The Great Reset

Wat is De Grote Herstart?

Photo by Morning Brew on Unsplash

Heb je al gehoord van de Great Reset, het paradepaardje van het World Economic Forum of afgekort WEF?

Als je bij de betere kringen hoort wel. Dit was hét gespreksthema tijdens de zomer-recepties van dit jaar. In Januari 2021 organiseert het WEF een Unique Twin Summit of unieke dubbele top. Je bent toch uitgenodigd? In welk hotel zit je? Er is nog plaats in mijn jet als je mee wil.

Ik vertaal de officiële uitnodiging:

Het zal de basis leggen voor een eerlijke, duurzame en veerkrachtige wereldeconomie. Er komt een nieuw sociaal contract gebaseerd op menselijke waardigheid en sociale rechtvaardigheid. De gezondheidscrisis heeft al lang bestaande breuklijnen in onze maatschappij blootgelegd. Dit heeft een sociale crisis gecreëerd die degelijke en betekenisvolle jobs vraagt. Die dubbele wereldtop zal belangrijke globale leiders uit de overheid en de zakenwereld in Davos verbinden met een globaal multistakeholder netwerk van 400 steden rond de wereld voor een toekomstgerichte dialoog gedreven door de jongere generatie. De aankondiging van de Grote Herstart werd gedaan door HRH The Prince of Wales en Klaus Schwab. Bekijk het hier.

THE GREAT RESET INITIATIVE

There is an urgent need for global stakeholders to cooperate in simultaneously managing the direct consequences of the COVID-19 crisis. To improve the state of the world, the World Economic Forum is starting The Great Reset initiative.

Bron: https://www.weforum.org/great-reset

THE CONTEXT

The Covid-19 crisis, and the political, economic and social disruptions it has caused, is fundamentally changing the traditional context for decision-making. The inconsistencies, inadequacies and contradictions of multiple systems –from health and financial to energy and education – are more exposed than ever amidst a global context of concern for lives, livelihoods and the planet. Leaders find themselves at a historic crossroads, managing short-term pressures against medium- and long-term uncertainties.

Bron: https://www.weforum.org/great-reset

THE OPPORTUNITY

As we enter a unique window of opportunity to shape the recovery, this initiative will offer insights to help inform all those determining the future state of global relations, the direction of national economies, the priorities of societies, the nature of business models and the management of a global commons. Drawing from the vision and vast expertise of the leaders engaged across the Forum’s communities, the Great Reset initiative has a set of dimensions to build a new social contract that honours the dignity of every human being.

Bron: https://www.weforum.org/great-reset

Een zeer goede zaak. Op zakelijk vlak. Net zoals de The Green Deal.

Hemels manna voor grote investeerders, grote bedrijven en topambtenaren.

Als je wil weten wat dit voor jou (financieel) betekent, kijk dan naar dit filmpje op de website van het WEF. Hieronder volgen enkele screenshots van de belangrijke figuren die de film inleiden: de Duitse oprichter van het WEF, Klaus Schwab, de Britse Prins Charles en de Bulgaarse baas van het Internationaal Monetair Fonds. Op de website vind je extra info en kan je de strategische map van De Grote Herstart raadplegen.

Klaus Schwab - The Great Reset intro movie

Klaus Schwab - The Great Reset intro movie

HRH Prince Charles - The Great Reset intro movie

HRH Prince Charles - The Great Reset intro movie

Kristalina Georgieva - Managing Director of the IMF - The Great Reset intro movie

Kristalina Georgieva - Managing Director of the IMF - The Great Reset intro movie

Ik begin met een copy paste van de vorige musing The Green Deal want De Grote Herstart volgt in essentie hetzelfde script.

Fantastisch toch om de wereld te redden en er tegelijk bakken geld mee te verdienen? Voor de rijken en de winnaars onder ons opent zich hier een window of opportunity. Grijp je kans en word lid van de club die de wereldeconomie hertekent. Behoor je tot de mindere goden die niet rijk maar slim zijn, probeer dan op zijn minst om een postje te bemachtigen in het rijke WEF netwerk dat andermans geld zo gul verdeelt onder bevriende multistakeholders. Als je niet weet wat een multistakeholder is, de nieuwe hype, doe dan alsof. Eis snel jouw toegangsbadge, want voor de modale burger zal de factuur steeds zwaarder worden. Als je niet meekan met de superrijken, zorg dan dat je voor hen werkt. Word één van die net geklede, bezige kaderleden die je op de achtergrond ziet knikken en achter de machtigen aanhollen. Je wilt toch niet uit de boot vallen?

 

WEF

Photo by Ravi Sekhar on Unsplash

Photo by Ravi Sekhar on Unsplash

Het WEF is niets minder dan het public relations platform van ‘s werelds elite. Je luistert dus beter naar de zaken die daar worden aangekondigd. We zitten hier niet alleen op World of Wereldniveau, maar ook op zakelijk en financieel domein, dat is een flinke trap hoger dan de Europese technocratie en vele trappen hoger dan de nationale politiek. Global business leaders lopen eufemistisch gezegd niet zo hoog op met de eurocraten en de dorpspolitiek, vaak kunnen ze hun minachting voor die ‘onderkruipers’ nauwelijks verbergen, maar ze zijn wel bruikbaar. Het liefst werken onze transformational leaders met hiërarchische tussenlagen om voldoende afstand te creëren tussen henzelf en het gewone volk, haar kleine democratisch verkozen chefs incluis. Europa werd ontworpen als zo’n onverkozen tussenlaag (2). De leden van de zelfverklaarde elite zijn aanhangers van een foute interpretatie van het Darwinisme, het zogenaamde ‘sociaal darwinisme’, beter gekend als survival of the fittest. Het is fout omdat het niet de sterksten zijn die in de natuur overleven, vraag het aan de dinosauriërs, maar zij die samenwerken. Onze primitieve maatschappij is nog steeds gebaseerd op het recht van de sterkste. De plaatsen in Davos of aan de top zijn beperkt. Dat is de betekenis van de happy few. De uitverkorenen zijn zo blij omdat ze met zo weinig zijn. De waarde of de prijs wordt in het kapitalisme louter bepaald door schaarste.

Ce qui est chic est cher. Ce qui est cher est rare.

De elite ziet zich graag als predator en top of the food chain. De gevleugelde adelaar en de machtige leeuw (3) zijn daarom geliefde symbolen van de wereldse macht en maken onlosmakelijk deel uit van de regalia van hoge status. Ik zie het WEF netwerk eerder als een krabbenmand waar je aan de top geraakt door de anderen naar beneden te trekken. Er is niets nobels aan. Het is geen meritocratie maar een plutocratie, een wereld van verschil. In corporate middens klim je de ladder op basis van het feit dat je voldoende corrupt of incompetent bent bevonden zodat je je sociopathische overste en zijn ‘business plan’ voldoende kan dienen, evenwel zonder zijn positie te bedreigen.

Wie de twijfelachtige eer geniet om in Davos uitgenodigd te worden krijgt marsorders op need-to-know basis. Er wacht je een riante dienaars carrière als je die orders begrijpt en getrouw uitvoert. Als aanzien, geld en macht jouw voornaamste drijfveren in het leven zijn, als je bereid bent om over lijken te gaan, dan moet je daar zeker naartoe. Alhoewel, ‘lijken’, dat is misschien iets te straf uitgedrukt. In zaken-middens gebruiken ze daar een zachtere uitdrukking voor: “Je maakt geen omelet zonder eieren te breken.” Er wordt gewoon van jou gevraagd dat je niet nadenkt en af en toe wegkijkt. De verantwoordelijkheden worden zodanig gesplitst en gecompartimentaliseerd dat je individueel nooit enig schuldbesef gaat voelen. Je bent een klein radertje in het grote geheel dat gewoon doet wat van hem gevraagd wordt. Wat een denk-comfort.

Join the WEF party.

 

Help, ons huis staat in Brand!

Photo by Dawn Armfield on Unsplash

De eerste minuut van het Great Reset promofilmpje is de moeite waard. Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Het allereerste beeld is spookachtig: een rijdende lege metro met daarin slechts twee gemaskerde mensen. Het tweede beeld is een breder compartiment met gemaskerde mensen gehuld in witte overalls. Het derde beeld is zo’n anonieme witte overall die een donker steegje met rook ontsmet. Dat was het virus gedeelte. Het vierde beeld is een bliksem, dit is het klimaat. Het vijfde beeld toont een auto rijdend door een veld geteisterd door een vogelplaag, de natuur slaat door. De volgende beelden tonen een bosbrand en een blushelikopter, de aarde brandt. Einde natuurrampen. Dan komen de onrust en onlusten onder de burgers: een brand in een stadswijk, een amokmaker met Amerikaanse vlag op zijn rug, Amerikaanse oproerpolitie agenten die een Black Lives Matter betoging bedwingen en een ontploffende brandbom. Stuk voor stuk goedkope drama beelden zoals in B-serie rampenfilms.

Dan komt de eerste boodschap: OUR WORLD HAS CHANGED.

Daarop volgt mass surveillance: een gemaskerde massa, enkele bewakers die gemaskerde mensen controleren via camerabeelden, fysieke temperatuurcontrole, arbeiders die ademmaskers assembleren, een Zoom-achtige mozaïek toont gewone mensen die verplicht online moeten communiceren en werken.

Tweede boodschap: OUR CHALLENGES ARE GREATER.

Een orkaan die huizen verwoest. Een bulldozer op een vuilnisbelt met een stervende meeuw. Moderne robots in een assemblage fabriek. Een staalfabriek met schoorstenen die vervuilende rook spuwen. Natuur en industrie zijn out of control.

Derde boodschap: OUR FRAGILITIES EXPOSED.

Een betoging van witte jassen in Frankrijk, SOS. Een wenende dochter zet haar hand op het raam van een zorgtehuis waarachter haar gemaskerde moeder zit. Een beeld dat doet denken aan een massa begraafplaats. Arme Indiërs die werken en leven op een vuilnisbelt. Een groene villawijk.

Vierde boodschap: OUR SYSTEMS NEED A RESET.

Iemand duwt op de reset knop van een computer. Alle rampen die we eerder gezien hebben worden teruggedraaid. Einde van al het slechte.

Vijfde boodschap: EVERYONE HAS A ROLE TO PLAY.

Nu komt al het goede. Applaus voor de gemaskerde zorgmedewerkers. Een ontroerde gemaskerde verpleegster pinkt een traantje weg. Spelende gemaskerde kinderen. Iedereen gemaskerd en solidair met George Floyd, volwassenen en kinderen tegen racisme. Anti-discriminatie. Een pasgeboren baby, niet op de moederbuik maar in een mechanische, plastieken couveuse. Windmolens, hernieuwbare energie. Een opstijgende ruimteraket en blijde astronauten in het ruimtestation, beelden van de aarde vanuit de ruimte, space technology. Een ijskoude en ongesmolten gletsjer. Watervallen in een idyllisch groen landschap. Een school gezonde en gelukkige vissen. Mooie bomen en fluitende vogels. De natuur hersteld in al haar zuiverheid!

Laatste boodschap: THE GREAT RESET/JOIN US!

Dit alles duurt slechts anderhalve minuut. De videoboodschap van 90 seconden vat de hele WEF agenda samen. Het is diep religieus van aard. Deel één is de apocalyps. Deel twee is een preview van het paradijs dat je te wachten staat als je meedoet. Heel mooi, ware het niet dat dit platte en leugenachtige propaganda is. Want alle natuurrampen en crisissen die in dit filmpje worden getoond zijn door mensen gemaakt. Door wie? In de eerste plaats door de mensen die dit filmpje gecommanditeerd hebben. Puur natuur, binnenkort in jouw omgeving te zien, gesponsord door ‘s werelds grootste vervuilers. Bullshit.

Laten we wat het WEF dan vertelt over de belangrijke sociaal-economische transitie even onder de loep nemen. Ik citeer uit het Great Reset materiaal dat een brochette van mondiale figuren ons serveert:

We only have one planet and we know that climate change could be the next global disaster with even more dramatic consequences for humankind. We have to decarbonize the economy in the short window still remaining and bring our thinking and behaviour once more into harmony with nature,” said Klaus Schwab, Founder and Executive Chairman of the World Economic Forum.

Alle klimaat clichés die we in de vorige musing behandeld hebben vind je in die eerste paragraaf terug. Dit fanatiek, religieus en extreem anti-wetenschappelijk credo heb ik Groenisme genoemd. We hebben maar één planeet en “Er is geen planeet B” zoals de jonge klimaat-activisten roepen. Die wereld zal binnenkort vergaan als we niets doen, we hebben met andere woorden een nakende apocalyps aan ons been. Want wij ‘weten’ nu al - of eerder wij ‘geloven’ - dat ‘klimaatverandering’ de volgende (geplande/gewilde) grote ramp (na corona) wordt. Die nieuwe klimaat ramp zal, ondanks het feit dat die nep-ramp oude (2008) en koude kak is (Al Gore’s voorspellingen inzake opwarming van de aarde en stijging van de zeespiegel zijn niet uitgekomen), nog desastreuzer zijn voor de mens (dan de fake corona ramp). De zinloze gezondheidscrisis die we zelf gecreëerd hebben om ons te beschermen tegen een relatief onschadelijk virus (meer dan 99% van de mensen geneest ervan) dat niet meer mensen doodt dan de gewone griep.

We Don’t Have Time! We hebben geen tijd! Dit is volstrekt onwaar want we hebben wat het externe klimaat betreft (natuurlijke klimaatcycli duren duizenden jaren) een zee van tijd. Er is wel enige urgentie met betrekking tot het geestelijk klimaat van de wereld, en daar kan jij vandaag al iets aan doen. Urgentie is de klassieke onderhandelingstruc van oplichters, laat je daar niet door vangen. Koop nu! Teken nu! Volgens het WEF moeten we de economie versneld de-carboniseren (2). Noteer dat Bill Gates exact hetzelfde standpunt als het WEF inneemt in deze en deze blog. Vervolgens zegt het WEF dat wij in harmonie moeten leven met de natuur. Dat is wat de European Green Deal vertelt en wat Prince Charles ook nog eens herhaalt:

“In order to secure our future and to prosper, we need to evolve our economic model and put people and planet at the heart of global value creation. If there is one critical lesson to learn from this crisis, it is that we need to put nature at the heart of how we operate. We simply can’t waste more time,” said HRH The Prince of Wales.

Antonio Guterres, Secretaris-Generaal van de VN, zingt in hetzelfde koor:

“The Great Reset is a welcome recognition that this human tragedy must be a wake-up call. We must build more equal, inclusive and sustainable economies and societies that are more resilient in the face of pandemics, climate change and the many other global changes we face,” said António Guterres, Secretary-General, United Nations, New York.

Deze menselijke tragedie moet ons wakker maken. Niet voor het feit dat dit self-fulfilling prophecies waren, valse problemen die we zelf uitgevonden en gefabriceerd hebben. Wel voor het feit dat we politiek correcter moeten worden, we moeten namelijk strijden tegen discriminatie, tegen racisme, voor diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen, de luxe probleempjes van de gepamperde en angstige westerlingen. We gaan voor een ‘duurzame’ economie whatever that means. We strijden niet tegen echte, ouderwetse, sociale problemen zoals armoede, honger of de gapende en steeds groeiende welvaartskloof. Het enige echte economische probleem is dat 1% van de wereld 80% van de welvaart bezit. Neen, dat komt hier zeker niet aan de orde. Want dat is nog niet voldoende. Uiteindelijk wil een ultra-selecte 0,1% alles of 100% bezitten. We strijden ook niet tegen imperialistische oorlogen, neen, want dat zijn ‘juiste oorlogen voor democratie’ die we zelf voeren. We strijden tegen nieuwe, hippe probleempjes zoals panicdemics en plandemics (opgeklopte hysterie en geplande paranoia) en (volledig verzonnen) klimaat problemen.

WATCH THIS : PLANDEMIC FULL MOVIE (COVID-19)

A Great Reset is necessary to build a new social contract that honours the dignity of every human being,” added Schwab “The global health crisis has laid bare the unsustainability of our old system in terms of social cohesion, the lack of equal opportunities and inclusiveness. Nor can we turn our backs on the evils of racism and discrimination. We need to build into this new social contract our intergenerational responsibility to ensure that we live up to the expectations of young people.”

Er komt een ‘nieuw sociaal contract’, aldus Schwab. Want ‘oud’ is slecht en ‘nieuw’ is goed. Het ontgaat mensen zoals Klaus Schwab, Prince Charles en Kristalina Georgieva blijkbaar dat zij bij uitstek het symbool zijn van het oude systeem dat ze hier afkraken. Die mensen ‘zijn’ het probleem. Bekijk dit triumviraat van royalty, business and finance, de omhooggevallen kapitalist, de nutteloze royal en de zielloze technocraat. De grote profiteurs en uitbuiters van het oude systeem, gezeten op hun troon en privileges. Zij belichamen het parasitaire systeem dat van de samenleving zo’n puinhoop gemaakt heeft. Zij die nooit echt iets gedaan hebben om oorlogsmisdaden, milieuvernietiging en armoede te veroordelen. En die gaan ons nu vertellen wat de oplossing is uit de hel die zij zelf gecreëerd hebben? Komaan, wie gelooft dat nu?

“COVID-19 has accelerated our transition into the age of the Fourth Industrial Revolution. We have to make sure that the new technologies in the digital, biological and physical world remain human-centred and serve society as a whole, providing everyone with fair access …”

We transiteren naar de vierde industriële revolutie. En de winnaar is? De digitale en de online economie! We moeten aan iedereen fair access bieden, we moeten met andere woorden iedereen 5G en een smartphone aansmeren zodat we alles permanent kunnen controleren. We hebben jullie fysiek en sociaal afstand doen nemen van elkaar en zo vervreemding in de hand gewerkt, maar wij zorgen ervoor dat jullie ten allen tijde ‘virtueel’ verbonden zijn. We evolueren van aandeelhouders kapitalisme naar het betere stakeholder responsibility (letterlijk ‘verantwoordelijkheid van de belanghebbende’). Deze nietszeggende nieuwe term dient om te verbergen dat alles bij het oude blijft aan de kant van de eigenaars, want er is geen verschil tussen een shareholder/‘aandeelhouder’ en een stakeholder/‘belanghebbende’. Dezelfde oude eigenaars/belanghebbenden blijven trouw op post en klampen zich stevig vast aan het roer van het planetaire schip. Het enige verschil is dat enkele geselecteerde jongeren, Jugend of young leaders genaamd, binnenkort hun mening online mogen ventileren.

“This global pandemic has also demonstrated again how interconnected we are. We have to restore a functioning system of smart global cooperation structured to address the challenges of the next 50 years. The Great Reset will require us to integrate all stakeholders of global society into a community of common interest, purpose and action,” said Schwab. “We need a change of mindset, moving from short-term to long-term thinking, moving from shareholder capitalism to stakeholder responsibility. Environmental, social and good governance have to be a measured part of corporate and governmental accountability,” he added.

This innovative summit will be a very different Annual Meeting, reflecting the spirit of the Great Reset. It will provide a unique opportunity at the beginning of 2021 to bring together the key global government and business leaders in Davos, yet framed within a global multistakeholder summit driven by the younger generation to ensure that the Great Reset dialogue pushes beyond the boundaries of traditional thinking and is truly forward-oriented.

“Wij zelf, stuk voor stuk oude leiders, zetten prioritair in op naïeve jongeren die niet veel weten, opkijken naar materiële rijkdom en de autoriteit van het ambt. En vooral, jongeren die ons geen lastige vragen zullen stellen. In alle grote culturen keek men op naar wijze elders of ouderlingen, mensen met een geheugen en met kennis. Die willen wij ten allen koste uit dit debat weren. Wij dulden immers geen tegenspraak.”

De redenering van het WEF gaat als volgt: een onverwachte, reële gezondheidscrisis heeft een aantal diepe breuklijnen in de maatschappij blootgelegd, in casu een gebrek aan sociale cohesie. Dit heeft tot een zware economische crisis geleid die wij als responsible multistakeholders duurzaam moeten oplossen. De redenering is dus dat een natuurlijke corona & co2 ramp geleid heeft tot een zware sociale crisis die een grote economische herstart onvermijdelijk maakt.

Deze diagnose is vals en de toegepaste remedie zal daarom fout zijn.

 

Brand? Neen, ons huis wordt gesloopt!

Photo by Micah Williams on Unsplash

Mijn analyse is enigszins anders. De corona & co2 crisis was gepland en kunstmatig. Wetenschappelijk slaat dit nergens op. De hysterie werd door de malafide mainstream media opgeklopt. Die propaganda heeft globalistische proporties aangenomen. Logisch, want de zeldzame grote media eigenaars zijn global players, we spreken hooguit over een twintigtal mensen. De vele politici zijn hen daarin gevolgd als schoothondjes. Er waren geen breuklijnen in de maatschappij. De reële sociale cohesie werd via absurde afstand regeltjes en bubbeltjes bij wet verboden. De echte medische zorg werd via misdadige en door big pharma gedicteerde protocols gesaboteerd. De enige breuklijnen die deze dubbele (corona & co2) storm in een glas water heeft blootgelegd zijn de laffe aanslagen van de overheden op onze vrijheden en financiën. De economische crisis werd veroorzaakt door de lockdown, een oerdomme beslissing ingegeven door één corrupte expert met een gammel computermodel. Deze controlled demolition of gecontroleerde afbraak van onze sociale en economische verworvenheden legt de basis voor een bijzonder ongewenste politieke machtsgreep door het grootkapitaal.

Le principe du pompier pyromane.

De redenering van het WEF is een inversie van de feiten. Vergelijk het met een rijke eigenaar die zijn eigen flatgebouw in brand steekt om hem nadien terug op te bouwen op kosten van de belazerde bewoners: “Lieve mensen, aandacht aub, deze onvoorziene, zuiver natuurlijke ramp heeft een aantal breuklijnen blootgelegd zoals een gebrek aan sociale cohesie. Foei! Ik zie mij genoodzaakt om strengere vaccinatie, anti-discriminatie en inclusiviteit regeltjes uit te vaardigen. De veiligheid wordt verscherpt via verhoogde waakzaamheid en gekleurde alarmfases. In elk nieuw appartement worden camera’s geïnstalleerd. Ik heb preventieadviseurs in dienst genomen en er komt een kliklijn. De nieuwe appartementen zullen een stuk kleiner zijn dan de oudere maar beantwoorden wel aan alle nieuwste normen. Goed nieuws, de internet snelheid wordt sterk verhoogd. Daarmee zal u sneller kunnen surfen en online werken. Factuur van de firma voor de groene wederopbouw en de permanente real-time bewaking volgt.”

 
 
 

De Grote Regressie

De Grote Herstart zou je beter De Grote Regressie noemen. Omdat het uitgaat van mensen die per definitie in the know zijn en goed weten wat hier echt aan de hand is. Voor de grote massa heb je verzachtende omstandigheden, zij geloven toch altijd alles. Voor het WEF kliekje zijn er geen uitvluchten, zij sturen die onzin. Dat rotfilmpje op hun website is boerenbedrog en flauwe bangmakerij. Dat de mensen vandaag in angst leven valt sterk te betwijfelen. Ik tel geen corona doden in mijn omgeving. Ik ken ook niemand die in angst leeft buiten enkele onnozelaars die wc-papier zaten te hamsteren en lieve doch naïeve oudjes die aan hun tv gekluisterd zitten. De mensen zijn hetzij onverschillig, hetzij moegetergd, verbaasd of geïrriteerd door het uiterst wansmakelijk schouwspel dat pers & politiek met behulp van even incompetente als corrupte experten ensceneren. Maar zeker niet bang. Volgens de dokters en de verplegers die ik tegenkom is er niets aan de hand. Covid was een storm in een glas water.

Dat is de mening van Michael Levitt, Nobelprijswinnaar en Professor Biophysica aan Stanford University. Sedert 28 januari 2020 onderzoekt hij covid-19 met het team van zijn Structural Biology labo. Vreemd genoeg blokkeren de zoekmachines zijn website, hoe zou dat komen? Op 27 augustus 2020 twittert hij als antwoord op iemand die de Zweedse benadering aanprijst en de lockdowns schadelijk noemt het volgende:

Definitely agree. Need to let the virus be and avoid the panic that kills. Not easy but we now know much more. For the vast majority, COVID is as lethal as severe flu, which we deal with every few winters. There are many ways to save lives but not at the expense of live itself

Volgens Levitt zijn de testen een enorme geldverspilling: “We kunnen al dat geld beter gebruiken om mensen te helpen die werk- of dakloos zijn geraakt. Het is geweldig voor de farmaceutische bedrijven die testkits verkopen, maar wij hebben er geen baat bij.”

Professor Levitt zegt in een interview aan UnHerd dat de griep gevaarlijker is dan het coronavirus. Je kunt de griep minder makkelijk bedwingen. Het virus muteert sneller. Coronavirussen hebben een relatief groot genoom, drie keer groter dan de griep. Het vormt één geheel, terwijl het genoom van de griep uit 7 stukken bestaat. Het griepvirus zorgt jaar in jaar uit voor een enorme oversterfte. Ik denk niet dat er aankomende winter een corona golf van betekenis zal zijn.”

Levitt denkt dat de oversterfte 10 keer hoger zal uitvallen omdat we de samenleving op z’n kop hebben gezet. Mensen sterven aan de gevolgen van armoede, wanhoop en alcoholisme. We zien in de afgelopen maand al oversterfte door alcoholgebruik.”

Over de paniek die de overheid en media aanwakkeren, zegt de professor: “Paniek is gevaarlijk en verkort het leven met minstens een maand. Ik schreef eerder: ‘Wat kunnen we doen om de vrijwillige zelfmoord van de westerse beschaving te stoppen?’ Als ze het aantal corona gevallen willen terugdringen naar nul, kun je er zeker van zijn dat het verval van de westerse samenleving aanzienlijk zal versnellen.”

Van corona of klimaat hoeven we alleszins geen schrik te hebben. Wel van de criminele plannen van onze creepy world leaders. Hun globaal business plan is dubbel en rust op twee pijlers: vaccinatie en herstart. Wees op je hoede voor de vaccins die eraan komen want big pharma wuift nu al elke verantwoordelijkheid weg voor de (reeds gekende) nadelige effecten van die experimentele vaccins. Wees ook op je hoede voor de geplande herstart, een economische diefstal operatie. Het WEF promofilmpje liegt niet, als zij straks op de Reset knop gaan duwen zal het voor jou en jouw kinderen op alle vlak versneld achteruit gaan. In arme landen is dit nu al materieel voelbaar. In rijke landen is er een proces van geestelijke verdwazing ingezet onder de vorm gehoorzaamheid aan absurde regeltjes, ook al gelooft men die maar half. Voor de mensen die aan de touwtjes trekken maakt het zelfs niet uit of je erin gelooft of niet. Dit is compliance testing en training. Voor hen volstaat het dat 80% van de mensen erin geloven. Heb je trouwens gemerkt dat de elite zelfs niet de minste inspanning doet om haar verzinsels degelijk te onderbouwen? De sprookjes over terreur, klimaat en corona zijn duidelijk op maat van het klootjesvolk geschreven. Ze overtreden immers enkele basiswetten van de fysica en de biologie.Sceptici en kritische wetenschappers kijken er los door.

Dit is het beproefde PRS of Problem-Reaction-Solution principe in volle actie. Een klein clubje creëert een vals probleem dat een zware reactie triggert zodat het grote publiek zelf vragende partij wordt voor een ongewenste oplossing. It’s as simple as that.

In het Latijn wordt dit PRS principe Ordo ab Chao genoemd, elke ingewijde kent dit. In moderne, economische terminologie staat dit bekend als The Shock Doctrine, het uitstekende boek van Naomi Klein met de ondertitel The Rise of Disaster Capitalism. Dit boek dateert van 2008 en is meer dan ooit actueel.

Around the world in Britain, the United States, Asia and the Middle East, there are people with power who are cashing in on chaos; exploiting bloodshed and catastrophe to brutally remake our world in their image. They are the shock doctors. Exposing these global profiteers, Naomi Klein discovered information and connections that shocked even her about how comprehensively the shock doctors' beliefs now dominate our world - and how this domination has been achieved. Raking in billions out of the tsunami, plundering Russia, exploiting Iraq - this is the chilling tale of how a few are making a killing while more are getting killed.

Dat men op slinkse wijze geld wil verdienen kan iedereen door de vingers zien. Dit is menselijk. Maar dat een kleine belangengroep misbruik maakt van haar machtspositie om de gehele mensheid anno 2020 te onderwerpen op basis van valse dreigingen is een heel ander verhaal. De wereldeconomie plat leggen voor slechts 700.000 doden kost ons omgerekend meer dan 10 miljard per dode. Goed bezig, vind je niet? Nil novi sub sole. Het is niets nieuws, de herhaling van een totalitaire reflex die we in de geschiedenis al zo vaak gezien hebben. Het feit dat dit een oud scenario is maakt het nog niet goed. Het blijft een fout verhaal en een brug te ver.

De vergelijking met 9/11 is treffend. De gecontroleerde afbraak van de drie WTC torens was het startschot voor eindeloze oorlogen in het Midden-Oosten. Bij aanvang wist iedereen met een beetje verstand dat het voorwendsel om ten oorlog te trekken, de onverklaarbare instortingen en de onbestaande weapons of mass destruction, grove leugens waren. Buiten het militair-industriële complex is niemand er beter van geworden. Het rijke Westen heeft hiermede miljoenen oorlogsslachtoffers, waaronder veel kinderen, opgeofferd aan de Moloch. Die mensen schreeuwden om hulp en wij deden niets. Na de oorlog, toen duidelijk geworden was dat het oorlogsduo Bush & Blair dit bewust verzonnen weapons of mass destruction verhaal had misbruikt om onder andere beslag te kunnen leggen op gigantische olievoorraden, deden wij nog altijd niets. De criminele wereldleiders riepen wij niet op het matje maar kregen de rode loper. Dergelijk gedrag gedogen is niet alleen schuldig verzuim, het spoort misdadigers verder aan. Omdat wij hen niet eerder gestopt hebben, uit angst, intellectuele luiheid, gemakzucht, persoonlijk voordeel, het maakt eigenlijk niet uit, worden wij het volgend slachtoffer. You’re next.

Photo by Erika Fletcher on Unsplash

Herinner je je al die flauwe grapjes die in het begin van de corona crisis circuleerden? Zoals die persiflage van Hitler’s toespraken met de slogan: “Abstand halten! Abstand!”. Achteraf beschouwd was dit meer visionair dan grappig. Er zijn vele gelijkenissen tussen de huidige situatie en de periode waarin Hitler aan de macht kwam. Hitler’s voornaamste voedingsbodem was een grote economische depressie en de ontreddering die daaruit voortvloeide. De toenmalige politici waren zwak en waardeloos. In zo’n context kijkt het volk uit naar ‘een sterke man’ die hen zal ‘redden’. Hitler was in het begin heel populair, en niet alleen in Duitsland. Hij creëerde een nieuw elan, herstelde de ‘orde’, werd gul gefinancierd door de banken, lanceerde megalomane werven, stampte een gloednieuwe (wapen)industrie uit de grond, gaf iedereen ‘zinvol werk’ en overwon de crisis. Hitler noemde zijn partij ‘Nationalsozialismus’ (4). De nazis waren in de eerste plaats ‘socialisten’, deden alles ‘voor het volk’ en werden door de hele goegemeente op handen gedragen. Het leek allemaal zo onschuldig in het begin, maar het tij zou op nog geen 10 jaar tijd keren.

De doorsnee Belg ervaart tot nu weinig controle en vooral minder bewegingsvrijheid. Voor zijn eigen goed uiteraard. En het is maar tijdelijk. Dit waait wel over.

Big mistake.

Dit waait helemaal niet over en is nog maar het begin. De belangrijke datums die je voor ogen moet houden zijn 2030 en 2050. Zij figureren prominent in diverse elitaire agenda’s. Je hebt nog 10 jaar. Maar het tij kan snel keren. Hitler had na zijn officieel aantreden tot de macht maar 1 brandje (de Reichstag), 1 zondebok (de communisten) en 1 jaar tijd nodig om de democratie en de rechtsstaat af te schaffen. Hij had maar 7 jaar nodig om een moderne en geciviliseerde natie in zijn waanzin mee te sleuren. Tal van corona-wetten worden nu met spoed door de slapende parlementen gejaagd. De dictatuur komt heimelijk dichterbij. Deze oorlog zal niet met wapens maar op medisch en economisch vlak gestreden worden. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om dit sluipende, vrijheidsberovende proces, te keren. Act now and start to meditate.

Geld is hierbij bijzaak. De mensen die aan de touwtjes trekken zijn rijk genoeg. Geld is maar een middel. Het uiteindelijke doel is macht. Denk je dat sinistere figuren à la Adolf Hitler en Heinrich Himmler primair door geld gedreven waren? Niet echt. Mensen die azen op geld zijn nog heel sympathiek in vergelijking met fanatici die geloven in hun goddelijke missie om de wereld te ‘redden’ en te ‘zuiveren’. Hitler, Himmler & co hielden er bijzonder vreemde ideeën op na. Hun ‘eugenistisch’ gedachtegoed is niet dood, maar dat wordt voer voor een volgende musing.

Laten we afsluiten met het soort nieuws dat bij ons geen hoofdnieuws is. Fout nieuws zelfs. Op zaterdag 29 augustus zijn er massale demonstraties tegen corona in London, Parijs, Wenen, Zürich en Berlijn. Het Europese protest verzamelt één à twee miljoen mensen volgens de organisatoren, 5000 nazis volgens de Amerikaanse pers, 38.000 volgens de Duitse pers. Oordeel zelf. Robert F. Kennedy jr., jurist, activist en populair boegbeeld van het corona-protest zal de grote menigte in Berlijn toespreken. Een symbolische daad want JFK zou er een vijftigtal jaar geleden zijn historische Ich bin ein Berliner toespraak houden. Het nazi verleden en de parallellen met vandaag komen expliciet ter sprake. In zijn Berlijnse speech verwijst Robert F. Kennedy jr. (met gebroken stem) naar wat Reichsmarschall Hermann Göring op het Nürnberg proces zou verklaren toen men vroeg hoe de nazis het geklaard hadden om een hele natie in een moordmachine om te toveren: “Heel simpel, we hebben ANGST gebruikt.”

Beelden van Berlijn vind je bijvoorbeeld hier en hier en de opgemerkte speech van Kennedy vind je hier.

Gelukkig zal de moedige BBC dit ‘onaanvaardbaar’ en ‘schaamtelijk’ protest snel herkaderen: “Duizenden mensen kwamen op straat en de politie arresteerde honderden demonstranten.” Duitse politici veroordelen dit nazi protest. Heb je die nazi vlaggen gezien op de foto’s van het Berlijnse burgerprotest? Ik niet, maar ik neem aan dat de immer alerte media er voor de gelegenheid wel een paar opgetrommeld hebben. De ware en objectieve verslaggeving over Berlijn vind je hier: Germany coronavirus: Hundreds arrested in German 'anti-corona' protests.

De Belgische media dragen ook hun steentje bij aan de opvoeding van de brave burgers. Zij berichten quasi niets over het onaanvaardbare anti-corona protest in diverse grote Europese steden en de samenzwerings-toespraak van Kennedy junior. Op 31 augustus herinneren de Vlaamse media ons aan de historische Wir schaffen das! van Merkel van 2015. En aan het gebrekkig moreel gezag van Vlaams minister-president Jan Jambon in een obscure zaak van politiegeweld in Charleroi. Dat noem ik pas wereldnieuws. Vlaamse media weten dat de Vlaming niets anders wil horen dan de 3 V’s: Veiligheid, Voetbal en Vaccins. In die volgorde van belangrijkheid. Stel je voor dat ons ochtendnieuws zou gaan over onwelkome en verouderde topics zoals vrijheid, democratie, de rechtsstaat en oh horror, contestatie van onze Nationale Veiligheidsraad? De arme Vlaming zou zich zowaar in zijn ochtendkoffie kunnen verslikken. Hij wil horen met hoeveel procent de corona-besmettingen curve ‘alweer’ gestegen/gedaald is. Hij wil niet horen wat een telg van de Kennedy clan tegen miljoenen mensen vertelt. Leve de censuur, dat is goed voor de gemoedsrust. Slaap zacht lieve burgers, de overheid en big pharma waken over jullie.

Een handige tip voor diegenen die tegen iets of iemand willen protesteren. Bijna een must als je de WEF party wil vervoegen en geen diplomatieke blunders wil begaan. Kies altijd voor een veilig en correct doelwit dat de media voor jou eigenhandig geselecteerd en goedgekeurd hebben. Hoe dichter bij huis, hoe slechter. Onrust in eigen land? Gele hesjes, niet ok. Witte bloezen, niet ok. Tegen corona maatregelen, echt niet ok. Hoe verder gelegen het voorwerp van jouw verontwaardiging ligt, hoe beter. Protest tegen racisme in Amerika, goed. Protest tegen Trump, supergoed. Tegen Rusland en Putin, goed. De slechterik van de maand is President Loekasjenko van Wit-Rusland, ook goed. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. De bijkomende regel is: sluit je ogen voor superrijke landen en dictators die aan onze (goede) kant staan. Protest tegen het geweld van Israël tegen Palestina, helemaal niet goed. Protest tegen de oorlog in Jemen, niet goed. Protest tegen de koning van Saoedi-Arabië, niet goed. Protest tegen de uitbuiting van Congo door Leopold II in een ver verleden, goed. Protest tegen de uitbuiting van Congo vandaag, niet goed. Protest tegen de Chinese heropvoedingskampen? Ligt gevoelig en hangt ervan af, van (business) geval tot geval bekijken.

Zo’n slecht drama is een golf waarop je op positieve wijze kan surfen. Het is een wake up call en een window of opportunity voor bewuste mensen. Hoe? We kunnen iets leren van de Egyptische godin Maat en de grote Chinese wijze Lao-tse. Wordt vervolgd.

 

 

1. CARBON

WEF: We moeten DECARBONISEREN!

Birdh: Werkelijk? Ik dacht van niet.

Carbon is slecht volgens de elite. Niet alleen omdat ze met het decarboniseren veel geld zullen verdienen. Geld verklaart veel (follow the money) maar blijft een te oppervlakkig verklaringsmodel. Er is meer aan de hand. Dit is een blog over meditatie en we graven graag dieper. Achter het materiële zit er altijd een geestelijk niveau. Het is interessant om dergelijke slogans symbolisch te lezen. CO2 is voedsel voor de planten en een groen gas. Vier procent van de lucht die je uitademt is trouwens CO2. De fanatieke leden van de klimaat-sekte verguizen dit groene gas. Vind je het niet grappig dat de European Green Deal, die zogezegd wil inzetten op duurzame voeding (van planten), gaat strijden tegen het gas dat naast licht en water dé belangrijke bron van leven is voor die planten? De mensen die dit soort onzin bedenken hebben duidelijk gevoel voor humor. Wees niet verrast dat er in de toekomst ook oorlogen rond licht en water komen. Bill Gates wil het zonlicht dimmen (no joke) en de gekke ceo’s van Nestlé, Danone, Pepsi en Coca Cola willen al ons water ‘bezitten’.

Peter Brabeck-Letmathe, voormalige ceo van het Zwitserse Nestlé, heeft ooit verklaard dat hij het idee van vrije toegang tot water als mensenrecht ‘extreem’ vond. Gelijk heeft hij, betaal of val dood, Monopoly-in-actie. Datzelfde Nestlé ligt vandaag onder vuur omdat ze het Franse dorp Vittel leegpompen: Nestlé leaves a French village high and dry. De leiding van Nestlé antwoordt hierop dat dit niet zo simpel ligt omdat de belangen van ‘alle stakeholders’ behartigd moeten worden. Mocht je het nog niet begrepen hebben, dit is wat de stakeholder responsibility van het WEF echt betekent. Wat fundamenteel een mensenrecht en een collectief goed is, moet afgewogen worden tegen de private belangen van de grote investeerders. De oorlogen van de toekomst zullen vermoedelijk niet om olie maar om water draaien. Wist je dat er wereldwijd maar 10 bedrijven zijn die alle grote merken van drank en voeding bezitten? Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg's, Mars, Associated British Foods, and Mondelez. Eén van die grote bazen, het soort verlichte leiders die het WEF frequenteert, verklaarde onlangs dat covid de middenklasse zal uitwissen: Danone CEO: “Middle class about to disappear”. Get it?

Laten we terugkeren naar de CO2 molecule. Het WEF spreekt van carbon. Carbon of koolstof is het scheikundig element met symbool C en atoomnummer 6. Het is op een dieper niveau dan CO2 de basis van het leven op aarde. Omdat koolstof simultaan met 4 andere atomen kan binden is het heel geschikt om lange ketens van moleculen te vormen die de basis van organisch leven vormen zoals proteïnen, DNA, spieren, suikers, vetten en de meeste andere bestanddelen in je lichaam.

Shine on you crazy diamond: why humans are carbon-based lifeforms.

Scheikunde blijft ook aan de oppervlakte. Laten we dit symbolisch bekijken. Je weet misschien dat het favoriete boek van de chouchou van de materialisten, Sir Isaac Newton, de Bijbel was. En dat hij een unieke alchemistische bibliotheek bezat. Wetenschappelijk ingestelde geesten laten zich niet beperken door een enggeestige materialistische visie. Wetende dat de mens een op koolstof gebaseerd levensvorm is, wat betekent het als een kleine club zegt dat koolstof ‘slecht’ is? Want hier raak je in wezen aan een fundamenteel kenmerk van de levende mens.

Onze elite heeft zoals eerder aangehaald last van een ongezond god-complex en een uiterst vijandige houding ten opzichte van alles wat levend en natuurlijk is. CO2 is slecht, het zonlicht is slecht (een gek wil het zelfs dimmen), water is geen gemeengoed maar moet je privé ‘bezitten’, natuurlijke zaden zijn slecht, natuurlijke immuniteit werkt slecht, natuurlijke vitaminen werken niet. Alles moet synthetisch of kunstmatig opgewekt en opgelost worden. Geen verbazing dat die wacko’s zo verzot zijn op dna vaccins, science-fiction, artificiële intelligentie, robots en alien life forms. Computerchips zijn gebaseerd op silicium. Silicon (Latijn: silicium) is het scheikundig element met atoomnummer 14, een metalloïde. Verwar het Silicon/Silicium atoom niet met silicone, een polymeer. Silicon staat in de periodieke tabel in de kolom of groep onder Carbon (basis van menselijk leven) en boven Germanium (geen essentieel element voor levende organismen, wordt oa gebruikt in LEDs), Tin (van de soldaatjes), Lood (giftig en zwaar) en Flerovium (een superzwaar, kunstmatig/synthetisch en extreem radioactief element, dodelijk voor de mens). Merk je hoeveel interessante informatie in het voor velen ‘saaie’ schoolvak scheikunde verborgen zit?

Shine on you crazy diamond, de titel van hogergenoemd artikel, is de bekende song van Pink Floyd. Diamanten bestaan uit carbon of koolstof maar ontstaan niet vanzelf. Het is pas onder extreem hoge druk en temperatuur dat koolstof-atomen kristallen gaan vormen. Diamanten zijn samengeperst carbon. Zegt dat iets over de mens? Esoterici zullen hierin een belangrijke verklaring vinden voor de huidige gebeurtenissen.

De gnostische geschriften waarschuwden ons duizenden jaren geleden al voor de gevaarlijke dwalingen gebaseerd op artificiële intelligentie en cybertechnologie. Dit heeft iets te maken met de tendens van de mens om zichzelf te verliezen in zijn eigen uitvindingen en simulaties. De gnostici verwezen tevens naar levens-vijandige anorganische levensvormen (gebaseerd op verbindingen die geen koolstofatomen bevatten, zoals mineralen, zouten, en metalen). Deze esoterische materie is straffe toebak en niet direct voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen scholen en geen boeken waaruit je alchemie kan leren. Het is voorbehouden aan mensen die het belang van levenslange zelfstudie en het meditatieve experiment begrijpen. Ora et labora.

Silicon-Based Life May Be More Than Just Science Fiction

Photo by Franck V. on Unsplash

Photo by Franck V. on Unsplash

 
 
 

2. Europa

Eurocraten zijn niet democratisch verkozen en werken vaak anoniem, dat maakt ze tot gedroomde marionetten voor lobbyisten. Voor een kleine lobby is het veel efficiënter en gemakkelijker om zo’n centraal geleide eurocratie te sturen dan een bonte lappendeken van aparte landjes met vele kleine baronnen. 

Europa is een tijdelijke constructie die op termijn zal imploderen. Het is ontworpen als stapsteen naar een wereldregering. Het je gemerkt dat wereldorganisaties (van het type UN/WEF/IMF/WHO en Wereldbank) in het kader van de huidige crisis steeds meer macht naar zich toetrekken? Europa werd bewust opgezet om te falen. Gezien het lamentabel niveau van de eurocraten gebeurt dit vanzelf. Waarom? Omdat de globale elite wil dat wij het falende en kwakkelende Europa, een tandeloze tijger, zodanig beu worden dat we een wereldregering gaan eisen. De elite volgt een simplistische logica, die van de eenheidsworst en het eenheidsdenken. Ze wil één globale regering en één globale munt. Daarvoor worden er ‘globale’ problemen uitgevonden die alleen maar ‘globaal’ opgelost kunnen worden. De elite wil onder haar liefst maar één enkele en homogene sociale klasse. Propagandisten weten dat je per marktsegment of apart sociaal stratum een aparte boodschap moet bedenken. Een goed opgeleide, natuurlijk gezonde en financieel autonome middenklasse die zelf nadenkt, staat de globale elite alleen maar in de weg. Men wil geen zelfstandige maar afhankelijke mensen. De diverse crisissen zijn de middenklasse in snel tempo aan het liquideren. We evolueren naar het Chinese model dat onze wereldleiders bewieroken. Rockefeller vond het misdadig experiment van Mao geslaagd. In het kader van de corona crisis werd de kordate aanpak van China geprezen door de wereld-instanties. Wat een schitterende toekomst gaan mij met onze world leaders tegemoet! Met zijn allen juichend voor de World Chairman.

mao-poster-revolution-sun-featured.jpg
 

3. De Leeuw van Juda

Photo by Ingo Stiller on Unsplash

Als spiritueel symbool verwijst de leeuw naar het omgekeerde van de wereldse leeuw. De Bijbel refereert naar Jezus als de leeuw van Juda, hij is niet de leeuw die de schaapjes opeet maar de leeuw die neerligt bij het lam. Voer voor contemplatie.

Leestips. De teksten hieronder zijn zo ouderwets maar zo verbazend actueel, gezien in het licht van de huidige ontwikkelingen. Hopelijk belet je allergie aan de Bijbel of de wijd verbreide aversie voor de kerk je niet om hier eventjes naar te kijken.

 

4. Nationalsozialismus

Het feit dat niet alleen het volk maar ook vele captains of industry (binnen en buiten Duitsland) grote aanhangers waren van Hitler, vegen wij vandaag liever onder de mat door die verfoeilijke nazis te associëren met een groepje extreem-rechtse rakkers. De racisten en de fascisten, de mensen die onze politiek correcte linkse media bobos als ‘fout’ beschouwen. De extreemlinkse beweging Antifa daarentegen kan niet alleen op veel links-liberale sympathie rekenen, zij krijgen bovendien bakken geld van ultra-miljardairs als Soros. Vandaag de dag is extreemrechts ‘slecht’ maar zijn de in hetzelfde zwarte pak geklede extreemlinkse amokmakers ‘goed’, want zij vechten tegen ‘de slechteriken’. De vijand van mijn vijand is mijn vriend.

In werkelijkheid is er geen enkel verschil tussen extreem rechts of extreem links. Fascisten en communisten of maoïsten zijn van hetzelfde bedje ziek. Les extrêmes se touchent. De politieke extremen zitten niet op een lijn maar op een cirkel. Het maakt niet uit of je voor links links of rechts kiest, je belandt altijd op hetzelfde punt. Wat te denken van de huidige heropvoedings- of concentratiekampen voor bepaalde etnische minderheden in China? En van gedwongen sterilisatie en spiraaltjes? Hoe China een demografische oorlog voert tegen de Oeigoeren? Fascistische communisten?

Racisme en fascisme hebben niets te zien met links of rechts maar met extremisme. Fascisme komt van het Latijnse fasces, een bundel twijgen of stokken gebonden rond een bijl, een Oud-Romeins symbool voor de macht van de magistraten. Hitler en Mussolini zijn heus niet de enigen die het fascistisch label verdienen, elke laffe leider die volksprotest met de wapenstok laat onderdrukken is een fascist. Het wordt een lang lijstje als je dit criterium hanteert. President Loekasjenko van Wit-Rusland is geen doetje en een fascist. Maar wat de denken van Macron die buitensporig politiegeweld tegen de gele hesjes toelaat? En van Rutte die rotte appels binnen het politiekorps laat begaan tegen weerloze oudjes die rond het Malieveld betogen? Het is een dunne lijn.

De ware tegenstelling is die tussen democratie en totalitarisme. De links-rechts tegenstelling is totaal voorbijgestreefd. Macron’s makers en mentors hadden dit goed begrepen. Macron begon links, hij was eerst socialistisch minister onder Hollande. Salonsocialist wel te verstaan. Macron werd vervolgens aan het hoofd gezet van een nieuwe centrumpartij. Macrom eindigt rechts, met de ene (zachte) hand deelt hij cadeaus uit aan zijn superrijke vriendjes, met de andere (harde) hand onderdrukt hij de gele hesjes. Je moet vandaag centrum-flexibel kunnen zijn. Dat betekent dat je als kapitalist handelt voor de rijken en als communist voor de armen. Nu ben je klaar voor het WEF. Wie vandaag nog zit te leuteren over links-rechts loopt een eeuw achter. Word wakker. Wat er op wereldschaal gebeurt, is dat het ultra-rechtse kapitalisme een pact gesloten heeft met het ultra-linkse communisme. Het eindstation waar die twee extremistische minderheden het makke centrum naartoe willen voeren is een dystopie.

Mijn nederig advies?

Do NOT join the WEF! Join the Lion.

Photo by Ivan Diaz on Unsplash

Photo by Ivan Diaz on Unsplash

Van alles waarover je waakt, waak over je hart, het is de bron van je leven.
Neem nooit geen leugens in de mond, laat geen bedrog over je lippen komen.
Je moet elk mens recht in de ogen kunnen zien, nooit je ogen hoeven neerslaan.
Effen de weg waarover je gaat, dan loop je met vaste tred.
Wijk niet af naar rechts, wijk niet af naar links, wijk alleen uit voor het kwaad.
— Spreuken 4:23-27, laat je beschermen door de wijsheid

Vorige
Vorige

Meditatie op Maat

Volgende
Volgende

The Green Deal