze jongeren zijn ervoor op straat gekomen.

Do you feel it? Love is in the air!

 
The Great Global Warming Swindle
— Martin Durkin's polemic documentary

Waaraan hebben we die klimaathype te danken? Aan een Amerikaanse ultrakapitalist. In 2006 wordt de hele wereld getrakteerd op de docu-film An Inconvenient Truth. Wij worden gewaarschuwd voor een planetaire noodsituatie: global warming. Een bezorgde hogepriester van De Mammon serveert ons zijn versie van de religieuze apocalyps, het wordt hier even heet als in de hel, de wereld zal vergaan en het is de fout van de mens! De mens moet zich onmiddellijk bekeren, gehoorzamen en vooral boete doen: CO2 taks betalen. De immer creatieve en welmenende Big Finance Boys bedenken daarnaast een modern aflaat systeem waarmee we onze zonden kunnen afkopen: cap and trade! Er is geen enkel probleem dat de geldduivel niet kan oplossen.

De Belgische geldduivel is wel geen socialist en ook geen bouwbioloog. Rijke Belgen genieten van de fiscale aftrek van hun dure Tesla. Voor de modale burger wordt een auto en een huis op slag een pak duurder. De Belg moet zijn huis extra isoleren (veelal met dampdichte petroleum derivaten) en even luchtdicht maken als een plastieken Tupperware doos. Wat niet alleen duur maar zeer ongezond is, een huis moet natuurlijk kunnen ademen en goed geventileerd zijn. Ventilatiesystemen zijn heel vaak slecht ontworpen of onderhouden, worden broeihaarden voor microben en zorgen voor ziekmakende lucht in huis. De voordelige gasketel, aangesloten op een modern en efficiënt gasnetwerk, moet plaats ruimen voor peperdure elektrische warmtepompen. Sommige passiefhuizen zijn slecht ontworpen en warmen in de zomer te sterk op, de koeling kost in dat geval meer dan de verwarming. Goedbedoelde ‘duurzame’ maatregelen zonder intelligentie hebben averechtse effecten.

Van bij de start wisten insiders en sceptici dat die groene golf bullshit was. Waarom? Omdat je als insider en/of scepticus onverbeterlijke reflexen hebt aangekweekt. Je leert dat er achter elke hype een hidden agenda zit. In hogere kringen ben je “in the know”. De echte info circuleert in de achterkamers, de salons, de golfbaan, de jacht of een jacht. Wie zijn info uit de pers moet halen is een oen. Wat de mainstream media vertellen is per definitie onwaar, verdraaid of onvolledig. Begin bij elke hype altijd zelf te graven en stel systematisch vervelende vragen als: “Is it true? Who is that guy? Cui bono?”

Klopt dit indianenverhaal wel?

Wetenschap, astronomie en alternatieve energie hebben mij altijd geboeid. De klimaat hypothese van Al Gore vond ik om diverse redenen niet plausibel. Ik reisde heel veel in die periode en kon dit klimaat verhaal aftoetsen met de mensen die wisten wat er achter de schermen gebeurde: Wall Street bankers en Oxford academics.

  • Astrofysici begrijpen de primordiale rol van de zon en kunnen de temperatuur van planeten met een atmosfeer (zoals de aarde) nauwkeurig berekenen op basis van de afstand tot de zon en de dikte van de atmosfeer. ‘Broeikasgassen’ komen daar niet bij kijken. Alleen al het feit dat de zon als belangrijkste klimaat factor wordt weggecijferd haalt de hypothese van Al Gore moeiteloos onderuit. Niet dat het kliekje rond Gore dit onbewust over het hoofd gezien heeft. Dit gebeurde heel bewust omdat we voldoende weten over de zon. Enkele wetenschappers hebben een naadloos verband ontdekt tussen de zonne-activiteit en de aarde-temperatuur. Zelfs een leek kon dit vermoeden op basis de informatie over zonnepanelen. De totale zonne-energie die door de aardse atmosfeer, oceanen en landmassa wordt geabsorbeerd bedraagt ongeveer 3,8 miljoen exajoules per jaar. De zon levert meer energie in één uur dan de totale energie die de wereld op één jaar tijd verbruikt.

  • De aarde is wel door een atmosfeer omgeven maar dat gas werkt helemaal niet als glas of een onzichtbaar deken. De aarde is GEEN broeikas of glazen serre.

  • Hoe hoger je in de atmosfeer gaat, hoe kouder het is.

  • Warmte stroomt altijd van warm naar koud, niet omgekeerd.

  • Het ‘broeikaseffect’ overtreedt de wetten van de thermodynamica.

  • Vermeende ‘broeikasgassen’ vormen maar 1% van de atmosfeer.

  • Het belangrijkste ‘broeikasgas’ is waterdamp (wolken zijn ook waterdamp) en waterdamp neemt 90% van het vermeende broeikaseffect voor zijn rekening.

  • Het toepassen van een simplistische lineaire redenering op het niet-lineaire, dynamische klimaat-systeem is een zware conceptuele denkfout. De natuurlijke klimaatcycli vertonen chaotisch gedrag dat inherent moeilijk voorspelbaar is.

  • Een complex multifactorieel systeem wordt gereduceerd tot één simpele factor.

  • Die ene simpele factor CO2 is relatief verwaarloosbaar tov waterdamp.

  • De natuur produceert en absorbeert veel meer CO2 dan de mens. De grootste bronnen en opslagplaatsen zijn de oceanen, de planten en de dieren.

  • De menselijke CO2 uitstoot bedraagt slechts 0,0016% van de atmosfeer en is nog meer verwaarloosbaar.

  • Dit wordt bevestigt door een stijging van de CO2 voor aanvang van de industriële revolutie, met andere woorden voor de menselijke uitstoot begonnen was.

  • CO2 is voedsel voor de planten en bron van leven. Het ABC van biologie.

  • Een belangrijke bron van leven wordt plots ‘vervuilend’ en ‘problematisch’.

  • De historische data in de film gaan niet ver genoeg in de tijd. Al Gore zoomt in op een heel klein tijdvenster.

  • De correlatie die Al Gore meent te zien is geen causaliteit.

  • Uit ice core data blijkt dat het CO2-niveau de temperatuurcurve volgt, niet omgekeerd. Het vermeende oorzakelijk verband dat Gore ontdekt had zou je kunnen omkeren.

  • Er is in een ver verleden 3 keer meer CO2 geweest dan vandaag. Probleemloos. De aarde is toen niet in brand gevlogen. Relax. De huidige CO2 niveaus zouden zelfs kunnen verdubbelen en er zou nog geen schadelijk effect zijn.

  • Hogere CO2 niveaus brengen meer plantengroei/voedsel en hoger welzijn.

  • Koude periodes in de geschiedenis correleren met honger en minder welzijn.

  • Al Gore’s stelligheid staat in schril contrast met de voorzichtige nuances van de universiteitsprofessor waarop hij zich beroept. Zijn prof liet zich zelfs ontvallen dat Al zich volgens hem had vergist. Waarop Al repliceerde dat hij ‘te oud’ was geworden. De leerling overtreft de meester?

  • Climategate bracht aan het licht dat de cijfers gemanipuleerd waren om de ‘curves’ te doen kloppen. Tijdsperiodes werden zorgvuldig geselecteerd. Historische metingen van de temperatuur werden (naar beneden) ‘gecorrigeerd’.

  • In de nasleep van climategate ontdekte een statisticus iets anders: de erbarmelijke kwaliteit van de originele dataset aan de basis van het klimaat computermodel. Zelfs zonder cijfer-manipulatie kon daar niets goed uitkomen. Complete rommel, net zoals het corona computermodel van Neil Ferguson. Garbage in garbage out.

  • De 99% consensus onder klimaatwetenschappers is een leugen.

  • En ‘consensus’ is geen wetenschappelijk maar een louter politiek argument.

  • De uitspraak “the science is settled” is anti-wetenschappelijk.

  • ‘Klimaat’ (het gemiddelde weer gemeten over een lange tijdsperiodes) wordt verward met het lokale en momentane ‘weer’ (individuele gevallen).

  • Climate change? Het klimaat verandert altijd. Een waarheid als een koe.

  • De aarde heeft al vele dramatische klimaatveranderingen en pole shifts gekend.

  • Alle gletsjers komen en gaan als je voldoende recul in de tijd neemt.

  • Elk jaar smelt het ijs en elk jaar groeit het weer aan. Normaal.

  • Groenland was vroeger groen. De Noordpool was ooit tropisch.

  • De ijsbeer populatie is sedert 2005 niet gedaald maar 30% gestegen.

  • Bepaalde klimatologen voorspellen eerder een global cooling op basis van een specifieke zonnecyclus die beter correleert met de aarde-temperatuur dan CO2.

  • Geen enkele door Al voorspelde stijging van warmte- of waterpeil is uitgekomen. De afgelopen 10 jaar is Al’s stijging van de temperatuur uitgebleven. Dit heeft de klimaatlobby gedwongen om hun global warming slogan snel te laten vallen en te vervangen door het nietszeggende climate change.

Meer gedetailleerde info vind je in deze korte tekst IS CO2 SCHULDIG?

Een professionele opdracht bracht mij regelmatig naar Oxford. In dit magnifieke kader had ik de kans om hier uitgebreid over te spreken met Engelse universitairen. Tussen pot en pint konden ze daar goed om lachen, maar het bleek carrière-matig en financieel rendabel te zijn om de ‘gewenste’ politieke lijn te volgen. Academici zijn afhankelijk van corporate funding en interne politiek. Uit zelfbehoud houden ze wijselijk hun mond. Betrouwbare info haal je best bij academici die off the record willen praten of die reeds op pensioen zijn en niets meer te verliezen hebben.

De CO2 hypothese is een trap lager dan pseudo-wetenschap, het is pure dwaasheid. Het maakt van een majestueus, open kosmisch systeem een lokaal aards systeempje. Onze kleine planeet baadt continu in de overvloedige straling van een gigantische ster en onuitputtelijke bron van hernieuwbare energie. Maar dat speelt volgens Al Gore geen rol. Neen. Er is op aarde slechts één thermostaat knopje, en die zat super goed verborgen. Een alert politicus ontdekte het. Het is een natuurlijk gas dat de planten voedt. Dit gas is maar een heel klein deel van de atmosfeer en de natuur produceert er het meeste van. Maar het is die verwaarloosbare fractie die de mens uitstoot die het echte probleem vormt. En taksen zijn de oplossing voor dat schijnprobleem. Oh my god! Hoe dom en bekrompen kan je zijn?

Wist je dat lachgas (N2O, distikstofoxide) een sterk broeikasgas is? 1 kilo lachgas heeft hetzelfde effect als 265 kilo CO2. Lachgas werd gebruikt als narcosemiddel, komt voor in patronen voor slagroomapparaten en kan een kortdurende roes opwekken. Ik vrees dat Al Gore en zijn klimatologen teveel lachgas gesnoven hebben.

Photo by Jerry Zhang on Unsplash

Photo by Jerry Zhang on Unsplash

De CO2 niveaus zijn naar aanleiding van de recente lockdown niet gedaald. We hebben nochtans niet meer gevlogen, een schuldige activiteit die volgens Greta een zonde was. Voldoende reden zelfs om iemand openlijk aan de schandpaal te nagelen. Weet je wel hoe vervuilend dat is? Tenzij je Al Gore of Bill Gates noemt, voor hen geldt die zware beperking van de bewegingsvrijheid uiteraard niet.

Remember!

Some people are more equal than others.

Some people never fly commercial.

Privé jets zijn geen probleem. Commerciële vluchten wel. Tienduizenden lijnpiloten zullen ontslagen worden. Zie je hoe social engineering of religieuze vorming stap voor stap te werk gaat? Eerst wordt vliegen een zonde, slecht voor het klimaat. Dan wordt vliegen verboden, slecht door dat virus. CO2 en corona lopen hand in hand. Je zit niet alleen in een bubbel, je vleugels worden geknipt en je bent aan de grond genageld. Zelfs dat volstaat niet. Want elke kleine verplaatsing buiten jouw kiekenkot moet zonodig via een app geregistreerd worden. Met welke andere kiekens ben je in contact geweest?

Zie je de symboliek? Vliegen is vrijheid. Maar die vrijheid wordt nu beperkt en een pak duurder, het privilege van de happy few. Vergeet al die exotische bestemmingen en zet je zinnen op Durbuy, want ook aan de eigen kust is niet iedereen welkom. Vliegen staat ook symbool voor hoger inzicht. Welk perspectief heb je vanuit het vliegtuigraam? Het besef dat onze problemen vanop voldoende grote hoogte gezien onbetekenend zijn. En het blijde besef dat de zon of de sterren altijd schitteren boven het wolkendek. Gevleugelde mensen en dieren zijn geliefde symbolen in elke vorm van spiritualiteit. Vliegen is een prachtige metafoor voor mediteren. Dat is pas echt vliegen.

In corona tijden hebben we in elk geval veel minder vervuild. En toch wil die CO2 maar niet dalen. Verdorie. Klopt onze theorie wel? Stelt dat niet tot nadenken? De leden van de klimaat-sekte vinden alvast van niet. Zij zien er zelfs het teken van hun grote gelijk in. En van het feit dat we nog veel te weinig doen tegen CO2.

What’s remarkable is not how much emissions will go down because of the pandemic, but how little.
— Bill Gates Blog: Covid is awful. Climate change could be worse.

Al Gore? Wie is die kerel?

Een puur product van een corrupt politiek/religieus denksysteem. De gouden regel die ik altijd volg met betrekking tot priesters/politici is dat ik nooit luister naar wat ze en public zeggen en altijd kijk naar wat ze privématig doen. Did Al walk his talk? Hell no! De levensstijl van Al was totaal in tegenspraak met wat hij voor de anderen predikte. Hij kreeg kritiek voor zijn enorm energieverbruik. De door hem voorspelde stijging van de zeespiegel weerhield hem niet om in 2010 een huis aan zee te kopen. De ocean-view villa van 9 miljoen dollar telt 6 fireplaces en ligt tussen de rich and famous van California.

Iemand rekende voor dat de ecologische voetafdruk van zijn collega Bill Gates 10.000 keer hoger ligt dan dat van een doorsnee mens. Wie gelooft die onheilsprofeten nog?

Een knipoog naar esoterici, merk op dat de naam ‘Al Gore’ klinkt als algor (2).

Cui bono? Wie wordt hier beter van?

Follow the Money!

Big Money flows to Big Finance, Big Industry and Big Government.

De cap-and-trade of trading van CO2 emissierechten is handel in gebakken lucht (3). Je weet al genoeg als je hoort wie dit systeem heeft uitgevonden (zie bijlage 3). Dit geniale schema heet pollution for profit.

In tegenstelling tot wat de brave burger en de naïeve activist denkt, staat de grote, zware industrie volledig achter dit CO2 systeem. Ook de olie en gas industrie. Een gangbare mythe is dat klimaatsceptici op de payroll van Big Oil staan. I just wish! Niets is minder waar, in feite wordt er met grof geld gegooid naar de klimaat apostelen. Ik ken enkele zware doch sympathieke gangsters uit de industrie en hun verhalen hou je niet voor mogelijk. Ik vernam dat Mittal Steel meer geld verdiende met emissierechten en het sluiten van fabrieken dan met het opereren ervan. Zo hebben ze de Belgische staat en belastingbetaler voor enkele honderden miljoenen opgelicht. De overheid werd gechanteerd: “Ofwel betalen jullie onze emissierechten, ofwel sluiten we onze Belgische vestiging.” In die dossiers zwicht de politiek altijd voor multinationale belangen.

Is dit niet het toppunt van ironie dat de ultra-kapitalisten erin geslaagd zijn om onze ultralinkse groenen voor hun kar te spannen? Het grote voordeel van de idealistische groenen is dat ze gratis en ongevraagd voor het grootkapitaal werken, in tegenstelling tot politici en ambtenaren zonder credo die alleen maar op poen en postjes jagen. Ik wil daar niet laatdunkend of cynisch over doen, mijn hart gaat naar mensen die zich met passie inzetten voor de natuur en een betere wereld. Doe het wel met verstand. Laat je niet domweg recupereren en inpakken door malafide actoren/acteurs.

Always do your homework! Keep asking: Is it true? Who are these people? Who benefits?

 
 
Corona is een mentaal virus.
— A. Birdh

De corona-schok heeft een sociale en economische auto-immuun reactie getriggerd. Auto-immuunziekten zijn malfuncties van ons afweersysteem. Onze afweer moet ons beschermen tegen infecties. Oorzaken van infecties zijn bacteriën of virussen. Bij een auto-immuunziekte werkt de afweer niet goed. Dan valt onze verdediging niet alleen schadelijke externe invloeden aan, maar ook gezonde, lichaamseigen cellen. We hebben in een collectieve auto-immuun reflex net hetzelfde gedaan met ons fragiel sociaal weefsel en onze economie. De meeste politici, behalve die van Zweden en enkele Aziatische landen, hebben hun economie op commando van de overlords en press owners gekelderd. Dat heet sabordage, het bewust tot zinken brengen van je eigen schip.

Europa Pre-Corona

Voor de corona crisis, toen alles nog ‘normaal’ was, toen de beurzen hoog stonden en toen alles economisch ‘goed’ ging, kreeg top-eurocraat Frans Timmermans al bakken kritiek over zich heen voor zijn groene ideeën. Economen en critici hadden berekend dat zijn Europees klimaatplan onbetaalbaar was, het ging duizend miljard kosten en dat geld was er (toen) niet.

Europa In Corona

Corona overvalt ons en plots is niets meer ‘normaal’. De hysterische propaganda in de pers en de foute projecties van ‘experten’ (betaald door de vaccin industrie) veroorzaken onterecht paniek. Onze ‘lijders’ roepen onze economie een halt toe, ook al druist de algemene, experimentele lockdown maatregel in tegen de virologische wijsheid die een selectieve quarantaine aanbeveelt. Dit laat vermoeden dat er een grootschalig maatschappelijk experiment gestart is. Op 18 maart 2020 maakt Angela Merkel, gezeten voor de ‘Bundestag’ (pittig detail), een plechtige en dramatische tv-toespraak. Hoogst ongewoon, het is de eerste keer in 14 jaar tijd dat ze op die manier tot de natie spreekt. In het prille begin van de crisis zal zij het standaard script voorlezen dat perslui & politici in de rest van de wereld eindeloos zullen blijven herhalen:

“De situatie is ernstig. De grootste uitdaging voor ons land sedert de tweede wereldoorlog! Dit gaat over je eigen ouders en grootouders (emo). We hebben tot nu toe 27(!) doden, dit is historisch en zal ons land voorgoed veranderen (?). Miljoenen mensen gaan niet kunnen werken en kinderen zullen niet naar school mogen gaan. Al onze ideeën over normaliteit, publiek leven en sociaal leven zullen getest worden als nooit tevoren. Ik weet hoe zwaar de restricties op jullie vrijheid zullen wegen want ik heb ze zelf ondergaan in Oost-Duitsland, maar die zijn nu ‘tijdelijk’ noodzakelijk om levens te redden.”

Zij voorspelt - foutief - dat het Duitse gezondheidssysteem overweldigd zal worden. Zij vergelijkt de corona crisis met de tweede wereldoorlog. Een hoogst merkwaardige en ongepaste uitspraak van de Duitse bondskanselier, want WOII maakte miljoenen doden en gaf ons de holocaust. Onverantwoord om op die manier olie op het vuur te gooien, zo’n discours vind ik een staatsvrouw onwaardig. Tot dan toe had geen enkele pandemie zo’n economische ravages aangericht. Ik spreek niet van de pest die in de rampzalige 14de eeuw tussen 100 en 200 miljoen mensen doodde. De ergste pandemie uit de recente geschiedenis was de Spaanse griep van 1918-20. Het super-killer H1N1 influenza virus infecteerde een half miljard mensen en doodde 20 à 50 miljoen mensen, twee tot vijf keer België! De Spaanse griep maakte meer slachtoffers dan heel WOI. Laten we die heel indrukwekkende cijfers vergelijken met de covid-19 coronavirus pandemie. De worldometer stand van eind augustus 2020 toont 24 miljoen ‘gevallen’, 16 miljoen genezingen en iets meer dan 800.000 doden. Er zijn een kleine 7 miljoen actieve gevallen of geïnfecteerde patiënten waarvan 99% met milde condities en 1% in ernstige of kritieke toestand. Er zijn 17 miljoen afgesloten gevallen waarvan een goede 16 miljoen (95%) genezingen en 817K (5%) doden. Uiteraard is die 5% helemaal niet het officiële covid-19 sterftecijfer zoals naïeve mensen vaak aannemen omdat het aantal geregistreerde gevallen niet representatief is voor het werkelijk aantal geïnfecteerden. Door gebrekkige inschatting en onvoldoende testing is dit getal zwaar onderschat. De gewone griep infecteert elk jaar 1 miljard mensen. Het reële sterftecijfer is zoals goed geïnformeerde mensen weten slechts 0,1% en ligt in dezelfde lijn als de gewone griep. In vergelijking met de Spaanse griep, een echte pandemie, stelt de corona epidemie (geen echte pandemie) weinig voor. De verhouding ligt tussen 1/20 (5%) en 1/50 (2%). De economische gevolgen van het super-drama van de Spaanse griep bleven volgens een studie relatief beperkt en kortstondig. De economische gevolgen van de kleinere corona epidemie zullen bijgevolg minder erg zijn. De situatie die men in Azië kon observeren bevestigde deze logische aanname: China zou redelijk snel herstellen en het werk hervatten, de economie in andere Aziatische landen zoals Vietnam, Hong Kong, Taiwan, Singapore, Japan en Korea bleef relatief gespaard. Welke redelijke grond hadden onze leiders in maart om zo’n economisch drama aan te kondigen? Waarom ging alles veranderen? Tenzij dit zo gepland was?

De oorlogsretoriek van mama “Wir schaffen das” Merkel was volledig misplaatst. Een wijze leider zou net het omgekeerde gezegd hebben: “We hebben historisch al voor hetere vuren gestaan, laten we vooral niet panikeren. Dit is een griepvirus en de situatie in China toont aan dat de meeste mensen dit zullen overleven. We gaan speciaal goed zorgen voor de risicogroep, onze ouderen. De kinderen blijken immuun en riskeren niets, zij zullen gewoon naar school gaan. Dit is niet het moment om gekke en nooit eerder geteste algemene lockdown experimenten uit te testen. Ons gezondheidssysteem is modern, we hebben goede dokters, we kunnen dit aan. Verder zal ik mij laten adviseren door een breed panel van top clinici en onafhankelijke virologen. De belangen van de bevolking gaan voor de belangen van de industrie. Om elk risico van belangenvermenging uit te sluiten zullen alle personen die nauwe banden onderhouden met de vaccin industrie uit dit panel geweerd worden. Ik reken op jullie verantwoordelijkheid en zie geen enkele reden om de jullie vrijheden in te perken. Wij zijn allemaal volwassenen. Ik zal onder geen enkel voorwendsel toestaan dat men terugkeert naar het afschuwelijk regime van Oost-Duitsland, want eenmaal men die weg inslaat is er geen weg terug.” Alzo zou een echte staatsvrouw gesproken hebben, denk ik.

President Macron volgt de orders van zijn broodheren ook braafjes op en zal niet op 1 maar op 13 april zijn ernstig gezicht opzetten en dezelfde grandiose oorlogstaal als Merkel hanteren: “Nous sommes en guerre!” De Europese violen waren gestemd.

Dat diende om de kleine geesten psychologisch voor te bereiden op een aanval op de economie en een aantasting van onze vrijheden. Dit martiale sfeertje was vereist om even absurde als uitzonderlijke maatregelen te rechtvaardigen:

'I truly believe we can succeed in this task, if all citizens truly understand their own tasks! - Angela Merkel

Ik hoop dat je als goede burger jouw taak begrepen hebt en dat je mooi in de pas loopt.

Europa Post-Corona

“Post-corona zal alles veranderen!” zongen al onze Europese leiders in koor. Alles behalve hun eigen plannen. Voor ons zou alles veranderen, niet voor hen. Kleine bedrijven en zelfstandigen zaten door de lockdown op droog zaad en zullen de faling mogelijks niet afwenden. Small is no longer beautiful. Gelukkig hebben onze eurostoelzitters daar niets van gevoeld. Na de crisis zullen ze zich meer dan ooit vastklampen aan hun royale privileges en groen pre-corona plan. Voor de crisis was daar geen geld voor, na de crisis plots wel. De werklozen krijgen enkele kruimels. Het grote geld gaat prioritair naar de grote bedrijven en de megalomane projecten. Big is beautiful. Global even more!

Er kwam geen evaluatie van het schandelijk falen van de eurozone politici. Het feit dat het voorspelde aantal doden schromelijk was overdreven werd doodgezwegen. Het feit dat de meeste gezondheidssystemen helemaal niet overweldigd waren, gemeten aan de werkelijkheid op het terrein, werd via suggestieve beelden weggemoffeld. Zo ook het feit dat ze de opvoeding van de kinderen en de economie zwaar geschaad hebben, dat ze de ouderen in de steek hebben gelaten, dat ze het sociale en culturele leven verpest hebben en de allerarmste mensen in de wereld indirect zwaar getroffen hebben. De pers heeft wel heel hard haar best gedaan om de hysterie op te kloppen en de mensen met angst te overweldigen. Maar in absoluut aantal doden was dit uiteindelijk niets meer dan de gewone griep. Een ziekte die, laten we dit niet vergeten, elk jaar veel slachtoffers maakt. Maar lang niet zoveel slachtoffers als de top drie killers (hartziekten, kanker en aandoeningen van de luchtwegen). De ‘overshoot’ werd nooit in vraag gesteld.

Tot overmaat van ramp zitten we in Europa opgescheept met Merkel’s poulain, Ursula. Op zich is ze een keurig uitziende dame, maar een grijze apparatsjik, een brave volger. Wanneer ik met Duitse zakenmensen van enig niveau praat, dan hebben ze voor de Duitse politiek veelal geen goed woord. Politici zijn hoogstens ‘bruikbaar’ om zaken te fiksen. Ze vinden het wel onwaarschijnlijk dat het machtigste land van Europa, het land dat de beste auto’s ter wereld maakt, zo’n erbarmelijke politici produceert. Merkel vonden ze bij gebrek aan beter niet zo slecht, een vaste waarde. Zij verbrandde zich aan het migranten dossier, ze had er geen enkel plan voor. Merkel heeft een machtsvacuüm gecreëerd door al de talentvolle rivalen in haar eigen partij te weren. Wie zich te lang aan de macht vastklampt eindigt omringd door zwakke figuren, ja-knikkers en gatlikkers. De ideale kwalificatie voor eurocraten die orders van hogerhand volgen.

No lockdown, no masks, no hysteria, NO PROBLEM: Sweden didn’t go into a corona coma - and it’s living in glorious normality. Is this proof we got it all terribly wrong?
— Journalist Dominic Sandbrook, Daily Mail

Deze journalist van de Britse Daily Mail heeft the elephant in the room gezien: Zweden.

Indien onze Europese leiders goed naar Zweden hadden gekeken in plaats van hun kop in het zand te steken, dan hadden ze volgens mij de volgende verklaring afgelegd:

“We waren in paniek. Wij hebben ons jammerlijk vergist. We nemen daarom collectief ontslag. De Zweedse corona-strateeg had gelijk. Er was geen tweede golf. Zweden viel de afgelopen maanden op door de relatief losse corona-aanpak. Zo ging de horeca in het land niet op slot en hielden scholen hun deuren open. De verplichte lockdown, het sluiten van onze scholen en van onze grenzen was achteraf bekeken zinloos. Mondkapjes dienden tot niets. Winkels en restaurants hadden open moeten blijven. Het Zweedse sterftecijfer is 34% of 1/3 lager dan dat van koploper België en ook lager dan dat van Spanje, Groot-Brittannië en Italië, stuk voor stuk landen die in lockdown zijn geweest. Voor de Zweden was het een zomer zoals alle andere. Ze vierden vakantie, restaurants zaten vol en ze waren blij dat ze niet in lockdown hoefden. Covid is zo goed als voorbij. We zijn erin geluisd door experts met conflicts of interest. Misschien zullen jullie die mensen vervolgen. Gebruik het vele geld dat we gingen verspillen aan onnodige en potentieel onveilige vaccins wijselijk om de slachtoffers van ons wanbeleid te vergoeden. Sorry. Duizendmaal Sorry.”

Helaas, niets daarvan. Laten we voor de gemoedsrust pretenderen dat Zweden niet bestaat. Of laten we Belgische experten naar Zweden sturen zodat ze ons bijbenen. Noteer dat België, het land met een gezondheidszorg die de hele wereld ons benijd, de twijfelachtige eer heeft om het meeste doden per aantal inwoners te tellen. Enkel San Marino overtreft ons. De Belgische pers heeft aan haar brave burgers uitgelegd dat Zweden “ook veel problemen heeft”. De reden voor het lager aantal doden is dat Zweden “meer groene ruimte” heeft. Maar hoe zit het dan met die super dichtbevolkte Aziatische landen? Die hadden (quasi) geen lockdown en die doen het veel beter? Shht! Begin daar niet over aub!

Momentopname van het aantal doden per miljoen inwoners volgens worldometer :

  • België: 862 (F.C. De Kampioenen)

  • Spanje: 617

  • UK: 610

  • Italië: 586

  • Zweden: 575 (geen lockdown)

  • USA: 547

  • Frankrijk: 468

  • Nederland: 362

  • Luxemburg: 198

  • Duitsland: 111

  • Congo: 14

  • Hong Kong: 10

  • Japan: 9

  • Zuid-Korea: 6

  • Singapore: 5

  • China: 3

  • Taiwan: 0,3

  • Vietnam: 0,3

België als slechtste leerling van de hele wereld? Dat komt omdat de Belgische kapitein zijn schip verlaten had. Hij koos voor een veiliger en beter betaalde Europese topjob. België bleef verweesd achter met een lieve doch onbestaande premier die onwetend, machteloos en willoos capituleerde voor de lobbies. Maar geen nood, de Vlaamse en Waalse regio’s zullen dit wel oplossen.

Samen krijgen we corona klein.
— Een initiatief van de Vlaamse overheid

Wie de betere denktanks frequenteert weet dat Europa tot doel had om de autonomie van de nationale staten uit te hollen. Een operatie die glansrijk geslaagd is. Stap één was de monetaire unie of de euro, geld is altijd het belangrijkste. Unie en eenheid waren mooie slogans die enkel betrekking hadden op eenheid/unie van controle en sturing. Als je landen wil verzwakken moet je die intern verdelen. Daarvoor diende het Europa van de regio’s. Het klassieke verdeel en heers spelletje werkt altijd, kijk naar België. De Brexit klucht is bewuste opzet en geen falen. Het is niet de bedoeling dat Europa lukt want het is slechts een stapsteen naar het One World niveau. Daarom kiest men voor een zwak en verdeeld Europa. De volgende stap is dat er een Europees leger komt.

Terug nu naar de Europese Green Deal. Wars van elke post-corona analyse, economische realiteitszin en introspectie, kiezen onze euro-stoelzitters voor hun favoriete strategie: de vlucht vooruit.

Europa blijft haar groen paradepaardje verdedigen:

“Het is een groene uitweg uit de corona crisis want investeringen in duurzaam voedsel en biodiversiteit zullen het economisch herstel ondersteunen.”

En verder hoor je:

Deze strategieën zijn een centraal element van het Europese herstelplan. Ze zijn cruciaal voor onze gezondheid en welzijn en zullen nieuwe investeringsmogelijkheden creëren”, zegt top-eurocraat Frans Timmermans. “Investeren in de economie van de 20ste eeuw is een enorme vergissing. De corona pandemie toont volgens de Commissie aan dat het verlies aan biodiversiteit de wereld kwetsbaar gemaakt heeft: “Het beschermen van de biodiversiteit is dan ook essentieel om de weerbaarheid van Europa te”versterken en de verspreiding van zoönotische ziekten (zoals corona van vleermuizen) te voorkomen. De waarde van natuurlijke bestuivers bijvoorbeeld, wordt geraamd op miljarden euro’s en de landbouw heeft er alle belang bij om van deze gratis dienstverlening te blijven profiteren. De Commissie stelt voor om het gebruik en de risico’s van pesticiden tegen 2030 met 50 procent te verminderen, en het gebruik van kunstmest met 20 procent. Dankzij investeringen in moderne technologieën, zoals 5G, kan precisielandbouw ingang vinden.”

Bovengenoemde uitspraken zijn sterk verhelderend. Ze sluiten perfect aan bij de vorige musing ‘Resist not evil’. Daarin schreef ik dat:

  1. De corona gekken en de klimaat fundis hun krachten gingen bundelen.

  2. De terminologie en de thema’s van elke crisis sluipend worden aangepast.

Laten we die uitspraken even onder de loep nemen.

De uitweg uit de Corona gekte is de CO2 gekte

“De uitweg uit de corona crisis is groen” zegt Europa. Groen en dus klimaatgebonden.

Merk je hoe Europa, de luxe parking voor uitgerangeerde nationale politici, beide crisis dossiers - corona en co2 - linkt? Co & Co.

De uitweg uit de ene gekte is een andere gekte, en zo blijft onze geld-carrousel draaien.

Europa volgt daarin slaafs de bevelen van ‘s werelds global elite, vertegenwoordigd door ‘s werelds informele leiders type Bill Gates en Klaus Schwab. Het is naar die mensen aan de top of aan de bron dat je moet luisteren om ‘Het Grote Plan’ goed te begrijpen. Niet naar de mindere goden zoals de eurocraten of de nationale politiek, die herhalen wat de groten der aarde beslist hebben. De grote players herken je aan hun ‘World’ etiket.

  1. Bill Gates (World Health Organisation)

    Mister Vaccination, de informele baas van de wereldgezondheid. In de vorige musing verwees ik naar dit artikel waar Bill beide dossiers linkt. Hij zegt namelijk dat climate change veel erger zal zijn dan covid. En als Bill iets zegt, dan is dat zo. Hou je maar vast, de oude crisis is maar net voorbij en de nieuwe is al in aantocht. Co & Co. Disease & Pollution for Profit.

  2. Klaus Schwab (World Economic Forum)

    Mister Great Reset, de informele baas van de wereldeconomie. Klaus, oprichter van het elitaire clubje dat elk jaar zijn hoogmis viert in Davos, zegt hetzelfde als collega Bill: de oplossing voor de zelfgemaakte economische crisis zal ‘groen’ zijn. Co & Co. Disease & Pollution for Profit.

Groenisme is de naam die ik geef aan deze nieuwe klimaat religie. Het is een uitwas van de overkoepelende cultus van De Mammon. De leiders van De Mammon kerk zijn overwegend oudere bankiers. Het Groenisme is vooral populair in Europa en richt zich primair op jongeren. Het credo van de Groenisten is:

Wij Europeanen moeten tegen 2050 klimaat- of CO2-neutraal zijn.

We mogen niet bijdragen aan klimaatverandering.

CO2-neutraal. Merk dat temperatuur en zeespiegel niet meer op de voorgrond treden. Alleen bij bosbranden komt dat nog ter sprake. Niet bijdragen aan klimaatverandering? Kan dat? En zo ja, hoe? Het klimaat verandert vanzelf en dat gebeurt volledig buiten de controle van de mens. Wij hebben er geen impact op. Geloven dat de mens het klimaat kan veranderen is zoals geloven dat de temperatuur in de kamer met 2°C zal stijgen als je een scheet laat. Wie zijn wij om het klimaat te kunnen veranderen, zelfs als wij dat zouden willen? Of gekker, om de planetaire klimaatverandering te kunnen stoppen? Of het gekste van allemaal, om het zonlicht te willen dimmen?

Zelfs de ‘primitieve’ sjamanen lachen met de zotte kuren van de moderne stadsmensen. In Zuid-Amerika is er heel wat te doen rond Pachamama, Moeder Aarde. De mooie natives cultuur leert je om op een verantwoorde en respectvolle manier om te gaan met de aarde, zij is een levengevend en liefdevol wezen. Als je aan een sjamaan vertelt dat wij Pachamama moeten redden zal hij glimlachen: “Pachamama redt zichzelf wel. Draai het om. De mensen moeten er vooral voor zorgen dat ze zichzelf redden.”

Groenisme is achterlijk religieus bijgeloof.

Een virus zoals de griep of corona verdwijnt na x aantal weken vanzelf. Nadien kan je altijd claimen dat de lockdown maatregelen daarvoor gezorgd hebben. Als je een foute voorspelling maakt over een sterke stijging van de temperatuur en dit blijkt nadien niet te kloppen, dan kan je later ook claimen dat de temperatuur dankzij jouw maatregelen onder controle gebleven is. Dat is religieuze racket of magisch denken.

De wereld zal binnenkort vergaan. Bid & Betaal. Hou afstand.

De wereld is niet vergaan?

Onze gebeden, co2 taksen en corona afstandsregels hebben gewerkt!

Onze magische maskers of amuletten helpen ook.

Terminology & Theme Creep

In de vorige musing zagen we dat:

  1. Het corona verhaal begint met doden en eindigt met besmettingen.

  2. Het klimaat verhaal begint met global warming en eindigt met climate change.

De projectie van een schrikwekkend dodental (door ziekte of hoge temperatuur) moest je in eerste instantie bang maken. De onheilsprofeten waren zeer assertief en specifiek. Ferguson voorspelde 2,2 miljoen corona doden in de VS alleen. Al Gore voorspelde een stijging van de zeespiegel met 6 meter. Twaalf jaar later is de zeespiegel 3 cm gestegen. Hij zat er naast met een factor 200. Ja, tweehonderd! En daarmee won hij een Nobelprijs en een job bij Goldman Sachs (als dank voor de vele miljarden die ze nu verdienen aan zijn cap-and-trade). Wetenschappelijk zat hij er misschien naast maar financieel niet. Zijn climate hoax zal zijn privé fortuin met 100 miljoen dollar verhogen. Wanneer Gore het presidentschap verliest aan Bush bezit hij maar 2 miljoen dollar. Hij is vandaag meer dan 300 miljoen dollar waard. Zijn firma in Beverly Hills dankt U alvast voor de gulle steun. Kwatongen zullen beweren dat hij gesurft heeft op de golf van paniek en hysterie die hij zelf veroorzaakt heeft. Luister niet naar die verzuurde en jaloerse mensen. Gore beweert dat zijn intenties nobel en zuiver waren. Natuurlijk moeten we dat geloven. Ik beschouw hem als één van mijn grote helden, de held van de greenback en de greenwash. Goed gespeeld Al!

Het IPCC heeft Al’s predicties bijgesteld en verwacht een stijging van de zeespiegel van 36 tot 87 cm. Dit belet enkele klimaat eminenties niet om vandaag nog steeds te praten van een stijging van 7 tot 12 meter. Ze zitten er naast met een factor 20, een grote stap vooruit ten opzichte van Al. Om te verdoezelen dat die predictie-modellen jammerlijk falen schakelt de Co & Co propaganda over op twee vage en nietszeggende termen: besmetting & klimaatverandering.

Het aantal corona besmettingen stelt niets voor want om te beginnen deugt de test niet. En als je besmet bent dan stelt het nog minder voor, de kans dat je geneest is 99%. Het vermelden niet waard. De ziekenhuizen zijn leeg, er is haast niemand meer te vinden die aan de ziekte sterft. Geen doden meer? Hoe houden we de angst erin? We moeten snel iets verzinnen, wind maken, slag in de lucht. We gaan windmolens bevechten!

Photo by Katia De Juan on Unsplash

De Spaanse premier Don Quichotte kondigt aan dat het leger 2000 ghostbusters inzet om de regio’s te helpen in de strijd tegen het toenemende aantal corona-besmettingen. Wat een opsteker voor de natie. Draconische maatregelen zijn het want “het gaat daar terug de verkeerde kant uit” en “de cijfers stijgen” opnieuw, ondanks de maskers. Kijk naar zijn uitdrukking op de foto, hij ziet er even strijdvaardig uit als Merkel en Macron. Heeft hij dat voor de spiegel geoefend? Krijgen die mensen Botox spuiten? Hoe onderdrukken ze het lachen? Of geloven die dat zelf?

Mijn favoriete corona grap blijft die van de Belgische expert die met volle ernst tijdens de grote zomerhitte zal waarschuwen tegen het gebruik van ventilatoren omdat die de verspreiding van het virus versterken. En al die grote windmolens, zijn die wel veilig?

Er is geen tweede golf. De betekenis die aan de cijfers wordt gegeven lijkt totaal verkeerd.
— Professor Jean-Luc Gala

Gehoord op Radio 1: Professor Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel is kritisch voor de adviezen van de Vlaamse virologen. De infectioloog zegt in “De ochtend” op Radio 1 dat al te strenge maatregelen hun doel helemaal voorbijschieten en onze economie nodeloos kapotmaken. In zijn ziekenhuis ziet Gala niet het minste teken van een tweede corona-golf: er is geen verhoging van het aantal COVID-patiënten en “op de afdeling intensieve zorg blijft de toestand kalm en absoluut onder controle”.

Klimaatverandering is even nietszeggend als ‘besmetting’. Wat bedoel je daarmee? Je moet precies aangeven over welke tijdspanne en over welke temperatuurstijging het gaat. Anders is de hypothese niet falsifieerbaar en het experiment ongeldig. Trouwens, heb je in de mainstream media ooit al een concrete vergelijking gezien tussen de indertijd voorspelde en de reële of actuele cijfers van zowel klimaat als corona?

Het toppunt van absurditeit vond ik in een artikel over climate deniers. Daar had men het woord change uit climate change deniers geschrapt en sceptici werden er voorgesteld als ‘mensen die het klimaat ontkennen’. Hoe durven ze?

De volgende stap is dat critici deniers of ‘ontkenners’ tout court worden genoemd. Religieuze ketters met andere woorden. Als iemand iets zegt dat je niet aanstaat, als je geen argumenten hebt, geen nood. Roep dan heel hard: “Conspiracy Theorist!” Het stopt ogenblikkelijk elke discussie. Zie het als een religieuze bezwering of een vorm van woordmagie. Even doeltreffend als de magische maskers of amuletten die wij dragen om ons te beschermen tegen boze krachten.

In bovengenoemde Europese beleidsvisie gaat deze creep - de geleidelijke vervorming van de termen en de verlegging van de thema’s - gewoon verder. Van CO2-compensatie gaat het verder naar duurzaam voedsel, biodiversiteit, verstuivers, pesticiden en 5G. Een lang en kronkelend intellectueel parcours. Dat zal Timmermans zelf niet bedacht hebben, hij leest dit af van het spiekbriefje dat in zijn hand werd gestopt. Wat is de link die onze overlords via hun Europese spreekbuis willen leggen? Die is zo evident. Onze pure en natuurlijke voeding, gratis gezondheid en algemeen welzijn worden gelijkgeschakeld met de privé belangen en de dure synthetische oplossingen van de agro-industrie (pesticiden) en de telecom industrie (5G).

Maar hoe legt Europa dat zelf uit? Het verlies aan biodiversiteit maakt ons kwetsbaar. Het beschermen van de biodiversiteit maakt ons weerbaar en voorkomt zoönotische ziekten. De Commissie schuift hiermee een hoogst betwistbare hypothese naar voren als zou het verlies aan biodiversiteit ons kwetsbaar maken voor Sars-CoV-2, het virus dat volgens een media-legende van de vleermuis naar de mens is overgesprongen (zoönotisch). Die absurde legende werd door ernstige Chinese onderzoekers direct ontkracht. Er werden geen vleermuizen verkocht op de bewuste wet market in Wuhan en de meerderheid van de eerste slachtoffers had die bewuste voedselmarkt nooit bezocht. Wat iedereen met een beetje verstand ondertussen weet, is dat Wuhan het grootste P4 biolab van het Chinese leger huisvest. Die deden al jaren onderzoek op corona virussen afkomstig van vleermuizen uit de grotten van Yunnan (geografisch ver verwijderd van Wuhan). Dit lab is gebouwd door de Fransen van Sanofi Pasteur en de Amerikanen financierden er al jaren corona onderzoek. In 2019 kreeg dit biolab 3,7 miljoen dollar van Washington, zo vond een alerte Amerikaanse Congressman. Dit is geen conspiracy maar mainstream politiek nieuws die je in de betere Amerikaanse politieke verslaggeving zal vinden. De enige die dit niet weet is onze Belgische reporter ter plaatse, hij is te druk bezig met het bashen van Trump.

Wat weten we nog over dit biolab? De Chinese virologe Dr. Shi Zhengli deed er onderzoek naar SARS-achtige coronavirussen van vleermuis origine. Dat leverde haar de bijnaam ‘Batwoman’ op. Zij is mede opgeleid in Frankrijk en de VS. Het werk dat zij in China deed was de voortzetting van onderzoek dat eerder in de VS was gestart onder impuls van een zekere Dr. Fauci. Ooit van gehoord? It’s a small world. Waarin bestond dat onderzoek? Men zocht een gain of function, een eufemisme voor weaponizing, voor een coronavirus. Hoe maak je een gevaarlijk variant van het banale virus? De reden waarom dit onderzoek van de VS naar China moest verhuizen is dat de betrokken Amerikaanse virologen dit een onverantwoord experiment vonden. Niet alleen was dit soort onderzoek bij wet verboden - Amerika had een internationaal moratorium ondertekend die de ontwikkeling van biologische wapens verbood - het risico voor de veiligheid vonden zij te groot. De recente geschiedenis gaf hen gelijk.

Het zoönotisch verhaal kunnen we, ondanks het feit dat dit woord zeer geleerd klinkt, afdoen als een kinderverhaal. Terug naar diversiteit, een politiek geladen woord dat nu ook zijn ingang vindt in de ecologie. Europa linkt biodiversiteit aan het beschermen van natuurgebieden en bedreigde diersoorten. Fijn. Wie kan daar tegen zijn? Niemand. Europa wil ook veel bomen planten. Idem. Niemand is daar tegen. Maar is er een link met corona? Neen. Natuur en vogels beschermen zal onze natuurlijke weerbaarheid tegen de griep niet versterken. Gezond leven en eten wel. Maar daar heb je Europa zeker niet voor nodig. Waarom dan? Greenwash. Ze denken de groene boom- en vogelliefhebbers (zoals mijzelf) te kunnen paaien door hen iets te geven dat niet veel geld kost. Biodiversiteit en duurzame voeding zijn een mooie groene verpakking voor een reeks maatregelen die extreem toxisch zijn voor de mens en het milieu.

Pesticiden, Bijen & 5G? No way!

Aan het einde van de Europese groene redenering, komt de aap uit de mouw. Het gaat eerst over duurzame voeding, bloemetjes en bijtjes, iets dat niet alleen de groenen maar ook elke goede mens wil. Het eindigt met pesticiden en 5G, complete ‘ondingen’ die je als verstandige, goede of groene mens absoluut niet wil hebben omdat ze zo toxisch zijn. In theorie predikt Europa nobele doelen en mooie woorden. In de praktijk doen ze exact het omgekeerde van wat ze prediken. Wees daar de dupe niet van. Europa is maar het verlengstuk van machtige lobbies zoals die van de agro, biotech en telecom industrie. Het enige doel van die multinationale lobbies is:

We own and control the food chain.

Dat betekent concreet dat vrije en kleinschalige landbouw een taboe onderwerp is. Het Europese landbouwbeleid heeft met haar irrationele interventies en subsidiëringen de landbouw meer gecorrumpeerd en ontwricht dan iets anders: voedsel-overschotten, verspillingen en concurrentievervalsing. Inzake voeding heeft de ziekelijke Europese bemoeizucht en reglementitis meer kwaad dan goed gedaan. Velen kennen de grappige anekdotes over het verbieden van die heerlijke Franse kazen op basis van rauwe melk en gevaarlijke micro-organismen. Weinigen zijn op de hoogte van de globale strategische voedsel-plannen van de FAO zoals de beruchte Codex Alimentarius. Onder het mom van food safety & fairness reguleert men de landbouw kapot zodat die steeds meer in handen komt van grote bedrijven, de enigen die op termijn rijk genoeg zullen zijn om te voldoen aan de verstikkende normering en verplichte etikettering.

Zo komen we bij de bijtjes of de natuurlijke verstuivers die prominent figureren in de European Green Deal. Europa doet alsof zij zich daar nu zorgen over maakt. Geveinsd. Want Europa houdt al jaren haar hand boven het hoofd van de producenten van ziekmakende pesticiden. Wetenschappers hadden al lang ontdekt dat pesticiden verantwoordelijk waren voor de massale bijensterfte. Van de neonicotinoiden is bekend dat zij het zenuwstelsel van de bijen direct aantasten. En dat verband mag je niet op een simplistische manier bekijken, in de zin dat één specifiek product verantwoordelijk zou zijn voor de massale bijensterfte. Milieuwetenschappers weten dat die sterfte het cumulatief effect is van vele toxische omgevingsfactoren. Bijen, vogels en mensen worden continu blootgesteld aan een cocktail van synthetische middelen en electro-magnetische straling. Het synergetisch effect van vele soorten gif in kleine dosissen is gevaarlijk. Milieu-activisten proberen die zaken al jaren te bannen, vergeefs, want Europa doet niets. Volgens producenten als Bayer is er helemaal niets aan de hand. Je kan die mensen met je ogen dicht geloven.

Herinner je je die heisa rond onkruidverdelger Roundup van Monsanto, gemaakt op basis van het kankerverwekkende middel glyfosaat? Monsanto heeft een kwalijke reputatie in groene middens en is gekend als ‘the world’s most evil corporation’. In Amerika werd Monsanto veroordeeld tot miljardenboetes omdat een rechtbank in een geruchtmakend proces het verband tussen Roundup en kanker bij een oude tuinman bewezen achtte. Dat was geen goed nieuws voor het Duitse Bayer die Monsanto net had gekocht. Wereldwijd kwamen petities tegen glyfosaat op gang. Europa moest wel iets doen, zeer tegen haar zin. En wat doet zij? In plaats van die dodelijke synthetische middelen te verbieden, zoals ze lang geleden al had moeten doen, blijft ze die op bevel van Bayer verder gedogen. Europa verwoordt haar misdadige houding als volgt: “Tegen 2030 willen wij het gebruik van pesticiden met 50% afbouwen en dat van kunstmest met 20%.” Afbouwen? Binnen 10 jaar? Het toxische feest gaat onverminderd door. Schande! En wat doet België? Dat slaat alles. Een minister verbiedt de verkoop van Roundup met glyfosaat (“Geniet van uw tuin!”) aan particulieren en reserveert het gebruik ervan aan ‘professionals’.

De parel op de kroon van het groene Europese betoog is de 5G technologie. Volgens top-eurocraat Timmermans zal 5G immers precisie-landbouw mogelijk maken. Die wonderbaarlijk technologie heeft alleen maar voordelen. Die is volstrekt ongevaarlijk zegt de industrie en de politiek wil die zo snel mogelijk uitrollen. We kijken er naar uit, want met het huidige 4G data netwerk voelen we ons zo beperkt, het moet veel sneller!

Een tip. Bepaalde mensen rapporteren massale vogel- en bijensterfte in de omgeving van 5G cells of antennes. Laat je pret niet bederven door de doemdenkers die de technologische vooruitgang willen stoppen en de koers van jouw telecom aandelen willen kelderen. Een grote groep bezorgde artsen en wetenschappers heeft bij Europa een petitie tegen 5G ingediend. De stad Genève heeft de uitrol ervan on hold gezet. Luister aub niet naar hen, dit bemoeilijkt onze uitweg uit de corona crisis.

Meer over 5G, een complexe technische materie, in een volgende musing. Het feit dat Europa van dit dossier zo’n politieke prioriteit en economische urgentie maakt en daarbij angstvallig elke voorzorg mijdt, is een teken aan de wand.

 
 
Photo by Jovis Aloor on Unsplash

Photo by Jovis Aloor on Unsplash

Wat zien we als we in de co2 en corona spiegel kijken? Het is geen fraaie reflectie.

Vind je het niet vreemd dat een financiële oplichter en een boos kind werden opgevoerd om de boegbeelden van de klimaatoorlog te worden? En dat de media onze kinderen mobiliseerden voor een kinderkruistocht, een manier om het debat te infantiliseren? Terwijl het naïeve publiek met indianenverhalen werd gevoed, werden de deals op hoog politiek en financieel niveau geklonken (4). Niet in het geheim maar openbaar, alles stond te lezen in de betere pers die slechts heel weinig mensen lezen.

Fundamenteel had het establishment geen solide argumenten om die corona en co2 onzin te blijven staven. Ze gebruikten aanvankelijk ‘social shaming’ en censuur om de mensen in de pas te krijgen. Nu hebben ze ons sociaal, medisch en economisch bij de keel gegrepen. We hebben met zijn allen een zodanige financiële put gegraven dat we totaal afhankelijk worden van een politiek systeem dat ons wil onderwerpen.

You’re fired!’, de uitspraak die Trump beroemd maakte op tv, wordt het nieuwe wapen van de autoriteiten tegen critici. Niet akkoord? Buiten!

Wat zegt dit over de intelligentie, de moed en de integriteit van onze wetenschappelijke en medische kaste? Wat zegt dit over ons? Wij laten ons door derderangs experten en politici die zelfs geen maskers kunnen bestellen, laat staan dat ze een regering kunnen vormen, probleemloos muilkorven, in ons kot opsluiten, tracken & tracen, aan de grond nagelen en financieel ruïneren.

Bad men need nothing more to compass their ends, than that good men should look on and do nothing.
— John Stuart Mill, 1867

Stof tot nadenken.

Het is interessant om dieper te graven en na te gaan wat deze Panicdemic (pandemie van paniek) en Greenback Deal (poenpakkerij) symbolisch voorstellen. Dit zijn uitzonderlijke gebeurtenissen en er zal inderdaad veel veranderen.

We hadden het eerder over de pest. De verschrikkelijke pestepidemie uit de 14de eeuw was heel uitzonderlijk. Toen verloren de mensen in één klap elke zekerheid en vaste grond onder hun voeten. Er gebeurde ook iets merkwaardig in hun geesten.

Toen de mensen eenmaal de mogelijkheid tot verandering in een gevestigde orde voor ogen hadden, kwam het einde van een tijdperk van onderworpenheid in zicht; de ommekeer naar een individueel bewustzijn lag in het verschiet. In zoverre is de Zwarte Dood wellicht het onofficiële en niet als zodanig erkende begin van de moderne mens geweest.
— Barbara Tuchman, De waanzinnige veertiende eeuw

Schitterende observatie van Barbara Tuchman.

Er staat ons iets analoog te wachten. De mensheid staat opnieuw voor een tweespalt. De twee valse crisissen van het klimaat en de gezondheid geven ons symbolisch een hint dat er iets mis is met het geestelijk klimaat en de geestelijke gezondheid van de mensheid. Het zijn morele crisissen die onze integriteit en moed testen.

Ofwel maken we van deze uitdaging gebruik om in ons bewustzijn een quantum sprong voorbij het individualisme te maken. Dat is onder andere wat spiritualiteit beoogt. Het begint met integriteit en sociale verantwoordelijkheid. Meditatie bouwt daarop verder en brengt ons voorbij het individuele bewustzijnsniveau.

Ofwel missen we de boot en betekent dit het einde van de moderne mens. Wat er nu aan de hand is - vermoedelijk heb je dit al gemerkt - is een openlijke machtsgreep van de gevestigde orde en een terugkeer naar onderwerping. Een regressie van het individueel bewustzijn naar een collectief bewustzijnsniveau.

Onderschat niet wat meditatie in de huidige historische context kan betekenen.

 
 

The Real Green Deal

Vandana Shiva - Bron: Borgen Magazine

Vandana Shiva - Bron: Borgen Magazine

Waar veel schaduw is, is ook veel licht.

Voorbeeld van zo’n licht is een moedige en merkwaardige vrouw. Zij studeerde quantum fysica maar werd een groene activiste. Zij is mijn ware groene heldin en komt uit India, where else?

Maak kennis met Vandana Shiva.

Winnares van de Right Livelihood Award, een alternatieve Nobelprijs. In vergelijking met haar verdwijnen alle wereldleiders en eurocraten in het niets. Ik voel me niet geroepen om over haar te schrijven, ik laat haar liever zelf aan het woord.

Zij werpt op basis van haar scherp inzicht en praktische ervaring op het terrein een ander licht op biodiversiteit, duurzame voeding, zaden, genetisch gemodificeerde gewassen, Monsanto en het filantro-kapitalisme van Bill Gates & co.

Enkele links:

  • Billionaires Are Killing The Planet, The Economy and The People

    Vandana Shiva calls out Bill Gates, Monsanto, the Billionaire Class of the 1% on killing the planet, the economy and the people in their search of profits for their poisons. (Facebook)

    Alternatieve link naar datzelfde interview The Seeds of Vandana Shiva

vandana shiva.jpg
  • Boek One Earth, One Humanity vs. the 1%

    Dr. Vandana Shiva's most radical and important ideas are represented in lucid form in this essential primer for those who wish to understand the forces that threaten our planet. Her vision of "one earth, one humanity" and its scientific and cultural roots are explained in depth; the monopolistic economic machinations of the 1% are exposed; the genetic manipulations of Monsanto and its Nazi roots are uncovered; and "philanthropists" such as Bill Gates are exposed as the new Robber Barons. Vandana Shiva's struggles on the streets of Seattle and Cancun and in homes and farms across the world have yielded a set of principles based on inclusion, nonviolence, reclaiming the commons, and freely sharing the earth's resources. These ideals, which she calls "earth democracy," serve as an urgent call to peace and as the basis for a just and sustainable future. Unafraid to confront authority and name names, this slim book exposes the global elite, uncovering their links to the rising tide of fundamentalism, violence against women, and planetary death.

  • ISF2020: Vandana Shiva & David Suzuki: The Virus is a Wake-up Call

  • Youtube video:

 

1. Planet of the Humans has been condemned by climate scientists!

Van een dwarsdenker als Michael Moore kon je moeilijk iets anders verwachten dan de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok. Vervelend voor de pers en de groenen, de linkse Michael Moore kunnen ze niet direct beschuldigen van foute sympathieën voor Big Oil of Trump. Hoogverraad. De film werd dus eerst gecensureerd en dan weer niet. Als de ongemakkelijke conclusie je niet aanstaat, namelijk het feit dat Al Gore & co je mogelijks als een beginneling gerold hebben, wees gerust, de film is unaniem veroordeeld door weldenkers. Je kan nog altijd veilig kiezen voor het juiste kamp.

The Great Global Warming Swindle is een voorloper van ‘Planet of the Humans’ en bracht eveneens een fikse controverse op gang. De film is het bekijken waard omwille van de argumentatie en het niveau van de geïnterviewde wetenschappers, zoals de vermaarde Dr. William Happer, prof fysica aan de universiteit van Princeton, 200 scientific papers op zijn naam, Fellow van de American Physical Society, de American Association for the Advancement of Science en de National Academy of Sciences, won de Alexander von Humboldt Award, de Broida Prize en de 1999 Davisson-Germer Prize of the American Physical Society, oprichter van de CO2 Coalition.

Over het broeikaseffect en co2 zegt hij het volgende:

“I have spent a long research career studying physics that is closely related to the greenhouse effect, for example, absorption and emission of visible and infrared radiation, and fluid flow. Fears about man-made global warming are unwarranted and are not based on good science. The earth's climate is changing now, as it always has. There is no evidence that the changes differ in any qualitative way from those of the past.”  

“Over the past 500 million years since the Cambrian, when fossils of multicellular life first became abundant, the levels of carbon dioxide in the atmosphere have been much higher than current levels, about 3 times higher on average.  Life on earth flourished with these higher levels of carbon dioxide. Computer models used to generate frightening scenarios from increasing levels of carbon dioxide have scant credibility.”

Meer info:

2. Al Gore = Algor

Het Latijnse woord algor m (genitief algōris) betekent ‘koud’ en ‘fris’.

In het meervoud betekent het ‘koud weer’.

De man die ons in global warming wou doen geloven heet zelf cold weather.

Kritiek laat hem koud, hij heeft zijn financiële buit al binnengehaald.

3. Sack Goldman Sachs Cap-and-Trade

The revolving door between Washington and Wall Street has produced a new scheme to fleece the public. “Cap-and-trade” is the heart of the Obama Administration’s plan to slow global warming and reduce our dependence on fossil fuels. Permits to emit a “capped” amount of carbon dioxide will be traded on Wall Street by big-time players like Goldman Sachs. Cap-and-trade was anointed hero status for helping reduce pollution from power plants, specifically acid rain from the sulfur in coal. Seldom have accolades been less deserved. Indeed, this “success” story is a case of calling black white. Here, in essence, is how it worked. Congress passed a law, Title IV of the Clean Air Act, capping sulfur emissions from power plants at 50 percent of 1990 amounts. Utilities reducing emissions more than half could sell excess reductions to other utilities, which then did not need to reduce pollution. Physical changes were simple. Many power plants switched to low-sulfur Wyoming coal and a few installed scrubbers. Sulfur emissions were reduced almost 50 percent in 20 years. Great success? Hardly. First, it was like a smoker going from two-packs-a-day to one-pack-a-day. Such a cap imposed by law is a floor, as well as a cap. Physicians for Social Responsibility reported on 18 November that continuing coal emissions are significant contributing factors in four of the five leading causes of mortality in the United States – and the mercury, arsenic and other coal pollutants also cause birth defects, asthma and other ailments. The economic value to the public of further emission reductions exceed the cost by a factor of 25, but so far the floor has prevented greater reduction. What is needed is not a cap/floor, but a system designed to wind down the pollution in accord with the public good, not the polluters’ profits. Before defining such a system, let me expose the second, even bigger, whopper in the cap-and-trade gimmick. It is the “horse-trading” that polluters demand before they will allow Congress to pass a cap. Yes, I am sorry to say, in America today, with the role of money in government and a revolving door between Congress and lobbyists, polluters sit astride Congress with such brazen “authority”. The horse-trade demanded by polluters before accepting the Clean Air Act was that old power plants be “grandfathered”, avoiding many pollution regulations. These old plants would soon be retired anyway. Wink. Two-thirds of today’s coal-fired power plants were constructed before 1970. Utilities find it highly profitable to keep patching up these old polluting cash cows. Meanwhile, public health continues to suffer. These basic problems, the floor on pollution and horse-trading, recur, in spades, in the cap-and-trade scheme hatched by big banks and Washington to slow carbon dioxide emissions and reduce fossil fuel use. Cap-and-trade sets a nominal emissions cap by auctioning permits to pollute. This cap is a floor – if emissions went below the cap, permit price would collapse leaving no incentive for further emissions reduction. Moreover, the cap is a faux cap, a fiction. The real cap is higher, because of “offsets” – alternatives to emission reductions, such as tree planting on degraded land, avoided deforestation in Brazil, or investments in developing countries. Caps are raised by the offset amount, but offsets are often imaginary or unverifiable. Avoided deforestation, for example, does not reduce demand for lumber or food growing area, so deforestation moves elsewhere. Also, offsets encourage developing countries to retain pollution, so they will have offsets to sell. Horse-trading further mars the outcome. House and Senate energy bills legislate continued coal use, making it implausible that carbon dioxide emissions will decline sharply. Copenhagen discussions also are headed down the cap-with-offsets, horse-trading path, even though this approach can never achieve the sharp emission reductions that science demands. Let’s define a feasible approach. A successful approach must recognize a fundamental truth: as long as fossil fuels are the cheapest energy, their use will continue and even increase. Fossil fuels are cheapest because they are not required to pay for their damage to human health and the environment or for climate impacts on current and future generations. “Fee-and-dividend” is a simple solution. A gradually rising carbon fee is collected at the mine or port of entry for each fossil fuel (coal, oil and gas). The fee is uniform, a single number, in dollars per ton of carbon dioxide in the fuel. The public does not directly pay any fee, but the price of goods will rise in proportion to how much fossil fuel is used in their production. One hundred percent of the fee should be distributed to the public. Prudent people will use their dividend wisely, adjusting their life style, choice of vehicle, and so on. Those who do better than average will receive more in the dividend than they pay in added costs. For example, if the fee were set now at $115 per ton of carbon dioxide it would add one dollar per gallon to the price of gasoline and 8 cents per kilowatt-hour to the price of electricity. Given the amount of oil, gas and coal used in the United States in 2007, that carbon fee yields $670 billion dollars per year. The resulting dividend for each adult legal resident is about $3000 per year or $250 per month. A family with two or more children would receive almost $9000 per year. The dividend would be sent electronically to bank accounts or added to debit cards. In reality, the fee probably will be introduced gradually over several years, to minimize waste of infrastructure. By the time the carbon fee reaches $115 per ton utilities are expected to have altered fuel choices, reducing the impact on electric rates to 5-6 cents per kilowatt-hour – and the annual per capita dividend may be only $2000-2500. But given that about 60 percent of the public will receive more in dividend than they pay via increased energy prices, the public is likely to support continued increase of the carbon fee. As the fee rises, tipping points will be reached at which various carbon-free energies and carbon-saving technologies are cheaper than fossil fuels plus their fee. As time goes on, fossil fuel use will collapse, remaining coal supplies will be left in the ground, and we will arrive at our clean energy future – free at last from our fossil fuel addiction. Economists agree that fee-and-dividend is more efficient and less costly than cap-andtrade. But many economists prefer that proceeds be used to reduce taxes that cause economic inefficiency rather than pay dividends. Their usual suggestion is to reduce payroll taxes, which are regressive. A problem with reducing payroll taxes is that half of the people are not on payrolls – being either retired or involuntarily unemployed. Thus a dividend is fairer. As a compromise, I suggest that half the carbon fee be given to legal residents as a monthly dividend, and half used to reduce payroll taxes. Need more insight into cap-and-trade? Consider this perverse effect on altruistic actions. Say you decide to buy a high-efficiency little car. That reduces your emissions, but not your country’s or the world’s. Instead it allows somebody else to buy a bigger SUV. Emissions are set by the cap/floor, not by your actions. In contrast, fee-and-dividend has no floor, so every action to reduce emissions helps. Indeed, your action may spur your neighbor to do the same. Such snowballing effects can occur with fee-and-dividend, speeding us toward a pollution-free world. More convincing needed? Note that the skilled, secretive trading unit of Goldman Sachs is poised to make billions of dollars off cap-and-trade. Banks and other private equity firms already have more than 100 representatives working the issue. The carbon market is expected to be worth more than a trillion dollars. Wall Street wants the market to be loosely regulated, open to speculators, and to include over-the-counter derivatives. Pretty good chance for that, given the Washington-Wall Street revolving door. Where will the banks’ profits come from? All costs of the pollution trading system are extracted from the public, via increased energy prices. And there is no dividend to the public. In contrast, fee-and-dividend only requires the government to divide the collected fee by the number of legal residents. The entire collected fee goes to the public. Goldman Sachs does not get one thin dime.

4. Klimaat is Big Business

Wie had gedacht dat dezelfde megabedrijven die het milieu in rijke en arme landen zoveel schaden, de grootste supporters zijn van de groene economie? Hebben ze nobele bedoelingen of gaat het om het te gelde maken van de lucht die we inademen?

Wie zijn de financiers die groene financiële instrumenten promoten zoals de green bonds en duizenden miljarden investeren in groene bedrijven? Apple, Credit Agricole, Elon Musk’s Tesla, Prince Charles, Bank of England, grote bankiers van de City of London en het FSB (de Financial Stability Board van de BIS bank waaronder je mensen zoals Mario Draghi van het ECB zal vinden), Michael Bloomberg, JP Morgan Chase, BlackRock (‘s werelds grootste asset manager), Barclays Bank; HSBC (de bank die werd beboet voor het witwassen van drugsgeld), Swiss Re (tweede grootste herverzekeraar in de wereld), China’s ICBC bank, Tata Steel, ENI oil, Dow Chemical, mijnbouw gigant BHP Billington, David Blood (van Al Gore’s Generation Investment LLC), Google, Microsoft, ING, Philips, Danone, Merrill Lynch en de onvermijdelijke Goldman Sachs. Het is alsof illegale boskappers en stropers de regels zouden schrijven voor bos- en jachtbeheer. Hun plan is om geld te verdienen aan dit “einde van de wereld” scenario en de“CO2-neutraal” doelstelling. Het zijn diezelfde mensen die Greta Thunberg en AOC (de jonge politica Alexandria Ocasio-Cortez uit New York die de Amerikaanse economie wil reorganiseren rond een Green New Deal) razend populair zullen maken. Achter die jonge activisten zit een goed geoliede pers- en geldmachine. Greta Thunberg maakt deel uit van een netwerk gelinkt aan Al Gore en wordt net als de UN en de EU gebruikt om een winstgevende klimaatagenda te duwen. De Zweedse NGO We Don’t Have Time werd opgericht door Ingmar Rentzhog, lid van Al Gore’s Climate Reality Organization Leaders en European Climate Policy Task Force.

It’s the economy, stupid!

De haute finance, de centrale banken en de grote multinationals zitten hier niet in omdat ze bezorgd zijn over de planeet en haar bewoners. Als zij aandringen om van de oude economie (gebaseerd op fossiele brandstoffen) een nieuwe groene economie te maken, dan is het om duizenden miljarden euro winst te maken. Agenda 2030 van de UN en Europa voor een “duurzame economie” gaat hierover. In Februari 2019 maakte Greta Thunberg een toespraak voor de EU Commissie in Brussel. EU President Jean-Claude Juncker kuste Greta’s hand en verklaarde dat de EU een kwart van haar budget zou spenderen om klimaatveranderingen te ‘mitigeren’. Mitigeren is een idiote term voor een even idioot plan. Juncker vertelt niet dat die beslissing niets te maken had met Greta, maar een jaar eerder werd genomen. Meer specifiek op 26 September 2018, tijdens de One Planet Summit met de Wereldbank, de Bloomberg Foundations, het World Economic Forum en andere clubs. Op 17 October 2018 tekent Juncker een Memorandum of Understanding tussen de EU en Breakthrough Energy-Europe, een select clubje met Virgin baas Richard Branson, Bill Gates, Alibaba’s Jack Ma, Facebook’s Mark Zuckerberg, HRH Prince Al-waleed bin Talal, de oprichter van de Carlyle Group en George Soros. Deze lieve mensen zullen preferentieel geld krijgen van de EU.

Wanneer de machtigste mensen en instellingen op aarde in de rij staan om een Groene Deal te duwen, dan wordt het tijd om vragen te stellen. Het beeld is duidelijk. De hele wereldeconomie wordt grondig herschikt op basis van het klimaat (dat door de zon wordt gestuurd). Die herschikking houdt in dat de brave bevolking moet inleveren om enkele super-rijken rijker te maken.

In 2010 gaf Ottmar Edenhofer, hoofd van een werkgroep binnen het IPCC, eerlijk toe dat klimaatbeleid eigenlijk een herverdeling van de welvaart nastreeft, het idee dat dit over milieu gaat is een illusie.

Forbes: Climate Alarmists Debunk Their 'Science'


Vorige
Vorige

The Great Reset

Volgende
Volgende

Resist Not Evil