De Cijfers Stijgen: SOS!

De cijfers zijn staalhard. Ze blijven onrustwekkend stijgen. Heb je de curve gezien? Vijf na twaalf! Het kwaad slaat onverbiddelijk toe. Er zijn weer X nieuwe gevallen gemeld. Dat brengt het percentage nu op Y. Wereldwijd bedraagt het totale aantal slachtoffers ondertussen Z. Kan de opmars van deze verschrikkelijke ziekte gestopt worden? Oh God, Save Our Souls!

Photo by Isaac Smith on Unsplash

Photo by Isaac Smith on Unsplash

Une chose qui m’humilie profondément est de voir que le génie humain a des limites, quand la bêtise humaine n’en a pas.
— Alexandre Dumas - Grand Dictionnaire Universel du XIXe Siècle

DE CIJFERS en DE CURVE. Sedert het begin van de corona hysterie hoor en zie je niets anders meer. Elke dag herhaalt de slaafse pers dezelfde onzin. Onzin omdat die cijfers en curves nergens op slaan. Op zijn minst als je zelf nog kan denken en rekenen. Je moet hiervoor zelfs geen statistiek kennen, de meest elementaire wiskunde volstaat.

De enige cijfers en curves die werkelijk stijgen zijn die van de menselijke stupiditeit en goedgelovigheid. Ze stijgen asymptotisch naar oneindig. Albert Einstein zou gezegd hebben dat twee dingen oneindig zijn, het universum en de menselijke dwaasheid (1). Alhoewel, voor het universum is dit niet zo zeker meer.

De mensen zijn niet zo slim. Het is een oud zeer, de hele menselijke geschiedenis is een illustratie van dit gegeven. Ik verwijs niet alleen naar de grote massa maar vooral naar de kleine zelfverklaarde elite. Zij leiden het volk met dodelijke ernst, bezorgdheid en fierheid in hun globale mars naar de afgrond:

En marche, citoyens!

Al die kleine dictators die zich superieur wanen omdat ze zoveel mensen met hun goed geoliede propagandamachine kunnen manipuleren zijn de grootste dommeriken. Het leven is één grote spiegel. Wie aan de touwtjes trekt mag ervan uitgaan dat hij zelf een marionet is in handen van hogere machten. Wie een put graaft voor een ander …

In deze musing bekijken we wat de corona hysterie ons leert over ons onderwijs en onze geneeskunde. Er is goed nieuws en er is slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat dit soort ziekte bijzonder moeilijk te genezen is. Het goede nieuws is dat er een onfeilbaar vaccin bestaat. Die is nu al beschikbaar en volkomen veilig getest.

De corona gekte is een pandemie van opgeklopte angst en corruptie. Daar kun je je behoorlijk druk over maken als je ermee geconfronteerd wordt. Die gekte zal ernstige gevolgen hebben voor je financiën, gezondheid en vrijheid. Ik wil deze niet weglachen of minimaliseren. Maar de belangrijke boodschap die ik je hier wil meegeven is:

Mens erger je niet!

Het leven zit zo goed in elkaar, je hebt geen idee. Je merkt het alleen (nog) niet. Beperk je blikveld niet tot het mikro-scherm van je tv of dumb phone. Gooi die weg en kijk naar de blauwe hemel en de sterren. Sky-TV is helemaal gratis, real 3D en ultra-high-def. Het is een kwestie van makro-perspectief. We zullen het stuk afsluiten met enkele tips die je zullen helpen om je kop uit het zand te halen.

Eén van de voordelen van meditatie is dat je leert om onder alle omstandigheden, ook de gekste crisis, het hoofd koel te kunnen houden. Wachten tot alles weer goed gaat of je kop in het zand steken is geen oplossing, dit maakt de situatie alleen maar erger. Meditatie helpt om de corona chaos met rust, humor en inzicht te benaderen. Er zijn belangrijke ontwikkelingen aan de gang die je volle aandacht verdienen.

 
 

De Exponentiële Curve

Flatten the curve. Image created by Lauren Mitchell. Submitted for United Nations Global Call Out To Creatives - help stop the spread of COVID-19.

Flatten the curve. Image created by Lauren Mitchell. Submitted for United Nations Global Call Out To Creatives - help stop the spread of COVID-19.

There are three types of lies — lies, damn lies, and statistics.
— Benjamin Disraeli

Met statistieken kan je alles bewijzen. Statistiek is een moeilijk vak. Om trends en complexe verbanden inzichtelijk te maken voor het grote publiek werkt onze globale ‘dienst’ voorlichting, met allerlei ‘experts’ in haar kielzog, zo graag met grafiekjes. Zelfs kinderen begrijpen de betekenis van een stijgende lijn.

Alles stijgt onverbiddelijk, de waarde van vastgoed en beurs-aandelen op lange termijn, het fortuin van Bezos, de internetsnelheid, de bevolking, de temperatuur, het zeepeil, de covid doden en het aantal nieuwe besmettingen. We zijn allemaal goed vertrouwd met De Beruchte Curve. Als je De Curve ziet dan weet je: “Dit voorspelt weinig goeds, begin maar bang te worden.”

Af en toe verschijnen er grote profeten om ons te waarschuwen tegen dreigende trends. We zullen Al Gore en zijn fameuze hockey stick graph eeuwig dankbaar zijn want zonder hem zaten New York en Londen al onder water. Meer over hem in een latere musing: The Green Deal. In zijn voorzienigheid sensibiliseert Al ons voor De Beruchte Curve. Toen de pers haar nieuwe “Flatten The Curve” (2) slogan bedacht, wisten we meteen dat we die slechte curve met z’n allen dringend moesten afvlakken.

Hopelijk houden we stand totdat het nieuwe vaccin daar is. Want er zijn ongehoorzame en weerbarstige elementen die roet in het eten komen gooien: feestende jongeren en extreem-rechtse krachten (foei!) die geloven in complottheorieën (2x foei!): dat Bill Gates achter het coronavirus zit en iedereen wil vaccineren, en dat de overheid hem helpt om dat te doen. Foute mensen met foute ideeën. Dit is absoluut onwaar. Luister goed naar je favoriete verslaggever, als enige kent hij/zij de waarheid. Tijd om de rangen te sluiten, niet om te denken.

Facts are stubborn things, but statistics are pliable.
— Mark Twain

Wat hebben de apocalyptische curves van de stijgende wereldtemperatuur en van het potentiële aantal covid doden gemeen? Beide curves werden door wiskundige modellen geproduceerd. Ze zijn niet echt, het zijn virtuele creaties. De waarde van die projecties hangt af van de kwaliteit van de cijfers die je erin steekt, van de intelligentie van het model en van de integriteit van de persoon die het model maakt.

De curves van het klimaat en de curve van covid-19 hebben nog iets gemeen. In beide gevallen zijn er meer dan ernstige vraagtekens gerezen over de betrouwbaarheid van de data, de wiskundige modellen en de betrokken actoren.

Garbage In, Garbage Out.

Over de dataset die gebruikt werd voor de klimaatmodellen gaan we het hebben in The Green Deal. Volstaat hier te melden dat de ‘vooraanstaande’ Britse climate onderzoeker Phil Jones - zijn rapporten lagen mede aan de basis van de aanbevelingen van het IPCC- tijdelijk moest aftreden in de nasleep van het climate gate (3) schandaal. Daarbij werden e-mails gelekt waaruit bleek dat klimaatgegevens werden gemanipuleerd en dat kritische stemmen werden onderdrukt. Gelukkig hebben onze officiële fact-checkers die vervelende affaire snel kunnen ontmijnen door te stellen dat die gehackte e-mails “uit hun context” waren gehaald. De juiste ‘context’ is dat men de wereld aan het redden is. ‘Men’, dat zijn die grote profeten en ceo’s die aan onze professoren, perslui & politici de les dicteren. In dit urgente sfeertje mogen we ons niet laten hinderen door objectieve feiten die de officiële propaganda weerleggen. Statistieken moeten zich plooien naar de ideologie, niet omgekeerd. Zie het als een leugentje om bestwil om de wereld te redden.

Het dubieuze computermodel dat gebruikt werd om miljoenen covid doden (foutief) te voorspellen baart nog meer zorgen. Lockdown professor Neil Ferguson (4), van het even prestigieus als gezaghebbend klinkende Imperial College London, voorspelde aan het begin van de corona crisis 500.000 doden in de UK en 2.200.000 doden in de US. Hij is de man die BoJo en Trump dwong om radicaal van koers te veranderen. De twee blonde leiders wilden initieel 2 beproefde principes uit de epidemiologie toepassen:

herd immunity & quarantine

Dat betekent:

  1. Blijf rustig, vooral niet panikeren!

  2. Plaats enkel de risicogevallen, ouderen en zieken, in quarantaine.

  3. Zorg dat iedereen asap besmet wordt, zo halen we groepsimmuniteit.

Gezond verstand.

Dankzij Neil Ferguson keerden we die parate kennis volledig om:

lockdown & distancing

Dat betekent:

  1. Panikeer en blijf vooral niet rustig!

  2. Zonder iedereen af, ook jonge en gezonde mensen (en kelder de economie).

  3. Vertraag de verspreiding zoveel mogelijk (en verhinder groepsimmuniteit).

Ongezond en dom.

Het door Neil voorspelde aantal doden klopt langs geen kanten. Officieel moest men gas terugnemen en erkennen dat hij ‘over-enthousiast’ geweest was. Een magere troost, want zijn experimenteel of nooit eerder getest lockdown advies wordt helemaal niet teruggeschroefd. De gevolgen hiervan zijn funest. Er is de aanzienlijke morele en financiële schade die je in je eigen omgeving kan meten. Maar de VN waarschuwt dat we daarbovenop hongersnoden van Bijbelse proporties riskeren, de gevolgen van de lockdown treffen meer dan 100 miljoen arme mensen. Crimineel. De door de overheid gehanteerde remedie is vele malen erger dan het vermeende kwaad dat ze wil bestrijden. De vraag die zich bijgevolg opdringt is:

“Wie is die verdomde Neil Ferguson?”

Je verwacht toch dat de advies nemende overheden hun huiswerk gedaan hebben? Als je iemand aanwerft doe je dan niet eerst een background check? Dan merk je dat Neil een rampzalige epidemiologische track record heeft. Hij maakt al 10 jaar voorspellingen die systematisch fout blijken te zijn. Hij zal het gevaar van virussen en epidemieën stelselmatig overhypen en belastinggeld verspillen door te pushen tot de aankoop van grote aantallen nutteloze vaccins. Hij is met andere woorden een PR boy van de vaccin industrie. In het kader van de ongevaarlijke Mexicaanse griep zullen België en Nederland dezelfde fout begaan. Onder invloed van de lobby kopen ministers onterecht miljoenen vaccins, ondanks de waarschuwingen van experts en het RIVM dat die onnodig zijn en te laat geleverd zullen worden. Het bedrag dat Nederland 10 jaar geleden spendeert aan twintig miljoen onbruikbare vaccins is geheim maar wordt geschat op 130 miljoen euro. Paniek zaaien rond epidemieën voor financieel gewin is een oud en recurrent fenomeen. Het is ook geen toeval dat de actoren die eerder betrokken waren bij dit soort zwendel terug opduiken in het corona verhaal en aangesteld worden als expert. Neil Ferguson was eerder verantwoordelijk voor de nutteloze slachting van 6 miljoen dieren in de UK. Hij krijgt ook geld van Bill Gates (5), maar wees verzekerd dat dit geen invloed heeft. De wereldwijde pers & politiek zal uitgerekend naar die ene man luisteren die al jaren klungelt, wiens computermodel aan alle kanten rammelt en die vet betaald wordt door een clubje met een ongezonde obsessie voor virussen en vaccins. De pers had maar één useful idiot nodig om de hele wereld lam te leggen. Corrupte mensen vallen vroeg of laat door de mand. Mister Lockdown Neil Ferguson moet roemloos aftreden wanneer blijkt dat hij in de lockdown in het geheim afspreekt met zijn maitresse, een gehuwde vrouw. Dat wordt uiteraard geen hoofdnieuws. Voor influencers gelden immers andere regels dan voor followers. Het devies dat pers & politiek hanteren is dan ook:

Do as I say, not as I do.

Noteer dat pers & politiek absolute nobodies zijn in dit verhaal. Ze gedragen zich als de vliegen die we eerder in La Mouche besproken hebben. In realiteit beslissen ze niets, achter de schermen trekken andere mensen aan de touwtjes. Vliegen compenseren het feit dat ze machteloze meelopers zijn door achter gesloten deuren te vergaderen en ronkende titels aan te nemen. “Nationale Adviesraad”, die naam lijk wel door een nazi bedacht. De media spelen hun rol van gewillige stokers en collaborateurs. Mijn advies? Verlies geen tijd met lawaaierige vliegen, richt je pijlen op die enkele globale figuren die prominent en profetisch in het nieuws paraderen, zij leiden de dans.

Elke oorlog volgt een standaard script, ongeacht of het gaat om de oorlog in Irak, de oorlog tegen CO2 of de oorlog tegen het virus. Aan de basis vind je altijd een grove leugen. Er waren geen weapons of mass destruction (or distraction) in Irak. De virtuele modellen van Al en Neil deugden niet. En miljoenen zullen daarvan het slachtoffer worden. Niemand zal echter aftreden, niemand zal voor misdaden aangeklaagd worden, de foute maatregelen worden niet ingetrokken en de schade wordt niet gecompenseerd. Het enige wat je hoort is: “Sorry, we hebben een foutje gemaakt.”

Los van het feit dat foute mensen met foute intelligence mede aan de basis liggen van de wilde terreur, klimaat en corona verhalen, kan je puur op basis van gezond verstand vraagtekens plaatsen bij de dwaze theorieën die de media verkopen. Het eerste principe dat je in statistiek leert is:

Correlatie is geen causaliteit.

Net zoals de link die Al Gore tussen CO2 en de vermeende opwarming zag niet causaal was, is er tussen het virus en het vermeende aantal covid doden ook geen simplistisch oorzakelijk verband. Echte statistici spreken van comorbiditeit. De meerderheid van de slachtoffers zijn oude mensen die met en niet door covid sterven. Ze zijn gemiddeld 80 jaar oud en lijden reeds aan één of meerdere chronische aandoeningen. De top 3 doodsoorzaken in de wereld zijn:

  1. Cardio-vasculaire ziektes doden 48.742 mensen per dag

  2. Kankers doden 26.181 mensen per dag

  3. Pulmonale aandoeningen doden 17.734 mensen per dag.

In de periode van 31 December tot 15 Mei stierven gemiddeld 2.205 mensen per dag aan covid-19. De piek van 13 tot 19 April maakte 7.504 doden per dag.

Er is geen abnormale oversterfte. Dit wordt in onze media met opzet verdoezeld door de cijfers zonder enige context en duiding voor te stellen. Crimineel is dat.

Hoeveel mensen sterven er gemiddeld per dag in de wereld? 150.000. Hoeveel mensen worden er elk jaar door de griep besmet? 1 miljard. Hoeveel mensen sterven elk jaar aan de griep in de wereld? 290 à 650.000 naargelang de schatting. Vergelijk dit met de 700K (juli 2020) covid-19 doden die officieel werden gerapporteerd. De cijfers liggen in exact dezelfde lijn als je weet op welke genereuze manier de covid doden werden geteld. Op het vlak van foute tellingen breekt België alle records. België is wereldkampioen in procentuele covid sterfte. We hebben hier meer doden dan rampland Italië, 34% meer doden dan no-lockdown land Zweden, dubbel zoveel doden als buurland Nederland, vier keer meer dan Luxemburg, acht keer meer dan Duitsland en 300 keer meer dan China. Is dit virus selectief? Of ligt dat aan onze manier van tellen?

Hoeveel mensen sterven elk jaar aan de griep in Nederland? 6.400. Dat is het gemiddelde van de afgelopen 5 jaar en gebeurt tijdens een griepseizoen dat 14 weken duurt. Hoeveel mensen sterven in 2020 aan de griep in Nederland? 400. Het griepseizoen duurde dit jaar slechts 3 weken. Tiens? Hoeveel mensen sterven in 2020 van covid in Nederland? 6000. Vreemd toch? Tel de twee samen en je hebt de gemiddelde griepcijfers. Hoeveel mensen sterven elke dag in Nederland? Gemiddeld 410. En hoeveel mensen aan covid? 0, 1 of 2 (laatste maanden). In Zuid-Afrika is er elke winterseizoen een griep. Maar dit jaar is er vreemd genoeg geen influenza, alleen corona. Hoe komt dat? De realiteit is dat de covid cijfers binnen het normale plaatje van de griep vallen. Het is de griep. Hoe vaak heb je dit in de media gehoord? Je bent goed belazerd. Zelfs dokters trappen erin.

Het virus verdwijnt niet omdat de lockdown maatregelen werken, maar omdat het zoals elk virus tijdelijk zijn ding doet en vanzelf verdwijnt. Het idee dat je de verspreiding van een virus of de stijging van de wereldtemperatuur met 2°C zou kunnen controleren met mondmaskers of taksen is even lachwekkend als illusoir.

it seems like the virus is going to do its thing, regardless of what restrictions our governments put upon us. 

Ooops…! There appears to be no statistical association between the degree of lockdown and the outcome, that is, the number of deaths…!

Lockdowns – the Illusion of Controlling a Virus

Zowel influenza (de klassieke griep) als covid-19 zijn infecties van de luchtwegen en vertonen gelijkaardige symptomen. Er wordt beweerd dat zij door verschillende virussen worden veroorzaakt, juist maar ook niet geheel correct. Het huidige Sars-Cov-2 virus maakt deel uit van de grote corona familie. Corona virussen zijn courant en banaal. Een langdurige en grootschalige studie in de UK heeft aangetoond dat men een virus van de corona familie aantrof bij 10 tot 30% van de mensen met de gewone griep. Er wordt ook beweerd dat covid niet met antibiotica behandeld kan worden omdat dit alleen werkt tegen bacteriële infecties. Dat is ook niet correct omdat onderzoeksteams in verschillende landen ontdekt hebben dat het virus als een tweetrapsraket kan werken: de virale infectie veroorzaakt milde symptomen in een eerste fase en triggert een zware bacteriële infectie die de longen zwaar aantast in een tweede fase. Mensen kunnen hervallen. De term covid-19 dekt uiteenlopende pathologieën, gaande van milde symptomen tot acute ademnood. Wat was die onderzoekers specifiek opgevallen? De aanwezigheid en de rol van de prevotella (9) darmbacterie, een bekend pathogeen dat je alleen vindt bij oudere en obese mensen. Dit soort vaststellingen verklaart waarom een bekende Parijse dokter haar patiënten succesvol genas met een cocktail van antibiotica, iets dat men aanvankelijk niet begreep. Dit toont drie zaken aan: het grote belang van gezond leven en eten (obesitas is een risico), mentale openheid en therapeutische vrijheid. Echte dokters mogen hun patiënten niet laten zitten in afwachting van een hypothetisch vaccin en wenden alle bestaande middelen aan.

Vitamine C, D, zink, ivermectin of hydroxychloroquine? Als het maar werkt. De reden waarom die goedkope behandelingen van bij de start geboycot zullen worden ligt voor de hand. De corona gekte staat helemaal in het teken van dat nieuwe en dure vaccin dat er absoluut en snel moet komen. De regelgeving in bepaalde landen bepaalt dat een nieuw vaccin pas een versneld testtraject van een jaar mag volgen als er geen andere geneesmiddelen zijn. Als het establishment de werkzaamheid van andere behandelingen zou erkennen, dan moet een vaccin het klassieke 4 à 5 jaren durende ontwikkelingstraject volgen. Dit is anathema voor de pharma industrie, haar betaalde experten en schoothond ministertjes.

Wereldwijd sterven jaarlijks meer dan 400.000 mensen door een medische fout. Dat zijn twee volle jumbojets per dag die neerstorten. Een voorzichtige schatting rekening houdend met het feit dat missers niet altijd gerapporteerd worden. In de VS alleen al sterven elk jaar 250.000 mensen door medische fouten. Het is er de derde belangrijkste doodsoorzaak en meer dan het dubbele van het aantal mensen dat jaarlijks overlijdt door zelfmoord, wapengebruik en verkeersongelukken samen. Oorzaken zijn: te traag reageren van de artsen bij onverwachte complicaties, verkeerde diagnose, verkeerde behandeling, verkeerde medicatie, verwisseling, niet op tijd dotteren en wondinfecties.

Echte en integere statistici leren je cijfers relativeren en geven je een juist perspectief. De nep-statistici in betaalde dienst van de industrie en de media moeten de a priori conclusies van hun broodheren met curves staven. Alsof dat nog niet genoeg was voeren de media nu een nieuw soort statisticus aan: de ‘bio-statisticus’, een Übernerd in dienst van oplichters in het domein van de biologie. Creepy people.

 
 

De Stijgende Cijfers

Numbers do not feel. Do not bleed or weep or hope. They do not know bravery or sacrifice. Love and allegiance. At the very apex of callousness, you will find only ones and zeros.
— Amie Kaufman, Illuminae

Welke zijn die staalharde cijfers die maar blijven stijgen en die aan de basis liggen van de onheilspellende corona curve? Want als je de absolute cijfers in alle rust bekijkt zie je geen verschil met de gewone griep. We weten dat de banale, minder gemediatiseerde vormen van griep evenveel mensen doden. En dit consistent, jaar na jaar en ondanks het bestaan van gewone griepvaccins. Beseffen de mensen die alle hoop op het vaccin gezet hebben wel dat het gewone griepvaccin het jaarlijks aantal griepdoden niet vermindert?

De enige wiskundige kennis die je nodig hebt om die cijfers te checken is: percentage. De wiskunde die kinderen van 9 tot 11 jaar op school leren (graad 7 in Nederland). Deel het aantal covid-19 doden door de totale bevolking om het sterftepercentage te berekenen. Die is heel laag en niet anders dan die van de gewone griep. Meer dan 99% van de mensen zal er weinig of geen last van hebben. Moeten we collectief zelfmoord plegen voor een ziekte die minder dan 1% van de wereldbevolking treft?

De ‘staalharde’ cijfers die de media ons dagelijks serveren zijn gebakken lucht.

Dit simpele feit illustreert het failliet van een onderwijs dat zo zwaar inzet op wiskunde. Wiskunde zonder filosofie houdt je dom. Totalitaire regimes zien wiskunde goed zitten. Je ontwikkelt er geen hoger politiek, filosofisch of moreel inzicht noch empathie mee, maar een kil en levensvreemd vermogen tot abstractie. Daarom voeren de media bebrilde cijfer-nerds op met het charisma van een robot of begrafenisondernemer. Feitelijk heeft het onderwijs nooit iets anders gedaan dan geesten in the box of in een kleine doos duwen. Out of the box denkers gedijen niet goed in een schoolomgeving. Hoog gediplomeerde stoelzitters zijn gemakkelijker te manipuleren dan ongeschoolden. Hun brein werd geformatteerd als die van een papegaai. Zij herhalen alleen maar wat een vermeende hogere autoriteit zegt. Terwijl grote geesten elke conventionele wijsheid systematisch in vraag stellen. De enige echte school is die van het leven.

“Maar er was toch iets aan de hand? Heb je die beelden van Italië gezien?” Jazeker, maar beelden zijn geen cijfers. Die taferelen waren erg, maar de beelden van wat er toen in Jemen of Palestina gebeurde waren veel erger. Angst is een slechte raadgever. Terwijl de media enkel maar focusten op de hysterie in Italië, liet het hoofd van het Italiaanse gezondheidsinstituut van bij de start een genuanceerd en geruststellend geluid horen. Op basis van een grondige analyse van de medische dossiers van de eerste reeks slachtoffers kon hij voor 99% van de gevallen covid-19 als doodsoorzaak uitsluiten, die mensen leden reeds aan één of meerdere ernstige aandoeningen. Covid-19 kwam slechts voor 1% van het door hem onderzochte gevallen in aanmerking. En zelfs voor die 1% had hij twijfels. Elk onafhankelijk onderzoek komt tot diezelfde conclusie.

Er werd zwaar met de cijfers gesjoemeld. Hoe? Ten eerste werden in de algemene chaos en onzekerheid vele normale sterfgevallen ten onrechte aan covid-19 toegeschreven. Artsen kregen richtlijnen om overlijdensaktes in die zin op te stellen en in sommige landen kregen ziekenhuizen een pak extra geld per corona geval. Ten tweede werd het aantal besmettingen bewust sterk onderschat. In het begin kon bijna niemand getest worden, zogezegd omdat er niet voldoende testen waren, enkel de zware gevallen mochten die test ondergaan. Een leugen want het is relatief gemakkelijk om die testen in groten getale aan te maken. De schaarste aan maskers en testen werd artificieel in de hand gewerkt. Dit resulteerde in een onderschatte populatie besmette mensen en een overschat aantal doden. Deel die twee valse cijfer door mekaar en je verkrijgt een ernstig vervalst sterfte-percentage. Bewuste misleiding.

Een epidemie die vrije loop krijgt gaat redelijk snel voorbij, het is maar een kwestie van enkele weken. De simpele truc die door de media gebruikt wordt om de crisis extra lang te rekken is dat men de cijfers en de definities gaandeweg aanpast. In het begin van de corona gekte gingen de cijfers over het aantal doden. Het enige cijfer dat telt. Na de piek schakelt men naadloos over op het aantal nieuwe besmettingen, een nietszeggend cijfer als je weet dat de overgrote meerderheid van de besmette mensen daar weinig of geen last van zal hebben, de recovery graad is meer dan 99%. De massa is te dom om het verschil te zien tussen dood en besmetting, zo hoopt men.

Het media circus moet wel focussen op het aantal corona besmettingen en niet op het aantal doden, want anders vallen ze door de mand. Het dodental in Nederland zit per eind augustus rond de 6230. In dat dodental zit er een pak mensen met andere (zware) ziekten. Hoeveel mensen zijn er volgens jou enkel en alleen maar aan corona gestorven? Met andere woorden, hoeveel mensen hadden geen onderliggende aandoeningen? 314. Dat is 5%. Hoeveel mensen jonger dan 70 jaar hadden geen andere gekende ziekten? 70. Dat is 1%. Exact hetzelfde cijfer dat het hoofd van de Italiaanse gezondheidsdienst in het prille begin van de crisis zou communiceren. Het werkelijk aantal corona doden ligt 20 tot 100 keer lager dan het officiële cijfer. Daarvoor moest de economie kapot.

6%!

Eind augustus publiceert het Amerikaanse CDC of Center for Disease Control cijfers die tonen dat 6% van de gevallen puur en alleen door corona is gestorven, dat betekent dat 94% onderliggende aandoeningen had. Het bericht werd massaal verspreid op social media. De hashtag 6% was zelfs enige tijd trending. Ooit gehoord? Vermoedelijk niet, dit werd geen voorpaginanieuws. Twitter greep in door berichten te verwijderen en de media lanceerden een tegenoffensief, want anders zouden alle grootse plannen om iedereen te vaccineren en de economie grondig te herschikken in het water vallen.

In de nasleep van climategate gebruikt men dezelfde magische truc met woorden. In het begin was er sprake van global warming. Het alarmistisch klimaatmodel van Al Gore zou net als het model van Ferguson foute voorspellingen maken, de extreme stijgingen van de temperatuur bleven uit. Een vervelend feit dat de diepe gelovigen op termijn zou doen twijfelen. De propaganda-bazen veranderden hun geweer dan maar van schouder. Globale opwarming werd omgedoopt tot climate change. Een absurde term en waarheid als een koe, het klimaat verandert continu. Het klimaat verandert sedert het ontstaan van de aarde en zal tot het einde van onze mooie planeet blijven veranderen. Je kan evengoed zeggen: “De aarde draait!” of “De aarde is rond!” en “Durf je dit ontkennen?” Sceptici worden climate change deniers, mensen die even gek zijn als de flat-earthers. In tegenstelling tot naïeve believers kunnen sceptici het elementaire onderscheid maken tussen klimaat en meteo. Zij ontkennen niet dat het klimaat verandert en twijfelen aan het feit dat een uiterst complex en multifactorieel natuurlijk gegeven - van kosmische schaal - op simplistische wijze gereduceerd kan worden tot één enkele, verwaarloosbare menselijke factor. De corona crisis zal hen hierin gelijk geven (zie verder).

Zie je hoe zwak het establishment in zijn schoenen staat? Ze kunnen niet overweg met kritiek en mijden elk inhoudelijk debat als de pest. Ze hebben geen solide argumenten en zouden in een debat met echte wetenschappers onverbiddelijk door de mand vallen. Ze doen geen beroep op waarneembare feiten maar op virtuele modellen, het gezag van officiële instanties en experts, censuur, straffen en stopwoordjes zoals “complotdenken” om elke discussie bij voorbaat uit te sluiten. Sofisten herkennen hierin het argumentum ad verecundiam en de ad hominem aanval.

Net zoals een gewone virus infecteert corona veel mensen. Hoe meer mensen je test, hoe meer besmettingen je vaststelt, pure logica. Dit staat los van elke beschouwing over de betrouwbaarheid van die testen zelf, een verhaal op zich. Eén van de meest gebruikte testen is de RT-PCR. Die is niet waterdicht en ook niet voor diagnose bedoeld. De hoogsensitieve test genereert valse positieve en negatieve resultaten. Dat komt omdat een PCR niet het Sars-Cov-2 virus op zich detecteert, maar kleine stukjes RNA die kunnen wijzen op corona of een verwant virus, zoals het influenza of rhinovirus. De test zegt ook niet of het virus infectieus is. Antibody tests zijn een ander ‘veelbelovend’ soort test. De Britse overheid bestelde er meer dan 3 miljoen om vast te stellen dat die niet zo goed werkten. “Positief getest op covid” is daarom een incorrecte en misleidende uitspraak. Het is correcter om te zeggen:“Ik ben positief getest op RNA fragmenten of antilichamen die indirect kunnen verwijzen naar een corona of verwant virus, dit volgens een test met een gekende foutmarge en waarvan het positieve resultaat nog niets zegt over de mogelijke nadelige gevolgen gezien de recovery graad van meer dan 99%.”

Die testen zijn dus niet zaligmakend, we keren terug naar onze besmettingen. Zelfs een kind van 11 jaar kan begrijpen dat meer besmettingen niet betekenen dat de ziekte opnieuw toeslaat of dat er broeihaarden ontdekt zijn, eerder dat je de brede graad van besmetting vaststelt die je bij een normale griep verwacht. Onze tv-experts zijn zo blind als een mol en kunnen deze evidentie niet zien, zij leven in permanente angst:

  • Zij vrezen de stilte voor de storm.

  • Tijdens de storm - in een glas water - slaan al hun stoppen door.

  • Na de storm zien zij reeds de tweede of derde golf aankomen.

Enkel de fopspeen van het vaccin (en de daaraan verbonden royale postjes, financiering en gratificaties) kan die krijsende media-kleuters tot rust brengen.

 
 

De Ingebeelde Zieke

Honoré Daumier (1808–1879): The Hypochondriac (Le Malade imaginaire) - Barnes Foundation Philadelphia - public domain

Honoré Daumier (1808–1879): The Hypochondriac (Le Malade imaginaire) - Barnes Foundation Philadelphia - public domain

Dans les discours et dans les choses, ce sont deux sortes de personnes que vos grands médecins. Entendez-les parler: les plus habiles gens du monde; voyez-les faire: les plus ignorants des hommes.
— Le Malade imaginaire (1673) de Molière

Covid-19 is in de eerste plaats een mentaal angstvirus en het product van propaganda. Ingebeelde ziektes zijn zo goed als ongeneeslijk. Le Malade Imaginaire van Molière is een 17de eeuwse satire op onze artsen en onze angst voor de dood. Het dokters-thema vind je ook terug in het middeleeuwse Franse theater en later in de commedia dell'arte. Molière steekt de draak met de dokter die poseert als erudiet. Blaaskaken en oplichters onder de dokters, economen en goeroes allerhande hanteren een geleerd klinkend vakjargon en dragen speciale kleren om indruk te maken, dit is van alle tijden. Denk aan de cijfer-ratio’s, de witte jas, het maatpak, de tulband.

De kleren maken de man.

Een belangrijk thema van Le Malade Imaginaire is lachen met de dood. Heb je gemerkt hoe de media en zelfs sommige medische professionals het natuurlijke en recurrente fenomeen van de dood niet meer kunnen kaderen noch relativeren? Met grote ernst verklaart men iets in de zin van: “Beste bevolking, wij, bezorgde wereldleiders en achtbare leden van de globalistische veiligheidsraad, bijgestaan door een unaniem panel aan betaalde experten, hebben net de meest onheilspellende ontdekking gedaan: We gaan allemaal dood! In onze grote wijsheid hebben wij echter het antwoord op deze laffe aanval gevonden. Wij gaan preventief zelfmoord plegen. We doen dit genetisch, juridisch, economisch, mentaal en sociaal. Als jullie grote weldoeners offeren wij, zelfverklaarde elite, ons op om zelf boven de hoop te blijven leven zodat we dit proces voor jullie, plebejers, beter kunnen faciliteren. Download onze app, verdere instructies volgen. Stay tuned!”

De corona gekte illustreert tevens het falen van de universitaire opleiding geneeskunde. Off the record geven mijn vrienden die dokter of prof zijn dit toe. Big Pharma heeft het curriculum van één van de mooiste roepingen ter wereld gekaapt en verkracht. Het ingangsexamen met overmatige nadruk op exacte vakken vergeet de essentie: de grote morele en menselijke kwaliteiten die je nodig hebt om een goede dokter te worden. Het systeem bevordert een ongezonde competitie-geest want met de meeste punten haal je de meest gegeerde specialiteiten binnen. Virologen maken niet deel uit van de medische top. Verregaande specialisatie werkt vakidiotie in de hand. Plantkunde, voedingsleer, de holistische benadering van de mens en de systemische kijk op het immuniteitssysteem, de fundamenten van ware geneeskunde, ontbreken. De zorg voor de patiënt moet wijken voor financiële belangen. In volle corona crisis zullen patiënten die in intensive care belanden mede sterven door verkeerde behandelingen zoals geforceerde ventilatie en virusremmers, gevaarlijke middelen waarvoor je de juiste timing (aan het begin van de ziekte) en de contra-indicaties (diabetes, hartziektes, hoge bloeddruk) in acht moet nemen. Stikkende patiënten laten intuberen? Na autopsie is gebleken dat vele mensen stierven van intravasale stolling in de longbloedvaten. Geforceerd ventileren zal in dat geval de schade aan het longweefsel verhogen en de dood versnellen. Men bereikt het toppunt van de misdadigheid wanneer men oudere, beproefde en goedkope middelen - waarvan de werkzaamheid tegen corona in de praktijk werd aangetoond - in landen zoals Frankrijk bij wet verboden worden. Het werkt toch? Neen, mag niet, te weinig onderzoek, gevaarlijk. De bekende viroloog uit Marseille, prof Raoult, behandelt zijn patiënten met goede resultaten. Hij wordt gedwarsboomd door zijn Parijse rivalen en een commerciële tv-zender die financiële banden hebben met pharma bedrijven. De huisartsen in eerste lijn mogen virusremmers (wanneer ze werken) niet hebben. Het mag enkel in intensive care (wanneer ze niet meer werken). Men gaat in Frankrijk zelfs zover dat huisartsen een palliatief middel mogen toedienen aan ouderen, wat eigenlijk neerkomt op euthanaseren zonder tweede opinie. Vele Franse dokters laten zich niet doen en de verboden middelen circuleren onder tafel. Een huisarts in Nederland die zijn patiënten geneest krijgt een berisping van de inspectie omdat hij ‘het protocol’ niet volgt. Maar voor het experimentele vaccins wordt diezelfde redenering omgedraaid. In één klap verdampt elk voorbehoud of voorzorg die men tegen die oude middelen heeft.

Repeat after me:
Het vaccin is de enige oplossing.
Het vaccin is de enige oplossing.
Het vaccin is de enige oplossing.
— De overheid die het goed meent met U.

“Vergeet immuniteit, vitamines en de werking van de natuur. Vergeet al die verouderde en goedkope geneesmiddelen. De enige oplossing is het nieuwe (dure) vaccin”, zingen al de schoothond-ministers in koor, “Dat vaccin bestaat nog niet, de werking en de veiligheid ervan zijn nog niet bewezen. De eerste testen zijn echter veelbelovend. Ze tonen ernstige bijwerkingen, maar volgens Bill Gates is dat geen probleem. Die vaccins zijn officieel volkomen veilig, ook al wil Big Pharma de veiligheid en de risico’s van die vaccins in geen geval zelf garanderen. Dat risico mogen ze zelf niet dragen, dat moeten jullie, het publieke proefkonijn maar doen. Hun winsten daarentegen hoeven ze niet met jullie te delen, enkel met ons als meewerkende decision makers, als welverdiende compensatie voor onze nobele inzet en hun geavanceerd dna onderzoek. Daarom verlenen wij, ministers van geld en volksverlakkerij, op eerste verzoek volledige legale immuniteit aan de biotech industrie tegen alle mogelijke (en verwachte) schadeclaims. Wij betalen ook nog eens met plezier een voorschot op hun toekomstige zware factuur. Wij zijn er voor de industrie, niet voor het volk. Als het straks mis gaat zijn wij als minister al lang vertrokken, dan moet je maar tegen het ‘paraplu-systeem’ procederen, good luck. Dat vaccin zal er komen, al de rest is kwakzalverij. Bill Gates wil dat zo, verdere verantwoording achten wij onnodig. Begrepen?”

Bill Gates zegt in dit interview dat dit nieuwe vaccin bij 700.000 mensen ‘bijwerkingen’ zal veroorzaken. In dit ander interview is ook sprake van bijwerkingen en de noodzaak om twee dosissen toe te dienen. Na inenting tegen de Mexicaanse griep hadden enkele mensen last van de slaapziekte narcolepsie bijvoorbeeld. Als we miljarden mensen vaccineren riskeren we dus om miljoenen mensen met ernstige bijwerkingen op te zadelen. In dit interview aan Bloomberg zegt onze wereldredder dat het eerste vaccin een stopgap measure zal zijn, het zal nog niet zo effectief zijn, de betere vaccins komen later in 2021. In datzelfde interview ontkracht hij op overtuigende wijze alle wilde theorieën rond zijn persoon. Geef toe, het kelderen van onze economie via de lockdown, de sociale isolatie van onze oudjes, al dat geld naar big pharma en het risico van bijwerkingen bij miljoenen mensen zijn maar een kleine prijs die je moet betalen voor het algemeen welzijn. Dan zijn we van die griep af die honderdduizenden tachtigplussers doodt en alle vliegtuigen aan de grond nagelt.

Wist je trouwens dat één van de technologieën die voor deze nieuwe generatie vaccins gebruikt zal worden experimenteel is? Nooit eerder op grote schaal bij mensen getest? Het gaat over de zogenaamde DNA of mRNA vaccins die je DNA of menselijk genetisch materiaal kunnen veranderen. De industrie verzekert ons dat ze volkomen veilig zijn. Dat is even geloofwaardig als de tabaksindustrie die ons verzekerde dat roken niet ongezond was. De gevaren die het WHO, FDA, en EMA in het verleden reeds hadden opgelijst met betrekking tot het gebruik van DNA vaccins zijn de integratie in het chromosomale DNA van de ontvanger met mutagenese als gevolg, de verspreiding van genen die resistent zijn aan antibiotica en een tolerantie die ons meer vatbaar maakt voor infectie of zelfs drager maakt van de ziekte. Studies op proefdieren wezen op kanker, het effect op foetussen en chronische ontsteking omdat het vaccin ons immuniteitssysteem continu stimuleert om antilichamen aan te maken. Geen triviale issues. Gentherapie wordt reeds toegepast op zeer zieke patiënten maar het toedienen ervan aan jonge en gezonde mensen is een ander verhaal. Totaal onverantwoord vinden sommige artsen. Maar ja, big pharma en hun schoothond ministers weten wel beter dan dat. We moeten blijven geloven in technologie en vooruitgang.

Vrij, goedkoop en natuurlijk genezen wordt strafbaar, maar een arts die mensen doodt door een verplicht, duur en onnatuurlijk protocol te volgen wordt ‘gedekt’. De orde der geneesheren wordt een mercantiele corporatie die de eed van Hippocrates verraadt. De criminele leden van de orde moet dringend uit hun orde gezet worden om de medische orde te herstellen. Een dokter moet vrij kunnen beslissen in het belang van zijn patiënt. In plaats van ‘topdokters’ en clinici in te schakelen heeft onze overheid naar slechte gewoonte incompetente bureaucraten en corrupte experts aangesteld om deze crisis te beheren. Gelukkig zijn er moedige dokters die dit aanklagen, zelfs in België. (6)

De meeste dokters, verplegers en verzorgers met wie ik gesproken heb zijn niet de dupe van de ‘helden’ campagne die door de media werd georchestreerd. Ze vinden het niet alleen hypocriet maar ook genant: “Er wordt economisch steeds meer op ons bespaard en we worden administratief en medisch steeds meer betutteld. Vele patiënten stonden door de corona maatregelen in de kou en cruciale ingrepen werden uitgesteld. Vele ouderen zijn door de sociale isolatie snel en sterk achteruitgegaan en in eenzaamheid gestorven. Onze diensten waren op enkele specifieke momenten en locaties na helemaal niet overrompeld, we waren onderbezet en stonden eigenlijk vaak met onze vingers te draaien. Wetende dat zoveel mensen verplicht zonder menselijk contact, zorg of inkomen kwamen te staan, vonden we het bijzonder misplaatst om bejubeld te worden.”

20 uur: Allemaal samen, voor onze helden van de zorg, klappen met die handjes, kindjes!

Onder ons: denk even niet aan al die eenzame oudjes en kleine zelfstandigen zonder vangnet, de horeca, de markt- en de foorkramers, de vreugdevolle volksfeesten, de artiesten en de grote evenementen in eigen land. Betogen tegen racisme in Amerika mag wel, dat zien we door de vingers. Vergeet voorlopig wel al je verre reizen. In Wuhan, de plaats waar alles begon, laten ze de angst niet voldoende aan hun hart komen. Hoog tijd om België’s favoriete expert ginds te sturen om de orde te herstellen. Op een moment waarop men in België op moedige wijze alle grote feesten verbiedt, ontsporen ze daar zonder enig vaccin op de volgende manier:

 
 

Maskers in Carnavalsland

"L'Intrigue" (1890) van James Ensor - KMSKA 

"L'Intrigue" (1890) van James Ensor - KMSKA 

Have mercy on us, LORD! Have mercy because we’ve had more than enough shame.
— Psalm 123:3 (CEBA)

L’intrigue is een schilderij dat het corona carnaval op prachtige wijze illustreert. Artiesten kunnen als geen ander de malaise in onze maatschappij blootleggen. Over James Ensor vond ik volgende mooie en intelligente commentaar:

… the most striking realisations he produced as a painter were humourous masquerades and grotesque persiflages. For Ensor, the mask is an instrument of an expressionistic demasqué: he reveals the true malicious and ridiculous nature of humans. (Bron: http://jamesensor.vlaamsekunstcollectie.be/)

De corona affaire kan je zien als grappige schijnvertoning en groteske aanfluiting van elke intelligentie en integriteit. In België bleven we relatief goed gespaard van de eerdere economische, terreur en klimaat crisissen. Geen Griekse en Spaanse toestanden in ons land. In vergelijking met het grenzeloze geweld en de gruwel van de oorlogen die het Midden-Oosten moest ondergaan, stelden de laffe terroristische aanslagen op eigen bodem weinig voor. Ik minimaliseer dit niet. Elk onschuldig slachtoffer is er één teveel en een drama voor de betrokkenen. Ik spreek in termen van aantal slachtoffers en schaal van vernietiging, het trof een kleine minderheid. Het klimaat bleef ook een ‘ver van ons bed show’, buiten forse verklaringen, fiscale implicaties en kinder-betogingen hebben de Belgen daar weinig van gevoeld. Corona is de eerste ‘crisis’ die iedereen in dit landje zal treffen. Op termijn weliswaar want lang niet iedereen voelt dit. Belgen leven in een serre en in het geprivilegieerde milieu waarin ik evolueerde is er niets aan de hand. Dit waait wel over, er vallen in deze soldentijd zelfs koopjes te doen en ondertussen gaan de feestjes in Saint-Tropez onverminderd door. Winnaars met voldoende cash kijken door de ‘window of opportunity’. Voorlopig worden de zwakkeren getroffen: ouderen die van zorg afhankelijk zijn, kleine zelfstandigen en expendables die we snel kunnen ontslaan. Daar liggen we niet wakker van.

Terwijl de grote jongens de goedkope leningen van de ECB en de nieuwe budgettaire koek (groene deals, 5G, vaccins) al lang onder mekaar verdeeld hebben, hebben de brave burgers de omvang van de aanslag op hun portefeuille nog niet goed ingeschat. Maar veel belangrijker dan geld zijn de aantasting van onze vrijheid, onze grondwet en onze mentaliteit. De klimaathype was enkel voelbaar in onze zakken. Corona verziekt ook de geesten en creëert paranoia. Niet dat we hier hoog oplopen met pers & politiek. Corona heeft de afkeer, het wantrouwen en de moeheid van die vliegen alleen maar aangescherpt. Wel nieuw is dat fraude, belangenvermenging en ethische normvervaging nog nooit zo omvangrijk en openlijk geweest zijn. België mocht terecht fier zijn op de hoge kwaliteit en toegankelijkheid van haar gezondheidszorg. Dat we nu paraderen aan de wereldtop inzake corona doden spreekt boekdelen. Ik heb verschillende bezorgde telefoons uit het buitenland gekregen om te vragen wat er bij ons aan de hand was. Waarom zoveel ijver om de zaken veel slechter voor te stellen dan in andere landen? Als hoofdstad van Europa heeft Brussel uiteraard een voorbeeldfunctie. Dit past ook in de persoonlijke carrièreplanning van enkele strebertjes die als goede leerling op hoge postjes azen. Niet in België, hier vallen geen mooie prijzen meer te rapen, maar op supranationaal niveau. De ratten verlaten het schip. Heb je gemerkt hoezeer Europa in het nieuws wordt gepusht? Hoe onbenullig de lokale politiek geworden is? We are going global. Waarom? Want het is alleen maar globaal dat we het hoofd bieden aan de (zelfgemaakte) globale problemen. Europa zelf is een onbenullig en mislukt experiment. Het is een stapsteen naar de Global Schmobal van de hogere United en World niveaus.

Het masker stelt de kwaadwillige en belachelijke menselijke kantjes voor. Het is een universeel symbool. Dit is een blog over meditatie. De werkhypothese is dat dit uiterlijk masker ons innerlijk masker weerspiegelt. We lachen dus niet alleen met de anderen maar in de eerste plaats met onszelf. Hou ten allen tijde in je achterhoofd dat pers & politiek de caricaturale veruitwendiging zijn van ons eigen ego.

Van lachen gesproken, de manier waarop ons surrealistisch landje de maskers heeft aangepakt is een bijzonder grappig aspect van die nep-crisis. Epidemieën zijn al langer een bedreiging en alle landen stockeren bijgevolg maskers. Een niet nader genoemde gezondheidsminister laat in de periode 2015-2018 meer dan 50 miljoen chirurgische mondmaskers vernietigen. Reden? Ze waren in ‘slechte staat’. Foutje van het leger. Werkelijk? Volgens anderen waren ze droog gestockeerd en goed verpakt in kartonnen dozen en in plastic folie gewikkeld. Er was ook ‘geen plaats’ meer, in de bewuste loods werden tenten voor asielzoekers geplaatst. Ik weet niet of de fotos hieronder echt zijn. Dit is mogelijks propaganda om het vertrouwen in onze ministers te ondermijnen. Misschien zijn ze wel van de Russen afkomstig. Of van extreem-rechts?

mondmaskersstock.jpg
mondmaskersloods.jpg
mondmaskersasielzoekers2.jpg

Vermoedelijk gaf de minister die opdracht in een vlaag van zinsverbijstering. Dit is geen alleenstaand geval, het gebeurt ook in Frankrijk. Daar doen ze het nog beter want ze ontmantelen er ook de enige masker-fabriek die het land nog heeft. Geen probleem volgens een expert van de PvdA, want die maskers zijn eigenlijk niet nodig. Dat is één van de weinige punten waar ik het met deze bewuste expert eens ben. Ik heb op aanvraag van kennissen enkele maskers in China besteld en mijn leveranciers waren heel eerlijk: het nut ervan is relatief en ook niet zonder nadelen. Wetenschappelijke studies over maskers bevestigen dit. Maar soit, ze stellen de mensen gerust en hebben op zijn minst een gunstig placebo effect. Want angst verzwakt onze immuniteit.

En toen waren de maskers ineens wel nodig en men ging over tot bestelling. Wederom pech, het bleken de verkeerde maskers te zijn en ze werden opnieuw vernietigd. Geen alleenstaand geval want buurland Nederland ondervond hetzelfde probleem. Toen bestelde de minister mondmaskers bij een vertaler-tolk die mensen kende in Turkije. Derde flop en de zaak kwam in het nieuws. Toen verhuisde men het dossier naar een andere staatssecretaris of minister, doch weeral zonder resultaat. Om het probleem wat te verdoezelen besliste men dan maar om stoffen maskers, die eigenlijk niet ok zijn, toe te laten. “We slagen er maar niet in om maskers te bestellen, maak ze dan maar zelf!” De hete patat wordt dan toch maar doorgeschoven naar een andere minister die slim genoeg is om het dossier asap naar defensie door te spelen. De Belgische textielfederatie wordt weken aan het lijntje gehouden. De beste aankoopdienst van ons land koopt 40 miljoen euro aan maskers bij een Luxemburgse postbusfirma, gelinkt (als ik mij goed herinner) aan een Italiaanse autohandelaar annex voetbalmakelaar en een Jordaniër met obscure Libanese banden. Geweldig hoe flexibel en internationaal ons landje in tijden van crisis kan denken. Heel die tijd ben ik in contact met Aziaten en andere Belgen die probleemloos maskers uit China laten afkomen. Maanden na de piek, wanneer de bevoorrading geen issue meer is, zal één van de vele bevoegde ministers fier melden dat de overheid haar strategische stock terug opbouwt tot 100 miljoen maskers. Oef! Onkunde of corruptie en bewuste sabotage? Wellicht een combinatie. Maar het maakt zelfs niet uit, de diverse Belgische politici die dit dossier mismeesteren hebben bewezen dat zij totaal ongeschikt zijn om zo’n crisis te managen. Ze ‘lijden’ ons land.

Via mijn contacten in Azië hoor ik andere geluiden dan in België. Ik had wel gehoord van Zweden, veruit de slimste leerling van de Europese klas. Maar Azië heeft mij nog het meest verbaasd. Zo hoor ik dat er in Hong Kong, Singapore, Japan en Korea geen strenge lockdowns zijn. Die verstedelijkte gebieden zijn nog dichter bevolkt dan België. Maar wat blijkt? Ze doen het veel beter dan bij ons, er zijn veel minder doden! Ze dragen wel maskers, dat is daar een gewoonte geworden gezien de luchtvervuiling en de opgedane ervaring met eerdere epidemieën. “Zijn jullie in België helemaal gek? Wij kunnen ons niet permitteren om onze economie te kelderen!” vragen mijn verbaasde Aziatische vrienden. Heb je op het nieuws ooit iets gehoord van Vietnam? Ik vermoed van niet. Hoeveel inwoners telt Vietnam? Afgerond naar boven 100 miljoen, dat is ongeveer 10 keer België. Staat Vietnam gekend als een rijk land met een moderne medische infrastructuur? Ik dacht het niet. Op het moment dat België jammert over haar duizend of meer doden zijn er daar nul doden, ja NUL. Nochtans zit het land maar op 3,5 uren vliegen van Wuhan. Dit is geen propaganda verzekert ons de ex-ambassadeur van Frankrijk die in Vietnam woont, maar ze hebben het wel goed aangepakt. Wat hebben ze juist gedaan? Toen het nieuws van de uitbraak in China bekend werd, toen het hoofd van het WHO ons nog verzekerde dat er geen enkel probleem was en dat dit nooit tot bij ons zou komen, hebben de Vietnamezen direct hun grenzen gesloten. Iedereen droeg een masker en iedereen werd getest. De zieke en besmette mensen werden in quarantaine geplaatst, niet de gezonde, en men hield zich gedisciplineerd aan contact tracing, zonder apps, zonder dure ambtenaren. Wat doet het rijke en moderne België? Zij laat haar grenzen te lang open, niemand heeft een masker, niemand mag getest worden. Dit gebeurt veel later, als het royaal te laat is, tegen dan is de piek al lang gepasseerd. Iedereen gaat bij ons in lockdown. Mensen die uit verdachte zones terugkwamen mochten zelfs met de trein naar huis. We werven ook vergeefs x aantal contact tracers aan. Nog een andere minister komt met het briljante idee van een pin die heel luid piept als je andere mensen te dicht nadert.

Wow, Flanders Technology!

7a3f9a3c-dd39-11e3-8207-093b58d1ab8b.jpg

Het masker dossier heeft de Belgische experts en politici ontmaskerd als non-essentials. Europa bepaalt toch het enige wat werkelijk telt qua beleid, zijnde de budgettaire en de monetaire spelregels. Bill Gates en zijn bevriende biotechbedrijven hebben al de rest ook al beslist. Waarom willen wij dure clowns en buikspreekpoppen in dienst houden?

Cut the middlemen

Ik heb dan ook een politiek voorstel. Laten we alle Belgische politici dangerously harmful non-essential verklaren en per direct op non-actief zetten. Zonder inkomen weliswaar, want als ze het lef hebben om delen van de bevolking zonder inkomen te zetten, moeten ze zelf maar het goede voorbeeld geven:

Leading by example

Zo heet dat in de zakenwereld. Een heel gezond principe. Een broodnodige besparing in deze crisistijden. We kunnen onze politici ook nog exporteren. De Chinezen en de Japanners zijn dol op replica’s van antieke Europese dorpen. Laten we in China Bokrijk nabouwen, met daarnaast onze diverse parlementen, alwaar onze politici tot vermaak van de vele bezoekers naar hartelust kunnen debatteren. Ik stel ook voor dat we goedkope ministers importeren uit Vietnam en aanstellen als raadgevers. Onze top-expert mag zijn politieke geestesgenoten in China vervoegen.

 
 

Een Onfeilbaar Vaccin

Photo by CDC on Unsplash

Photo by CDC on Unsplash

The Dreaded Gom-Boo, Or, the Imaginary Disease That Religion Seeks to Cure (7)
— Franklin Albert Jones

Ik had je een onfeilbaar vaccin beloofd. Die is bovendien gratis, getest en veilig. Dit vaccin is al enkele duizenden jaren oud. Het beste preventie- en geneesmiddel is het antwoord op volgende vraag:

Hoe voorkom en genees je een ingebeelde ziekte?

Het bestrijden van ingebeelde ziektes is zowel het moeilijkste als het gemakkelijkste dat er is. Dit heeft meer met psychologie te maken dan met geneeskunde. Ik ontken niet dat er mensen gestorven zijn. Afhankelijk van het land zal de sterfte overeenkomen met een milde, gemiddelde of zware griepepidemie. Ik stel enkel vast dat we onder invloed van pers & politiek collectief overgereageerd hebben. Die overreactie zal uiteindelijk veel meer mensen doden en verwonden dan het virus zelf. Zie corona als een collectieve auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem zich tegen het eigen lichaam keert.

Corona kan je ook als een religieus fenomeen zien en als dusdanig bestuderen. Religies zijn gebouwd op angst en blind geloof. Het is hier niet anders.

Het grote geheim van meditatie heeft daar ook iets mee te maken. Dit moet je zelf ontdekken. Als ik het zomaar verklap, werkt het niet.

Ik kan je wel enkele hints geven. Als je echt wil leven mag je zeker niet bang zijn om te sterven. Angst voor de dood is de grootste driver in dit verhaal. Elke malafide leider weet dat hij angst en terreur moet hanteren om zijn volk te mennen. In dit spel laten laten onze leiders zichzelf op hun beurt leiden door hun lust naar macht en/of poen. Laat ze maar doen, die komen zichzelf nog tegen. Als spirituele aspirant of mediteerder weet je vermoedelijk al iets meer over het principe dat je oogst wat je zaait en dat een opportunistische houding misschien niet het allerbeste plan is. Ik spreek niet van de vele commercanten die ons land rijk is en die hun centje van de crisis meepikken. Ik spreek over het machiavellisme dat over miljoenen lijken gaat. Multinationale Big Business. Het bewust misleiden en manipuleren van mensen en het pushen van oorlog en toxische producten op wereldschaal. Op dat vlak mogen we best assertief zijn naar buiten toe. Want als die corona gekken hun zin krijgen gaat het gegarandeerd de verkeerde kant uit met onze maatschappij (8).

We evolueren van “Liberté Égalité Fraternité” naar “Contrôle Inégalité Délation”.

We zijn al goed op weg, je hebt steeds minder vrijheid van beweging en denken, de kloof tussen arm en rijk is nog nooit zo groot geweest en de interne verdeeldheid onder de mensen groeit. We glijden traag maar zeker af naar een totalitaire samenleving. Dat wil je niet op je geweten hebben.

Op wie kan je rekenen? Zeker niet op justitie.

Is er naar jouw weten sedert JFK één enkele president of minister van justitie opgestaan die oorlogsmisdaden, financiële uitbuiting, secrecy, belangenconflicten, censuur en de verregaande aantasting van de vrijheid onder het mom van ‘veiligheid’ durft aankaarten? Dat zou zijn/haar doodvonnis betekenen. Onze juristen werden gedrild om vooral niet out of the box te denken. Hun job bestaat er eigenlijk in om volstrekte legale immuniteit te garanderen aan de top of the food chain. Ze mogen alleen maar binnen de regeltjes blijven, hoe absurd die ook zijn. De procedure en de letter van de wet zijn belangrijker dan de grond van een zaak. Zolang de zelfgemaakte spelregels worden gevolgd is er niets aan de hand. Truth is what you get away with. Daarom zie je de juridische kaste in de huidige corona context niet opstaan om de fraude aan te pakken en de grondwet te beschermen. Een Duitse advocate die dit geprobeerd heeft werd prompt opgesloten in de psychiatrie. Nazi- of Oost-Duitsland waardig.

Grondwet? Vrijheid? No, no, no! Safety First.

Wie zet er nu zijn carrière, inkomen en reputatie op het spel voor achterhaalde morele principes en vrijheid? Om onrecht te bestrijden heb je mensen van een heel ander filosofisch en moreel kaliber nodig dan kaderleden, notabelen en apparatsjiks, hoe slim die ook zijn. Je moet zelfs een beetje gek zijn om dit te doen. Wie zit er vandaag in de gevangenis weg te rotten na een schijnproces? Julian Assange, de klokkenluider van Wikileaks die corruptie aan de top blootlegde. Wie neemt het voor hem op? Een oude rakker van Pink Floyd met zijn gitaar. Wie loopt er vandaag vrij rond? Tony Blair, een oorlogsmisdadiger. Hij krijgt er zelfs een met bloed doordrenkte rode loper voor en missies als ‘vredesgezant’. De van pedofilie verdachte Prins Andrew zal niet aangepakt worden. In België kunnen soevereine Libische miljarden in het niets verdwijnen zonder dat er een haan naar kraait. Dit kan helemaal niet zonder medeplichtigheid aan de top. De VN berispt ons hiervoor wegens mogelijke banden met internationaal terrorisme en wapenhandel. Wanneer dergelijke dossiers op tafel komen doet ons establishment hard zijn best om de andere kant uit te kijken. Het zijn bange wezels.

Circulez, il n’y a rien à voir.

Nemen we het hen kwalijk? Neen. Zij houden ons een spiegel voor en wij doen net hetzelfde. Kan je verwachten van mensen die zich in hoofdzaak met dorpspolitiek en het cementeren van hun positie in eigen partij bezighouden, een globaal geopolitiek inzicht ontwikkelen? Dit kan niet. Vergeet die lokale folklore. De werkelijke macht zit enkele niveaus hoger. Follow the money en de grote internationale think tanks.

We hebben in Jekyll & Hyde gezien dat een maatschappij die tot op het been verrot is, de schone schijn ten allen prijze moet hooghouden. De kern van spiritualiteit is net het doorprikken van die valse schijn, niet om non-dualism, yoga en mindfulness aan te wenden als methodes om je kop verder in het zand te steken en te doen alsof alles ok is. Want de wereld is helemaal niet ok, 80% van wat vandaag doorgaat als spiritualiteit is daarom nep. Niet dat ik iets heb tegen fysieke of geestelijke ontspanning. Verwar het gewoon niet met echte spiritualiteit. Dat is andere koek. De ‘Grote Perfectie’ waarvan de mystici spreken is van een heel andere orde en ontslaat ons geenszins van onze plicht en verantwoordelijkheid om goede mensen te zijn die van deze wereld een betere plek willen maken. Daarom botert het meestal niet goed tussen echte yogi’s, vrijgevochten zielen of mystici en het establishment. Religieuze autoriteiten, populaire nep-goeroes en new age auteurs maken integraal deel uit van dit establishment. Wanneer ze publieke verklaringen afleggen staan ze aan de kant van het grote geld en de politieke macht. Zij prediken dezelfde volgzaamheid en gehoorzaamheid ‘om de wereldproblemen aan te pakken’ als onze wereldleiders. Echte spirituele figuren zijn daarin grote stoorzenders. Die weten dat we in essentie nutteloze oorlogen voeren tegen zelfgemaakte problemen. Omhooggevallen transformational leaders zullen van die vrijgevochten zielen eerder een oorvijg of trap in hun kont krijgen, dan lof en zeperige toespraken voor de VN.

Spiritualiteit roept nooit op tot uiterlijke revolutie of geweld. Het werk is innerlijk. Maar het vraagt wel een zekere moed. De moed om je geweten te volgen en het kwaad te benoemen als je het ziet. Dat belet je niet om innerlijk kalm en vredelievend te blijven. Zelfs ten opzichte van mensen die kiezen voor de dark side, want dat gebeurt evengoed uit angst en onwetendheid. Een vrij en gelukkig mens denkt er niet aan om anderen te bedriegen en uit te buiten. Een mens uit één stuk steekt zijn kop ook niet in het zand. Dat is laag en laf. Zoals holocaust survivor Primo Levi zei, zijn het niet die enkele gekken zoals een Hitler die gevaarlijk zijn, wel al die gewone mensen die hen klakkeloos geloven en gehoorzaam meedoen. Diezelfde dynamiek is naar aanleiding van al die fake news crisissen die we rond terreur, klimaat en corona ‘gespind’ hebben, terug aan het werk. Wie wil je zijn? De persoon die meehuilt en meeloopt met de grote hoop? Of iemand die wakker wordt, zelf nadenkt, zijn middenvinger (figuurlijk) durft opsteken en vervolgens zijn eigen weg gaat? Spiritualiteit is de moeilijke weg kiezen, zonder dat iemand je dat vraagt of daartoe verplicht. Dat lukt je niet zonder vertrouwen in de goedheid of de schoonheid van het leven. Het kwaad en het onrecht in de wereld dienen een hoger doel, iets dat moeilijk te begrijpen is. De wantoestanden zijn geen ongeluk of vergissing, wel een spiegel of een test. In echte spiritualiteit zal men jou nooit een negatieve levensvisie aansmeren die zegt dat de wereld fout of slecht is en dat je die moet veroordelen en/of ontvluchten. Integendeel. Het is net omdat het leven zo mooi is dat al die zonderlinge spirituele figuren opstaan om je wakker te schudden uit de nachtmerrie die we zelf gecreëerd hebben. There is a way out of this.

Denk dus niet: “Oh, ik ben zo klein, ik kan daar toch niets aan doen.”

Je kan en je bent zoveel meer dan je denkt.

Dat is de blijde boodschap van elke authentieke vorm van spiritualiteit.

Wat doe je er dan aan? Want het lijkt wel een zeer ongelijke strijd.

Meer hierover in de volgende musing Resist Not Evil!


1. De menselijke dwaasheid is oneindig (toegeschreven aan Albert Einstein)

In 1940s schreef de Gestalt therapist Frederick S. Perls een boek genaamd “Ego, Hunger, and Aggression: a Revision of Freud’s Theory and Method.” Daarin schrijft hij:

Furthermore, this impatient, greedy attitude is responsible more than anything else for the excessive stupidity we find in the world. Just as such people have no patience to chew up real food, so they do not take sufficient time to “chew up” mental food.

As modern times promote hasty eating to a large extent, it is not surprising to learn that a great astronomer said:

“Two things are infinite, as far as we know – the universe and human stupidity.”

To-day we know that this statement is not quite correct. Einstein has proved that the universe is limited.


2. Flatten The Curve!

How to Practice Proper Social Distancing – #PropagandaWatch

Watch this video on BitChute / Minds.com / YouTube

We are being told to flatten the curve by practicing social distancing. We are being told to quarantine shame those who break the new societal taboos. So how exactly do you introduce entirely new cultural norms across much of the world in the space of just a few weeks? Watch and learn.


3. Climategate

Climate Scientist Steps Down

British Researcher Leaves Post Temporarily Amid Probe Sparked by Hacked Emails

The British scientist at the heart of a scandal over climate-change research temporarily stepped down Tuesday as director of a prominent research group amid an internal probe that follows the release of hacked emails involving him and other scientists.

The University of East Anglia in the U.K. said Phil Jones, head of the university's Climatic Research Unit, had decided to step aside from the director's post.

Hacked climate emails: Phil Jones admits loss of weather data was 'not acceptable'


4. Coronagate

Neil Ferguson's Imperial model could be the most devastating software mistake of all time


5. Bill Gates and influence peddling

Bill strooit kwistig met geld naar alle figuren, gezondheidsorganisaties en vaccin makers die tijdens de corona crisis op de voorgrond treden. Louter toeval. Wees gerust, allerlei experts verzekeren ons dat we zeker niet in complotten mogen geloven (die zijn fout!).

Dit hele corona verhaal baadt in de belangenconflicten. Wilde weldoener Bill koopt invloed, het WHO is zo goed als zijn privé speeltje geworden, maar hij heeft werkelijk het beste voor met ons. Zoveel inzet, je zou er haast een traantje voor laten.

In België is er absoluut geen belangenvermenging. Zoveel is zeker.

"Het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen ontvangt sinds 2011 jaarlijks schenkingen van de Bill & Melinda Gates Foundation. Ondertussen al meer dan 33.000.000 USD. Wie is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Instituut voor Tropische geneeskunde ? De Gouverneur van Antwerpen, Cathy Berx. Het Rega Instituut (UZ Leuven) wordt gesponsord door de Bill & Melinda Gates Foundation. Bill Gates heeft in februari 2020 een grote corona studie besteld bij het Rega Instituut en 15.000 stalen geschonken met het oog op het vinden van een covid-19 vaccin. Wie is voorzitter van de Raad van Bestuur en voorzitter van de Afdeling Virologie van Het Rega Instituut? Marc Van Ranst (nu ook voorzitter van GEES die de Veiligheidsraad adviseert ter vervanging van Erika Vlieghe). De universiteit van Antwerpen heeft in 2015 van de Bill & Melinda Gates Foundation een schenking ontvangen van 3.095.518 USD en in 2016 nogmaals 9.016.127 USD voor een wetenschappelijk onderzoek ivm n-OPV2. Wie had de leiding van het onderzoek en heeft alle studies op zijn naam staan? Pierre van Damme.

(Met dank aan de bronnen.)

It’s a small club and you ain’t in it!
— George Carlin
Bill-Gates-influence-funding-b.jpg
In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.
— attributed to G. Orwell by G. Venturini in "Partners in Ecocide"



6. Dokters voor de waarheid

  • Swiss Policy Research

    Fully referenced facts about Covid-19, provided by experts in the field, to help our readers make a realistic risk assessment. (Regular updates)

    “The only means to fight the plague is honesty.” (Albert Camus, 1947)

    Lees ook deze waarschuwing. Volgens ‘officiële fact-checkers’ is deze website anti-establishment propaganda. Oei! Wat er precies fout is wordt niet gepreciseerd. Het loont de moeite om na te gaan wie deze zelf-verklaarde fact-checkers en exclusieve houders van de waarheid wel zijn. Mensen die informatie willen bannen zijn per definitie verdacht. Het tegensprekelijk debat is de basis van elk oprecht streven naar werkzame oplossingen. Inquisitie is religie. You will be your own judge.

  • America’s Frontline Doctors: Een bijzonder leerrijke anecdote. Enkele dokters houden een conferentie in Washington. Het filmpje haalt 17 miljoen views maar wordt prompt van facebook, youtube en twitter gehaald. Reden? Het verspreiden van ‘valse informatie’ over covid-19. Zelfs de website wordt neergehaald. Welke onvergeeflijke fout maken die dokters om zo’n heftige reactie te triggeren? Ze praten over hydroxychloroquine, een veilig middel dat al 65 jaar bestaat en gebruikt wordt tegen malaria, lupus en reumatoïde artritis. Het staat op de lijst van de essentiële geneesmiddelen van het WHO. Wat is het probleem? Eigenlijk zeggen ze niets nieuws, ze herhalen enkel maar het protocol dat de eminente Franse professor en microbioloog Didier Raoult eerder met groot succes had toegepast (hydroxychloroquine, azithromycin en zink). Ze durven zeggen dat ze covid met goedkope geneesmiddelen genezen hebben. Wat? Genezen van covid? Onze mooie plannen bedreigen? De immer alerte media waakhonden verslikken zich in hun caffe latte. Dat mag niet, roept het establishment verontwaardigd, want het vaccin is de enige oplossing! Wereldwijd zie je een georchestreerde aanval tegen dit banale middeltje ontstaan. Het FDA waarschuwt tegen het gevaar van mogelijke hartritmestoornissen. Uiteraard, de meeste synthetische geneesmiddelen hebben bijwerkingen. Vaccins ook, je zal versteld staan als je de kleine letters leest. Maar wees gerust, het establishment verzekert ons dat die ernstige bijwerkingen uiterst zeldzaam zijn. Het geflopte ebola middel remdesvir van Gilead daarentegen, een 10 jaar oud middel met ernstige ‘adverse events’, zal in de pers lang gehypt worden als veelbelovend middel tegen covid, maar de eerste trials floppen opnieuw. Het verschil tussen remdesvir en chloroquine? Het eerste is een duur gepatenteerd middel. Het tweede is generiek en goedkoop. Hydroxychloroquine wordt op diverse plaatsen verboden, apothekers mogen het niet meer verkopen. Huisartsen mogen het niet gebruiken. Nochtans is het gebruik van dit middel vooral in eerste lijn aan te raden. Het mag alleen nog ‘gecontroleerd’ gebruikt worden voor zwaar zieken binnen de setting van een hospitaal, uitgerekend wanneer je het middel best niet meer gebruikt en als het voor de patiënt te laat is. Er komt een smerige aanval op de persoon van Raoult, de Fransman die aan de basis lag van die vervloekte kuur met dit goedkope antimalariamiddel. Dit lamentabel verhaal krijgt een grappig staartje als de foute president Trump zich ontpopt als hevige supporter van dit middel. Het foute middel wordt op slag nog fouter. De kwallen van de New York Times publiceren de volgende karaktermoord: He Was a Science Star. Then He Promoted a Questionable Cure for Covid-19. The man behind Trump’s favorite unproven treatment has made a great career assailing orthodoxy. His claim of a 100 percent cure rate shocked scientists around the world. Je moet weten dat Raoult een levende legende is, hij wordt erkend als dé grote specialist van infectieziekten. Hij is één van de Europese onderzoekers wiens wetenschappelijke publicaties binnen dit vakgebied wereldwijd het meest geciteerd worden. Welke doodzonde heeft die man begaan in de ogen van pers en politiek? Hij heeft een simpel protocol ontwikkeld dat in de praktijk zeer goed blijkt te werken. Zou je dan niet eerder verwachten dat hij alom bejubeld en geprezen wordt en dat zijn veelbelovende piste verder onderzocht en verfijnd wordt? Neen. Raoult is immers een bedreiging geworden voor de gevestigde orde, zijn reputatie wordt besmeurd en zijn protocol wordt officieel verboden. Wanneer die naïeve Amerikaanse Frontline Doctors viraal gaan met positieve informatie over dit ongewenste protocol worden ze meteen gecensureerd. Is hydroxychloroquine dan echt het wondermiddel? Neen, er bestaan nog veel betere oplossingen die gratis en natuurlijk zijn, zoals vitamine C en D en een gezonde levensstijl. De god van de vrije geneeskunde is dood. Leve de afgod van het geld en de verplichte medicatie.


7. The Dreaded Gom-Boo …

Dit is de titel van een boek van een beruchte Amerikaanse nep-goeroe. Die man was verstandig en had het basismechanisme van sektes en religies goed door: het willen genezen van ingebeelde ziektes. Een even schitterend als winstgevend concept want het systeem houdt zichzelf eeuwig in stand. Ironisch genoeg zal hij de dynamiek die hij zelf had blootgelegd aanwenden om zijn ego-trip te volgen, voor god te spelen, een privé eiland te kopen en een reeks mooie vrouwen aan hem te binden.

Terreur, klimaat en corona zijn dergelijke Gom-Boos. Moderne varianten van onze oude religies. Maar aangezien niemand nog in god gelooft moeten onze wannabe leiders wel iets anders uitvinden om ons te lijmen. Lijmen of binden, dat is de betekenis van het woord religie, van het Latijnse religare of ‘binden’. Geld hebben ze al gepromoot, dat creëert greedy bastards die zich boven elke moraliteit wanen, maar die zijn nog lang niet controleerbaar. Het moet iets zijn dat ons voldoende bang maakt. Want als je niet bang bent ga je je vrijheid niet afstaan. Ze hebben daarvoor in trapjes gewerkt want zoiets bereik je niet in één keer. De eerste zachte training in compliance zijn die frustrerende security checks in de luchthavens. Want wie weet zit er een gek met explosief water of tandpasta in zijn handbagage. Onzinnig. De eerste harde schrik-golf zijn de echte bomaanslagen. Blinde terreur kan overal toeslaan. Je bent nergens meer veilig. Onze politieke en journalistieke vliegen komen voor het eerst goed in actie en bestoken ons met dreiging en alarmfases. Het leger maakt nu deel uit van het straatbeeld en de wachtrijen in de luchthavens worden nog langer. Vreemd toch dat die terroristen stelselmatig het gewone volk als doelwit nemen en niet de machthebbers die ze verafschuwen. De volgende grote schrik-golf is dat de wereld zal vergaan als je geen elektrische auto koopt. Boze kinderen voeren de emotionele druk op. Extra belastingen betalen is een aanvaardbaar alternatief om het klimaat te redden. Plots is je dure dieselwagen fout en het bouwen van een huis is een pak duurder geworden. Irritant, maar bang zijn we nog niet. Daarvoor hebben we dit venijnig virus dat onverbiddelijk en genadeloos om zich heen grijpt. Het spook van de dood is op slag een stuk reëler. Voor pers & politieke vliegen is dit een geschenk uit de hemel. Zij storten zich met hart en ziel in een orgie van paniekzaaierij, economische sabotage en vrijheidsbeperkende regel-schijterij, betutteling en beboeting. Verklikkers beginnen op te duiken.

Terreur, klimaat en pandemie zijn vormen van collectieve hysterie, het studiedomein van groepspsychologie. Je vindt er alle klassieke religieuze ingrediënten in terug: goed en kwaad, schuld en boete, hel en verdoemenis, redders en ketters, dogmas en inquisitie, onfeilbare pausen en onheilsprofeten, believers en deniers

Ik luister ‘s morgens regelmatig naar Klara. Als ik het krantenoverzicht hoor moet ik telkens glimlachen. Elke dag hetzelfde afgezaagde gezeik: “We/Ze zouden moeten, zijn ze niet beschaamd, het moet nu eens gedaan zijn, er moet nu eindelijk een regering komen …” Hou houden die hoofdredacteurs dat vol? Dat prekerige, betweterige toontje, de verzuring, het geklaag, het vermanend vingertje, het zoeken naar fouten en schuldigen, de goedgelovigheid, de onderdanigheid, de zielige bangmakerij. Dat doet me denken aan de preken van de vroegere paterkes en nonnekes in de kerk. Denken wij echt dat wij onze maatschappij van de wurggreep van religie en bijgeloof verlost hebben? Ik vrees van niet. We hebben de afgedankte priesters gerecycleerd in redacteurs. We zetten daarmee een heel grote stap achteruit. Want de mooie en universele boodschap van naastenliefde die je in onze religie - ondanks de kerkleiding - nog kon ontwaren, werd vervangen door hebzucht en compliance aan ontelbare regeltjes opgesteld door idiote politici, politiek correcte linkse bobo’s, social engineers en zielloze technokraten.

Maar let op! Je gelooft toch niet in complotten?


8. Zelfstudie

Op vraag van mensen die het corona thema liever in het Nederlands dan in het Engels willen verdiepen raad ik de volgende sites aan. Het is tegengif of tegengewicht voor de heersende desinformatie. Blijf altijd kritisch. Merk op dat er heel wat pertinente vragen rijzen en hoor de stemmen die de media uit alle macht weren en censureren. Vergelijk de twee kanten van het verhaal en beslis dan zelf.

De media laten altijd uitschijnen dat iedereen hun eenheidsworst lust. Niets is minder waar. Misschien ligt het aan mij maar ik ontmoet haast niemand meer die de pers of de politiek nog kan verdragen. Ongeacht het sociale of opleidingsniveau. Spuugzat zijn ze het. Niemand gelooft die nog. Dat blijkt niet uit de media zelf, wel als je gewoon met de mensen praat. Ik vermoed dat social distancing en bubbels vooral tot doel hebben om een vals beeld van unanimiteit te scheppen en de verspreiding van echte info en het heersende sentiment tegen te gaan. In totalitaire systemen is er maar één stem en één waarheid. De organisatie is stervormig. De leden zijn dom en intolerant omdat ze wankele constructies overeind moeten houden. Slimme netwerken zijn democratisch en tolerant, vrije associatie en tegenspraak maken het systeem juist sterker.

De Nederlanders zijn vocaler en mondiger dan de Belgen. Ik denk aan de Jensen show, topmodel Doutzen Kroes en Josje (ex-K3). Applaus voor die moedige, mooie vrouwen. In België hoor ik enkel de scheldtirade van de politiek zeer incorrecte Jef Hoeyberghs. De vorm van zijn discours is discussieerbaar maar inhoudelijk zit hij er bal op. Hij zet het stilzwijgende medische establishment van ons landje te schande. Zijn opmerkingen over de manipulatie van overlijdensaktes en de desastreuze gevolgen van geforceerd beademen zijn raak, aldus enkele doktersvrienden. De ironie wil dat het in zo’n crisis gekke figuren zijn die voor de waarheid opkomen. De doorsnee burger is apathisch, zo lijkt het. Mispak je niet, de Belg denkt er het zijne van maar spreekt het niet openlijk uit. Informeel wel. Dat is een cultureel verschil met onze noorderburen. Als je een vergadering in Nederland bijwoont heeft iedereen de grote bek op en wordt er heftig gediscussieerd. Je weet ongeveer waar je staat. In België is het net omgekeerd. Er is een vergadering, de baas spreekt en niemand zegt iets. De vergadering is nog maar net afgelopen en je hoort de Belgen in de wandelgang al zeggen: “Die vlieger gaat niet op!”

NAAR EEN OMGEKEERDE LOCKDOWN!

OPEN BRIEF AAN DE BELGISCHE REGERING EN EXPERTGROEPEN VANWEGE ARTSEN, SPECIALISTEN, GEZONDHEIDSWETENSCHAPPERS, ONDERZOEKERS EN ZORGVERLENERS

http://omgekeerdelockdown.simplesite.com/

LEESTIP#1 on Amazon Charts, New York Times Bestseller, USA Today Bestseller-Over 100,000 Copies in Print! Kent Heckenlively and Judy Mikovits are the new dynamic duo fighting corruption in science. -Ben Garrison, America's #1 political satirist Dr. …

LEESTIP

#1 on Amazon Charts, New York Times Bestseller, USA Today Bestseller-Over 100,000 Copies in Print! Kent Heckenlively and Judy Mikovits are the new dynamic duo fighting corruption in science. -Ben Garrison, America's #1 political satirist Dr. Judy Mikovits is a modern-day Rosalind Franklin, a brilliant researcher shaking up the old boys' club of science with her groundbreaking discoveries. And like many women who have trespassed into the world of men, she uncovered decades-old secrets that many would prefer to stay buried. From her doctoral thesis, which changed the treatment of HIV-AIDS, saving the lives of millions, including basketball great Magic Johnson, to her spectacular discovery of a new family of human retroviruses, and her latest research which points to a new golden age of health, Dr. Mikovits has always been on the leading edge of science. With the brilliant wit one might expect if Erin Brockovich had a doctorate in molecular biology, Dr. Mikovits has seen the best and worst of science. When she was part of the research community that turned HIV-AIDS from a fatal disease into a manageable one, she saw science at its best. But when her investigations questioned whether the use of animal tissue in medical research were unleashing devastating plagues of chronic diseases, such as autism and chronic fatigue syndrome, she saw science at its worst. If her suspicions are correct, we are looking at a complete realignment of scientific practices, including how we study and treat human disease. Recounting her nearly four decades in science, including her collaboration of more than thirty-five years with Dr. Frank Ruscetti, one of the founders of the field of human retrovirology, this is a behind the scenes look at the issues and egos which will determine the future health of humanity.

Fact-checking Judy Mikovits, the controversial virologist attacking Anthony Fauci in a viral conspiracy video Dit is de obligate smear of karaktermoord op Judy Mikovits. Dit moet je zeker lezen en geloven als de hypothese van Judy Mikovits je niet aanstaat. Dat is het mooie van internet. Je vindt altijd iemand die jouw favoriet of a priori standpunt bevestigt. Zo hoef je zelf niet meer na te denken of zelf te lezen want wetenschappelijke boeken zijn moeilijk te verteren. Handig toch? Volgens de enen is Judy Mikovits een topwetenschapper, volgens de anderen een ‘controversieel’ en zelfs crimineel figuur. Die verdachtmaking volstaat voor mij al. “Brandstapel!” zeg ik. Professor Raoult, de grootste Franse viroloog, onderging hetzelfde lot. Hij denkt niet mee met het establishment. Wat bezielde die man? Hoe fout is dat? Doe normaal, man! In klein Belgenland hebben we gelukkig officiële virologen die bekend zijn om hun baanbrekend onderzoek en wijd geciteerde wetenschappelijke publicaties. Hun stevige financiële banden met big pharma belet hen geenszins om ons dagelijks op te peppen met schitterende adviezen en mooi afgevlakte curves. Ik denk dat de wetenschappelijke wereld nog veel kan leren van België, het land van het politieke compromis. In ‘het nieuwe normaal’ moeten we immers leren omgaan met het feit dat onderzoeksresultaten, feiten en cijfers minder belangrijk zijn dan het officiële mediatieke en politieke narratief. Ik vind het alvast een grote tijdswinst en een grote stap vooruit als de experts van de Reyerslaan en de Wetstraat voor mij voorkauwen wat de wetenschappelijke waarheid is, dat bespaart me uren zoek- en leeswerk. Vergeet de internationale zoekgemeenschap en de Nobelprijzen, de waarheid is maar zo groot als België.



9. Prevotella

Abstract (link naar de studie op Researchgate)

The 2019 Wuhan outbreak is caused by the bacteria Prevotella, which is aided by the coronavirus, possibly to adhere to epithelial cells - Prevotella is present in huge amounts in patients from both China and Hong Kong

De Franse media hebben over dit onderzoek bericht::

https://www.alternativesante.fr/coronavirus/covid-19-azithromycine-et-zinc-un-possible-traitemen

https://www.alternativesante.fr/coronavirus/covid-19-la-piste-du-microbiote-vers-un-nouveau-paradigme


Vorige
Vorige

Resist Not Evil

Volgende
Volgende

Sad Guru