Corona Science

Over de grote en minder grote namen van de Geneeskunde die ons denken en handelen sturen. Over ziektekiemen en het terrein waarin ze gedijen. Wat zeggen conventionele en alternatieve artsen over vaccinatie?

Life is one percent what happens to you, and ninety-nine percent how you respond to it.
— Shubhra Krishan

In de musing Corona Vax hadden we het over ANGST als fundamenteel kenmerk en diepe driver van dit vreemde virus verhaal. In de vorige musing Corona Plague hadden we het over de plaag van CORRUPTIE die de mensheid teistert.

Dit waren twee verschillende antwoorden op de belangrijke “waarom?” vraag. Waarom die corona gekte? Angst is een deel van de uitleg. Geld verklaart ook een stuk. Groot geld teert op angst, dat is gekend. Dat is echter niet voldoende als uitleg. Wat is het achterliggend geloof dat ervoor zorgt dat iemand zich door angst of geld laat sturen?

De “waarom?” vraag moet je blijven stellen, meerdere keren na mekaar. In deze musing over Science gaat het over een ander “waarom?”. Hier bespreken we de grote ideeën die aan de basis van onze geneeskunde staan. Dit gaat over de diverse soorten geneeskunde en hun paradigma’s. Die bepalen onze manier om naar leven, ziekte en dood te kijken. Die sturen onze diagnose en de remedies die wij hanteren.

In deze musing schuiven we a priori gedachtengoed opzij en kijken we naar de grote namen die hun stempel op onze geneeskunde gedrukt hebben. Elke vorm van geloof, van religie tot wetenschap, is te herleiden tot enkele zeldzame historische figuren. Na hun dood zullen hun basis-intuïties door een grote schare mindere goden verkracht en opgehemeld worden tot ‘enige waarheid’. Aanhangers willen altijd heiliger zijn dan de paus. Om de wetenschap die achter de vaccinatie hype zit te begrijpen nemen we best even afstand van het fanatisme van blinde gelovigen en omgekochte experts. Verlies geen tijd met believers, apostelen en predikers, grijp steeds terug naar de bron.

De grootste dooddoener van kennis en wetenschap is de uitspraak:

The science is settled!

Het ultieme argument der dwazen: “Het klimaat warmt op en het vaccin is onze enige redding omdat ‘alle experten’ het daarmee eens zijn. Wie dat ontkent is gevaarlijk.”

Als er in de wetenschappen één ding zeker is, dan is het wel: The science is never settled! Als mensen zich beroepen op ‘de algemeen aanvaarde consensus binnen een bepaalde vakgroep of community’, dan doet dat de wenkbrauwen fronsen. Dat is religieuze en politieke prietpraat. Elke grote ontdekking gaat per definitie tegen de consensus in.

Laten we dit controversiële nieuwe vaccin, een onderwerp dat kadert binnen het eeuwige thema ziekte, leven en dood, in een breder TIJDsperspectief plaatsen. In de huidige desinformatie over ‘stijgende covid cijfers’ ontbreekt elke intelligentie.

No medicine can compensate for un-healthy living.
— Renu Chaudhary
Photo by Nathan Dumlao on Unsplash
The purpose of science is not down-scaling everything to physical level and measure, but to penetrate deeper into the realm beyond the sensory perceptions and bring more in-depth knowledge and wisdom to the world.
— Amit Ray, 72000 Nadis and 114 Chakras in Human Body

Stel je voor dat de aarde om middernacht ontstaan is en dat het nu 24 uur later is, dan ontstaat de moderne mens om 23:59:59. De mensheid is dan welgeteld 1 seconde oud. En als de hele menselijke geschiedenis 24 uren spant, dan bedraagt de tijdsperiode na Christus 14 minuten, een klein kwartier. Meer tijd perspectief in bijlage (1).

Vanuit zo’n wijds perspectief merk je dat we een aantal zaken over het hoofd zien.

Wij vergeten dat microben (waaronder virussen en bacteriën) miljarden jaren oud zijn. Het zijn de eerste, de meest talrijke en de meest diverse biologische levensvormen. Ze ontstaan in de oceanen en hebben de zuurstof in onze atmosfeer gecreëerd. Ze zorgen voor meer dan 80% van alle scheikundige reacties en vormen de basis van elk leven op aarde. We hebben 1 biljoen microben per vierkante meter huid en we wisselen 30 miljoen microben uit als we iemand de hand schudden. Ons eigen lichaam bevat meer microben dan lichaamseigen cellen (‘microbioom’ en ‘viroom’) en we lopen er heel gezond en gelukkig mee rond, het is een schoolvoorbeeld van synergie. Het menselijk lichaam is de vrucht van een ontzettend lange evolutie van 6 miljoen jaren die getuigt van een adembenemende creativiteit en een merkwaardige intelligentie. We grijpen nu even terug naar onze tijdschaal die zegt dat de aarde 24 uur geleden ontstaan is. Op de allerlaatste seconde voor middernacht duikt er een fanatieke kliekje op die decreteert dat die wonderlijke virussen, de basis bouwstenen van elk biologisch leven, ‘vijanden’ geworden zijn die we moeten ‘uitroeien’ met een (peperduur) experimenteel vaccin vooraleer we terug normaal kunnen leven.

Wat voor een reactionaire kwakzalverij en anti-wetenschappelijke afzetterij is dat?

Wij vergeten dat onze ‘moderne’ geneeskunde uit duizendjarige traditionele systemen ontstaan is. Een korte medische geschiedenis vind je in bijlage 2. Wist je bijvoorbeeld dat geneeskunde 1000 jaar voor Hippocrates zeer ver stond? We spreken over het Oude India en China. Net zoals westerse natuurgeneeskunde zijn de schitterende ancestrale systemen van Ayurveda & Acupunctuur gebaseerd op een wijsheid en een paradigma die haaks zitten op die van onze ‘moderne’ geneeskunde. Naar mijn bescheiden mening hebben ze nog steeds 1000 jaar voorsprong op het primitieve denken en de abominabele mentaliteit (geld en corruptie) die ons medisch kartel vandaag beheersen.

Twee radicaal verschillende medische visies worden hierna kort belicht omdat zij onze huidige handelswijze niet alleen verklaren, maar ook een heel bevrijdend alternatief bieden. De breuk tussen ‘reguliere’ en ‘alternatieve’ geneeskunde is recent, die is maar 100 jaar oud, een peulschil als je bedenkt dat geneeskunde al 5000 jaar bestaat. Het vaccin als idee fixe van big pharma is een heel recent fenomeen.

Er heerst onder artsen absoluut geen unanimiteit over het nut van vaccinatie. Wie dat gelooft is heel onwetend. Moderne artsen en ancestrale genezers bieden een ruimer perspectief en rijkere diversiteit aan oplossingen dan wat officieel wordt erkend.

As we embrace our passions and delve into the mystery of life, we unite with the majestic complexity of nature; and if we follow the signs, this can help us understand who we really are.
— Sebastian Pole, Discovering the True You with Ayurveda
Photo by freestocks on Unsplash

Photo by freestocks on Unsplash

Science of yoga and ayurveda is subtler than the science of medicine, because science of medicine is often victim of statistical manipulation.
— Amit Ray

Vandaag heeft de mensheid wat haar gezondheid betreft alle hoop in pillen & prikken.

Wat zeggen dokters die mede getraind zijn in ancestrale, alternatieve of natuurlijke vormen van geneeskunde over vaccinatie? Ze vinden het maar niks. Een onverstandige visie gebaseerd op onbegrip. Fundamenteel onbegrip, niet alleen van het specifieke fenomeen ziekte, maar ook van leven en dood in het algemeen. Een gevaarlijke zaak.

Voorzichtigheid en voorbehoud ten opzichte van vaccinatie is zeker geen monopolie van de ‘alternatieve’ sector. Mainstream hoor je dezelfde geluiden. Conventionele of reguliere dokters met kennis van zaken laten zich niet meeslepen door de vaccin hype. Bewijze de tussenkomst van zoveel huisartsen, specialisten en een Nobelprijs virologie. Zie ook de recente interventie van het hoofd van de Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) en het voormalig hoofd van de bestrijding van infectieziekten bij de RIVM in dit filmpje. CDC director Robert Redfield verklaart dat mondmaskers beter beschermen dan het vaccin. Zelfs die bewering durft Roel Coutinho in twijfel trekken. Hij zegt dat het succes van de nieuwe vaccins allesbehalve gegarandeerd is en dat ze voor onaangename verrassingen kunnen zorgen. Bovendien zijn ze het minst effectief bij de voornaamste risicogroep: ouderen en/of mensen met andere aandoeningen. Het nut van vaccins is dus heel relatief te noemen, het zal de allerzwaksten weinig baten en gezonde mensen potentieel schaden.

Het lijkt me niet bepaald verstandig om al onze hoop op zo’n hypothetisch vaccin te vestigen. En het is waanzinnig om er onze fundamentele vrijheden aan te verbinden. Het geringe covid dodental kan zo’n gevaarlijk experiment op geen enkele manier verantwoorden. Er zijn nog te veel onbekenden. De bekende nevenwerkingen van de nieuwe vaccins zijn onrustwekkend. Het feit dat er openlijke conflicts of interest zijn en dat big pharma legale immuniteit opeist, maakt hun verhaal ongeloofwaardig. Er is een kleine kliek die hier een pak geld en ongeziene politieke macht mee wil verdienen. En dat is het enige grote gevaar voor de volksgezondheid. Het was een criminele daad om goedkope, bestaande geneesmiddelen tegen corona te verbieden. Ik hoop van ganser harte dat artsen en zorgverleners hun eigen rangen gaan zuiveren van parasieten en machtswellustelingen. Geneeskunde mag geen sectaire business worden.

The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don’t do anything about it.
— Albert Einstein
calum-lewis-vA1L1jRTM70-unsplash.jpg
To follow our bliss and dive deeply into the mysteries of fragrance, color, and taste; blend with the magnificent diversity of mother nature; and follow the inner signs to become aware of who we really are - is the Alchemy of Ayurvedic Cookery
— Prana Gogia

Ik ben met oude denkwijzen in aanraking gekomen omdat meditatie-leraars in de regel in traditionele geneeskunde geschoold zijn en de werking van het lichaam overvloedig aanhalen. Ademhaling, gezonde voeding en energiebanen zijn een essentieel onderdeel van het meditatie-onderricht. Fysiologie en esoterische anatomie zijn belangrijke innerlijke reiskaarten. Ik was zo gepassioneerd door dit onderwerp dat ik mij net als vele westerlingen in Ayurveda heb verdiept. Het prachtige aan dit systeem is dat je zelf geresponsabiliseerd wordt en dat je eigenlijk niet veel meer nodig hebt dan heerlijke keukenkruiden en oliemassage (als jaarlijks onderhoud) om relatief gezond te blijven.

Een ayurvedisch spreekwoord zegt:

“Als het dieet ongezond is, kan het medicijn niet werken. Als het dieet gezond is, heb je geen medicijnen nodig.”

De polsdiagnose van een ervaren vaidya is indrukwekkend, met behulp van drie vingers haalt hij evenveel informatie uit je systeem als een hele batterij bloedtesten en scanners. Een bijkomend voordeel dat ik aan den lijve heb kunnen ervaren is dat ayurvedische behandelingen enkel positieve en geen negatieve bijwerkingen hebben. Het viel mij op dat vele artsen en verzorgers natuurlijke en/of oosterse geneeswijzen zien als een verrijking en een aanvulling van hun moderne medische praktijk. Zwart-wit denken en intolerantie heb ik vooral in de hoogste echelons van het medisch kartel gevonden, de achterbakse stoelzitters die nooit patiënten zien en in het grootste geheim lobbyen met onverkozen bureaucraten. Zij denken in termen van geld en macht en zien in heilzame alternatieven enkel maar een bedreiging voor hun winstgevende monopoliepositie.

Sanjivani chakra, Ayush chakra and the Urja chakra are the three key chakras for enhancing immunity, vitality and longevity. They strengthen the T cells and B cells of the immune system.
— Amit Ray, 72000 Nadis and 114 Chakras in Human Body
Bron: http://www.subtleanatomy.com/Nadis.htm#Some%20named%20nadis

Bron: http://www.subtleanatomy.com/Nadis.htm#Some%20named%20nadis

In critical situations, Yoga and Ayurveda driven community immunity plans are better than open-ended herd immunity.
— Amit Ray, Yoga The Science of Well-Being

Wat is de oorzaak van ziekte?

Egyptenaren, Indiërs en Chinezen dachten duizenden jaren geleden al systemisch en zagen ziekte als een onevenwicht of verstoring van de natuurlijke harmonie. De mens was voor hen een multidimensionaal wezen. Naast het grove of fysieke lichaam kenden zij diverse subtiele lichamen en causale dimensies voorbij de energie- en informatie-lagen. Bekijk het als die 10-delige Russische matroesjka poppen, waarbij het kleinste popje het materiële lichaam voorstelt. Zijn die verschillende lagen relevant voor onze gezondheid? Enkel voor wie mediteert of The Bigger Picture wil begrijpen. Het geeft je wel de hint dat ons fysiek lichaam mogelijks maar het tipje van de ijsberg is.

De Ayurveda telt 72.000 nadis of subtiele energie kanalen in het lichaam. De belangrijkste kanalen zijn de Sushumna nadi, het centrale kanaal langs de ruggengraat, plus de Ida en de Pingala nadi die aan de maan en de zon worden gelinkt. Elke yogi kent dit. Deze drie kanalen zullen het bekende symbool worden van alle artsen en apothekers: de Caduceus. Twee slangen (energiebanen) die rond een rechtopstaande staf (de ruggengraat) kronkelen die aan de bovenkant voorzien is van twee vleugels (onze twee hersenhelften). Het is de staf van de Griekse god Hermes of de Romeinse god Mercurius, gebaseerd op de Oud-Egyptische god Thoth, vader van de alchemie. Alchemie en geneeskunde vormen één onafscheidelijk geheel.

You do not see anything when you experience pure consciousness; you become everything.
— Sebastian Pole
Caduceus, de staf van Hermes of Mercurius: Photo by SHREY DEEPRANJAN on Unsplash

Caduceus, de staf van Hermes of Mercurius: Photo by SHREY DEEPRANJAN on Unsplash

The Ayurvedic route to great health involves two simple steps:
1. Doing less;
2. Being more.
— Sebastian Pole

De anciens zagen de mens niet als een gesloten maar als een open systeem. De mens is intiem verbonden met de natuur en de kosmos. De Britse zen beoefenaar Alan Watts had hier een mooie uitdrukking voor: “Net zoals de zee golft en de boom bladert, zo ‘menst’ het universum.” De alchemie linkt de mens aan de sterren en de planeten, zoals je in dit Chinees taoïstisch plaatje kan zien:

tao alchemy.jpg

In de alchemie wordt de mens gezien als een microkosmos (een klein geheel) die de macrokosmos (het grote geheel) weerspiegelt en vice versa. Ik zeg bewust dat de mens als microkosmos een klein ‘geheel’ is, niet zomaar een klein ‘deel’ van het universum. Net zoals in een hologram zit de informatie van het ganse systeem verwerkt in elk ‘onderdeel’ van het geheel. Deze visie maakt integraal deel uit van elke esoterische of hermetische traditie en wordt verwoordt als:

Zo Boven, Zo Beneden

Dat principe ligt aan de basis van miskende vakken als astrologie en heilige geometrie die in het Oude India, China en Egypte ontstaan en aan de Oude Grieken worden doorgegeven. Pythagoras zal deze op ‘eenheid’ gebaseerde visie conceptualiseren en ziet de kosmos en het lichaam als één harmonieus geheel. ‘Helen’ of genezen is terug ‘heel’ of ‘één’ worden en heeft iets te maken met het herstellen van de algehele harmonie. Plato zal deze ideeën een eeuw later opnieuw articuleren.

In de Renaissance zal men dit kosmisch of eenheids-concept dankzij de vertaling van oude hermetische geschriften herontdekken. Robert Fludd (1574 –1637) was een prominente Engelse arts en alchemist met een open geest en een brede interesse voor zowel conventionele als occulte wetenschappen. Hij was tevens wiskundige, astroloog en kosmoloog en wisselde gedachten uit met Kepler.

Adaption of Robert Fludd's 16th century woodcut of 'Vitruvian man' by Zachariel - Public Domain.Fludd states that "Man is a whole world of its own, called microcosm for it displays a miniature pattern of all the parts of the universe. Thus…

Adaption of Robert Fludd's 16th century woodcut of 'Vitruvian man' by Zachariel - Public Domain.

Fludd states that "Man is a whole world of its own, called microcosm for it displays a miniature pattern of all the parts of the universe. Thus the head is related to the Empyreal, the chest to the ethereal heaven and the belly to the elementary substance.

Leonardo Da Vinci maakte er deze bekende tekening van:

Vitruvian-Man-Overlay.jpg

De Vitruviusman werd een symbool van het humanisme met de mens (niet langer god) als middelpunt van het heelal. De lichamelijke verhoudingen die Leonardo tekent kloppen niet 100% en de interpretatie van zijn tekening is reductionistisch. Wij linken het aan architectuur en harmonische verhoudingen in de natuur. Niet onjuist, maar zeer onvolledig. Deze tekening drukt het idee uit dat alles in verbinding staat met alles. Het universum was volgens de anciens fractaal en holografisch van aard. Denk aan Indra’s net, een schitterend beeld dat boeddhisten gebruiken om Sunyata of ‘Leegte’ te duiden en dat veel bijval vindt bij avant-garde theoretische fysici die het eenheidsveld proberen te vatten. Dat alles in verbinding staat met alles betekent bijvoorbeeld dat de minste van jouw gevoelens/gedachten een directe impact heeft op de gehele schepping. De impact van jouw meditatie op de rest van de wereld valt dus niet te onderschatten. Het eerder vernoemde holografisch principe betekent ook dat een arts een complete diagnose kan stellen op basis van jouw puls, iris, oor, bloed, urine of speeksel. Of door te kijken naar jouw astrologische chart. Dat een masseur je hele lichaam kan behandelen door enkel maar met je voetreflexzones te werken. Het grote zit in het kleine en omgekeerd.

Wij kunnen begrijpen dat de zon en de maan een invloed hebben op natuurlijke cycli, de wetenschap heeft dit aangetoond. Wij kunnen moeilijk vatten dat de stand van de planeten ons levenslot zou kunnen bepalen. Maar dat is niet wat astrologie zegt. Dit universum is een spiegelpaleis. Als je naar de sterren kijkt, zie je feitelijk iets van jezelf. Het verband tussen sterren, planeten en de mensen is niet causaal maar synchroon. Dat astronomie, astrologie en geneeskunde hand in hand lopen kan je alleen maar op een zinvolle manier begrijpen vanuit de metafysische eenheidsvisie van de anciens. Het is geen theïsme waarbij god centraal staat, noch een humanisme waarbij de mens centraal staat, maar de non-dualistische realisatie dat zowel god als de mens illusies zijn.

In theorie klinkt dit misschien ingewikkeld, in je meditatieve praktijk wordt dit simpel. Mediteren is een vorm van heling of genezing. Het is een extensie van de geneeskunde die het lichaam en de geest wil genezen. Alchemie is hogere geneeskunde in de zin dat dit niet zozeer gaat over het fysiek genezen van individuën maar over het helen van de relatie met jezelf, de anderen, de wereld en de kosmos. Alchemisten zijn de topdokters van hun tijd en de grondleggers van de geneeskunde. Ze zijn uiterst zeldzaam omdat de weg van de alchemie levenslange studie en meditatie, onafhankelijkheid van denken, buitengewone toewijding en een onberispelijke ethiek vereist. Weinigen voelen zich geroepen, en nog minder worden gekozen.

Je hoeft echter geen alchemist te zijn om een goede zielendokter te zijn.

Photo by Andrew James on Unsplash

Sjamanen die we zo ‘primitief’ achten zien ziekte als een boodschapper, niet als een vijand die je moest bestrijden. Hun inzichten en successen in de behandeling van zware psychische stoornissen slaan sommige moderne psychiaters met verstomming.

Deze ancestrale gezondheidsmodellen staan zover van ons huidig denken dat ik de oosterse, esoterische en sjamanistische aspecten in dit stuk terzijde zal laten. Ik zal focussen op de westerse geneeskundige traditie en het tastbare fysieke lichaam dat we allemaal zelf ervaren en observeren. Onze westerse traditie is zo rijk en zo boeiend dat ze voorlopig alles kan bieden wat we nodig hebben in dit corona tijdperk.

A human being is part of the whole, called by us ‘Universe’; a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feelings as something separated from the rest—a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty. Nobody is able to achieve this completely but the striving for such achievement is, in itself, a part of the liberation and a foundation for inner security.
— Einstein (1960)



Microben

Photo by CDC on Unsplash

Photo by CDC on Unsplash

Few people are able to express opinions that dissent from the prejudices of their social group. The majority are even incapable of forming such opinions at all.
— Einstein (1954)

Wat is de oorzaak van ziekte?

In vroegere tijden dacht men aan boze geesten als oorzaak van ziektes.

Meer dan 2000 jaar geleden legt Hippocrates de basis van ons huidig diagnostisch en therapeutisch systeem. Infectieziekten wijt hij aan miasmen (van het Oudgrieks μίασμα / miasma - smetstof, bevlekking of verontreiniging) die tijdens de wintermaanden (zijnde het griepseizoen) de Noorderwind berijden. Epidemieën kwamen van slechte lucht. Zoals lucht van rottende materie en moeraslucht (vandaar ‘malaria’ van mala aria).

Dankzij de uitvinding van de microscoop ontdekten we kleine organismen die later bacteriën werden genoemd. In de 19de eeuw zullen twee belangrijke westerse figuren het verband tussen ziekte en de vele kleine critters of beestjes in ons lichaam analyseren. De ene verving boze geesten als oorzaak van ziekte door boze kiemen. De andere zag in deze kiemen helemaal geen gevaarlijke vijanden maar welwillende bondgenoten.



Kiem theorie: het is Oorlog!

Louis Pasteur - By Paul Nadar - Public Domain,

Louis Pasteur - By Paul Nadar - Public Domain,

If you see a snake, kill it.
— Jim Barksdale

Louis Pasteur (1822 – 1895)

Op basis van zijn experimenten ontwikkelt Louis Pasteur zijn bekende “Ziekte-Kiem of Microbe Theorie”. Wanneer bepaalde microben je lichaam binnentreden produceren ze een bepaalde ziekte. Het verband is één-op-één: 1 kiem = 1 ziekte. Microben zijn volgens Pasteur monomorf of éénvormig. Ze veranderen met andere woorden niet van vorm. Pasteur dacht dat microben schadelijk waren voor het lichaam.

  • Ziekte ontstaat door externe pathogenen, ze komen van buiten ons lichaam

  • De functie en de vorm van microben is constant

  • Elke ziekte wordt geassocieerd met een bepaald micro-organisme

  • Micro-organismen zijn de oorzaak van ziekte

  • Ziekte kan iedereen treffen

  • Virussen slaan onverbiddelijk toe

  • Om ziekte te mijden moet je een verdediging opbouwen

  • Pro-vax

  • Ontkent het bestaan van microzymas (3)

  • Beschouwt de cel als basisbouwsteen van het leven

  • Schenkt weinig aandacht aan de zuurtegraad van bloed en cellen

  • Schenkt weinig aandacht aan het immuunsysteem

  • Microben zijn slecht

  • Microben moet je ‘vrezen’

  • Microben moet je doden

Pasteurs germ theory won het pleit tegen die van zijn rivaal. Onze westerse geneeskunde, voeding en denkwijze werden bijgevolg ‘gepasteuriseerd’. Wij geloven dat een virus een ziekte kan veroorzaken. Onze oplossing is om iedereen te vaccineren. Dit moet elk jaar opnieuw gebeuren omdat het virus muteert en het immuunsysteem niet opgewassen is tegen de nieuwe variant.

Onze moderne geneeskunde heeft bijgevolg smetvrees en hanteert dit ‘stofjes’ model. Kleine stofjes hebben het op ons gemunt. Het is bijgevolg een zuiver oorlogsmodel. ‘Moderne’ geneeskunde gelooft in het spookbeeld van kwaadaardige externe vijanden die ons belagen. Bijgevolg moeten wij oorlog tegen hen voeren. Dat is wat Merkel en Macron van hun spiekbriefje aflezen als ze voor de camera staan. Dat houdt in dat we ‘opkomen tegen kanker’, dat we mondmaskers moeten dragen, veilige afstand moeten houden en continu onze handen moeten wassen. De corona maatregelen worden vaak vergeleken met een kanon om een mug te doden. Ons afweersysteem werkt als een leger. Die ‘pathogene stofjes’ (virussen, bacteriën, schimmels) zijn microscopisch klein, giftig, besmettelijk en loeren om elke hoek. Zij springen over van dier naar mens. Wij moeten hen uitroeien voordat zij het doen. Door onszelf in te spuiten met kleine stukjes van die kwaadaardige stoffen, rijkelijk aangevuld met allerlei hoog-toxische rommel (zie vorige musing), denken wij antistoffen aan te kunnen maken die ons tegen specifieke ziektes beschermen.

Onze geneeskunde, microbiologie en bacteriologie werden beïnvloed door de ideeën van Louis Pasteur, Robert Koch (1843 –1910), van de gelijknamige postulaten en Ferdinand Cohn (1828 – 1898).

Weinig mensen weten dat Pasteur enkele dagen voor zijn dood het volgende gezegd zou hebben aan zijn vriend, dokter Renon:

« Béchamp avait raison, le microbe n'est rien, le terrain est tout »,

« C'est Claude* qui a raison »

(*) Claude Bernard: médecin et physiologiste français, considéré comme le fondateur de la médecine expérimentale

Terrein theorie: de vrede zij met u allen.

Antoine Béchamp - Public Domain

Antoine Béchamp - Public Domain

Le Microbisme est une doctrine fataliste monstrueuse qui suppose qu’à l’origine des choses, Dieu aurait créé les germes des microbes destinés à nous rendre malades.
— Béchamp

Antoine Béchamp (1816 – 1908)

Op basis van zijn experimenten komt de zwaar miskende Antoine Béchamp tot een heel andere conclusie dan Pasteur. Een artikel noemt hem The 19th-Century Crank Who Tried to Tell Us About the Microbiome, maar slaat de bal mis. Béchamp had het niet over ons microbioom, maar over iets anders, iets fundameler dat de ‘moderne’ microbiologie op zijn grondvesten zal doen daveren als het mainstream ‘herontdekt’ wordt. Béchamp zal zijn “Terrein Theorie” ontwikkelen die zegt dat ziekteverwekkers alleen maar kunnen gedijen in een specifieke omgeving of grond.

Een heel logische stelling als je eraan denkt. Als ons lichamelijk terrein vervuild of verstopt zit, dan vervullen deze ‘pathogenen’ een heel belangrijke functie. Zij verteren vuil of giftig materiaal zodat het lichaam dit handelbare afval versneld kan afvoeren. In Béchamp’s visie zijn micro-organismen pleomorf en polymorf of veelvormig.

Hoe is hij tot de tegengestelde conclusie van Pasteur gekomen? Béchamp was rigoureus in zijn benadering en zal elk experiment 100x herhalen alvorens hij een hypothese zou formuleren. Hij voerde allerlei aanvallen op microben uit en stelde vast dat hoe meer hij ze aanviel, hoe sterker de microben reagreerden. Onder zijn microscoop zag hij niet alleen de ziektekiemen van vorm of gedaante wisselen (bacteriën, virussen, schimmels ea), hij ontwaarde (op een vergrotingsfactor van 750) ook kleine bewegende ‘korreltjes’ waaruit die gemaakt waren. Hij noemde die elementaire bouwsteentjes ‘microzymas’.

Die elementaire deeltjes spelen een dubbele rol, zij bouwen gezonde lichaamsdeeltjes (zoals cellen) op en breken de zieke of dode delen ervan terug af. Béchamp kwam tot de conclusie dat microben juist heel weldadig waren voor het lichaam. Ze worden alleen maar geactiveerd als ‘ziekte’ als ze daarvoor orders krijgen van het brein en als er een onderliggend psychisch programma zit (een emotioneel trauma bijvoorbeeld). Microben komen alleen maar tussen in de tweede fase (de herstelfase) van ziekten.

  • Ziekte ontstaat door microben binnen onze eigen cellen

  • Deze intracellullaire micro-organismen bouwen en assisteren ons metabolisme

  • Deze micro-organismen veranderen van functie om het catabolisch of desintegratieproces van de gastheer te assisteren wanneer dat organisme gewond is of sterft.

  • Deze micro-organismen kunnen van vorm veranderen

  • Ziekte wordt geassocieerd met een bepaalde conditie/staat/omgeving

  • Deze micro-organismen worden “pathogeen” als de gezondheid van de gastheer vermindert.

  • De conditie van de gastheer is de oorzakelijke factor

  • Ziekte is het resultaat van een ongezonde omgeving

  • Ziekte voorkomen is gezondheid creëren

  • Anti-vax

  • Erkent microzymas, de kleinste levende dingen

  • Erkent het belang van PH of zuurtegraad

  • Erkent het belang van een goed immuunsysteem

  • Microben moet je niet doden maar controleren

  • Microben zijn in essentie heilzaam en ondersteunen de homeostase

Die ontdekking zinde Pasteur helemaal niet. Ze haalde zijn business model onderuit. Bijgevolg verbood hij aan zijn medewerkers om hun microscopen in te stellen op een vergrotingsfactor groter dan 450. Ga je verder vergroten dan zou je die ‘microzymas’ beginnen ontwaren. Pasteur nam een extra voorzorg om de ontdekking van zijn rivaal weg te moffelen. Microzymas zie je alleen in levend weefsel. Pasteur zorgde ervoor dat de stalen die werden onderzocht biologisch dood waren. Dit zijn sappige verhalen die aantonen dat wetenschap allesbehalve objectief is. Persoonlijke rivaliteit en de ziekelijke drang naar geld en roem staan aan de wieg van ons vaccinatie dogma.

De fysioloog Claude Bernard, de verpleegster Florence Nightingale, doktor Rudolph Virchow en prof geneeskunde, scheikundige en apotheker Pierre Antoine Béchamp bestrijden van hun kant ziekte door een gezond lichaam te kweken waarin ziekte niet kan aarden. Ziektekiemen zijn slechts biologische bestanddelen en nevenproducten van pleomorfische micro-organismen die reageren op dood weefsel en op cellen die niet goed meer functioneren, de werkelijke oorzaken van ziekte.

Photo by camilo jimenez on Unsplash

In eenvoudiger termen, microben kan je vergelijken met ambulanciers die je aantreft op de plaats van een ongeval. Die komen eigenlijk om te helpen. Maar als je niet zo snugger bent zou je verkeerdelijk kunnen concluderen dat ambulanciers de oorzaak zijn van alle ongevallen, want overal waar accidenten gebeuren dagen ze op. Een foute redenering. Nochtans is dat net de houding die de hele medische wereld nu aanneemt ten opzichte van virussen. Wij willen virussen uitroeien. In de ogen van Béchamp, en van vele natuurgeneeskundigen, is dat het equivalent van het willen liquideren van alle ambulanciers om verdere ongevallen te vermijden.

Bechamp postuleerde dat ziekte gedijt in een verziekte, verzuurde en zuurstofarme cellulaire omgeving.

Noteer dat die observatie de leidraad blijkt te zijn voor alle idiote corona maatregelen. Ziekte gedijt in een verziekt en verzuurd klimaat. Als je dat op uiterlijk maatschappelijk vlak projecteert dan zie je dat pers & politiek hun uiterste best gedaan hebben om zo’n figuurlijk verziekt klimaat te creëren. De pers wil met haar valse stijgende cijfers zoveel mogelijk angst creëren. De politiek wil met haar lockdown, mondmasker, afzondering, afstand en samenscholingsverbod regeltjes een penitentiair en verzuurd klimaat creëren. Alles wat je geest verruimt, verrijkt, bevrijdt of gelukkig maakt mag niet meer: theater, muziek, reizen, feesten, restaurants, cantussen, cafés, veel sociale contacten. Alles wat je geest vernauwt en verdwaast mag wel: mainstream nieuws en online werken. Op fysiek vlak zorgt het dragen van een mondmasker voor hypoxie (tekort aan zuurstof, verlaagt bewustzijn) en hypercapnie (sufheid en verzuring van het bloed). Het maakt dat je minder sterk en alert bent, je wordt met andere woorden een stom schaap. Het continu ontsmetten van je handen en het vermijden van contacten is bijzonder slecht voor je immunitair systeem, die verzwakt aanzienlijk als hij onvoldoende getriggerd wordt. In de klas van mijn dochter zitten de leerlingen met een mondmasker in een verdonkerd klaslokaal (gordijnen moeten dicht omwille van de zon), in een temperatuur van 30°C. Niet verwonderlijk dat ze last hebben van een ijl gevoel en hoofdpijn. Die zuurstofarme omgeving is de perfecte voedingsbodem voor ziekte. Terug naar de middeleeuwen.

De lichamelijke omgeving verziekt door 3 factoren:

  1. slechte voeding (bewerkte voeding die giftig of arm aan voedingsstoffen is)

  2. toxische gedachten en emoties (nieuws en platvloers amusement)

  3. een toxische levensstijl (stress op het werk)

Deze drie factoren vatten onze moderne levensstijl samen.

De kwaliteit van je interne omgeving bepaalt of je metabolisme in of uit balans is. Ben je zwaar uit balans, dan wordt je ziek. Microben zijn meer symptomen dan oorzaken van ziekte. De logica van Pasteur wordt hier omgedraaid. Een zwak terrein is kwetsbaar voor externe bedreigingen. Daarom is het belangrijk om je lichaam gezond te houden door natuurlijke voeding, ontgifting en de juiste zuurtegraad of zuur/base balans.




Pasteur of Béchamp? War or Peace?

How is it at all possible that this culture-loving era could be so monstrously amoral? More and more I come to value charity and love of one’s fellow being above everything else. … All our lauded technological progress—our very civilization—is like the axe in the hand of the pathological criminal.
— Einstein (1917)

Pasteur of Béchamp? Dit is voor mij geen ijdel ideologisch debat, wel een diep-filosofische kwestie. Pasteur staat voor oorlog en Béchamp staat voor vrede. Er staat heel wat op het spel, zowel kwalitatief (levensvreugde) als kwantitatief (aantal doden).

Wie of wat moet je geloven? Je moet vooral niet ‘geloven’. Kijk naar wat werkt. En kies wat bij jou past. Volg jouw gevoel. Luister vooral naar je eigen lichaam. Mijn ervaring is dat je het soort geneeskunde en voeding zal selecteren die passen bij jouw levensvisie, inzicht- en bewustzijnsniveau. Je kan hierin niets forceren. We gaan sowieso dood. De vraag is alleen hoe je wil leven. Ik ben sceptisch ingesteld en doe altijd mijn huiswerk. Geloof je heilig in vaccins? Doen, maar val andere mensen daar niet mee lastig.

Le microbe n’est pas plus responsable de la maladie infectieuse que la mouche du cadavre.
— Eric Ancelet, auteur van "Pour en finir avec Pasteur "
priscilla-du-preez-xy0JBTQlRuY-unsplash.jpg
Les virus et les bactéries ne sont pas les causes des maladies, il s’agit d’autre chose.
— Pr René Dubos, microbioloog, uitvinder van het 1ste antibioticum

Pasteur zou aan het einde van zijn leven toegegeven hebben dat zijn rivalen Béchamp en Bernard gelijk hadden. Dixit zijn vriend Dr. Renon. Pasteur was in tegenstelling tot vele van zijn volgers wel slim genoeg om dat te beseffen. Vaccinatie vond ik altijd zo’n belangrijke issue dat ik graag wou weten wie Pasteur was. Het beeld dat ontstaat als je in zijn archieven en geschiedenis begint te graven is ontluisterend. Hij was een arrivist, een plagiaris, een vervalser en een eersteklas oplichter. Hij heeft het wetenschappelijk werk van anderen als pluim op zijn eigen hoed gestoken en zijn eigen fouten op anderen geprojecteerd. Hij heeft politieke invloed en grove leugens (zoals zijn verhaal over hondsdolheid) gebruikt voor persoonlijk gewin. Vaccinatie draait van in het begin om oneerlijkheid, valsheid, geld en macht. Het berust op een zorgvuldig gefabriceerde en onderhouden mythe rond een twijfelachtig personage en zijn halve waarheden.

Big pharma bonzen hebben van die dubieuze erfenis hun topprioriteit gemaakt. In pers & politiek hebben zij gewillige collabo’s gevonden. Niet verwonderlijk want soort zoek soort, al die actoren doen het morele karakter van Pasteur alle eer aan. Vax is een zaak van leven en dood geworden. Onze economie en onze vrijheden werden ondergeschikt aan die wankele wetenschap. Het model van Pasteur is niet alleen medisch achterhaald maar vooral pervers. Het staat voor niets minder dan globale oorlog. Een oorlog tegen het leven zelf. En die suicidaire logica zal er tevens voor zorgen dat de Franse groep Sanofi Pasteur aan China de benodigde technologie zal leveren om hun beruchte biolab in Wuhan te bouwen. De erfenis van een oplichter is een vergiftigd geschenk.

Oorlog betekent dat een kleine kliek macht wil verwerven ten koste van ontelbare onschuldige slachtoffers. Niemand wint ooit een oorlog, iedereen verliest eraan. De grote meerderheid gaat financieel gehavend en minder vrij uit de lockdown komen, sommigen zullen zelfs hun leven of hun gezondheid laten voor dit nieuwe vaccin en de meest ongelukkigen zullen hun ziel verkopen aan de geldduivel.

Pasteur zou niemand geworden zijn zonder de enthousiaste steun van enkele sponsors. In de volgende paragraaf zien we hoe één enkele man Pasteur ongewild zal promoveren tot medische halfgod. Hij was de rijkste man van zijn tijd en net als Gates geen dokter.

L’histoire se répète.


John D. Rockefeller

John Davison Rockefeller Senior circa 1900 - by Oscar White - Public domain

John D. Rockefeller (1839-1937) had zijn aanzienlijk fortuin gebouwd op het ruïneren van andere mensen. Zijn liefde voor het geld had hij geërfd van zijn vader, een notoire oplichter die altijd met grote hoeveelheden cash rondliep. John D. was net als zijn vader alom gehaat omwille van zijn handelswijze, hij ging over lijken. Toen hij voldoende ‘binnen’ was deed John wat elke schatrijke psychopaat wil doen, respectabiliteit afkopen. Je hebt iedereen belazerd en dan doe je iets terug. Je wordt filantroop. Niet dat je werkelijk iets geeft om andere mensen, een psychopaat heeft geen empathie en kan dat niet, je bouwt vooral aan je imago, iets dat ontzettend veel waarde begint te krijgen als je al genoeg geld hebt. Voor een psychopaat is zijn imago of reputatie alles. Hij vindt het niet erg om foute dingen te doen, het mag alleen niet zo lijken of teveel uitkomen.

Een andere tycoon, staalmagnaat Andrew Carnegie, wordt filantroop en schenkt een groot deel van zijn fortuin weg. Geïnspireerd door zijn voorbeeld zal Rockefeller zijn Rockefeller Foundation oprichten en er een half miljard dollar in stoppen.

Joseph Keppler, The Bosses of the Senate. Source: Progress and Poverty The America that emerged out of the Civil War was meant to be a radically more equal place. What went wrong? By Steven Hahn in The Nation

Joseph Keppler, The Bosses of the Senate.

Source: Progress and Poverty The America that emerged out of the Civil War was meant to be a radically more equal place. What went wrong? By Steven Hahn in The Nation

Dit was de Gilded Age, de periode van de zogenaamde robber barons (dieven barons). Het bestrijkt de periode van de Amerikaanse Burgeroorlog tot het begin van de 20ste eeuw. De industrie zal sterk groeien en een handvol hebzuchtige, corrupte industriëlen superrijk maken. Ze grijpen ook alle politieke macht, de politici eten uit hun handen en de werkende klasse is verpauperd.

Rockefeller zal diverse goede doelen steunen, waaronder zijn Rockefeller Institute for Medical Research. Dit zal later de Rockefeller University worden.

Herken je die namen? Als je goed ingelicht bent vermoedelijk wel. De stichting en de universiteit van Rockefeller zijn de afgelopen maanden vaak in het nieuws gekomen omdat zij nauw betrokken zijn bij de planning en het management van de pandemie.

Tien jaar geleden publiceert de Rockefeller Foundation haar LOCKSTEP scenario. De invloedrijke think tank beschrijft er tien jaar voor het begin van de corona crisis een pandemie die leidt tot autocratische regeringsvormen met totale bewaking en controle van de burgers:

Een virus afkomstig van een vogel brengt de economie en het luchtverkeer tot stilstand, toerisme krijgt de zwaarste klappen. China doet het beter door de oplegging van een strikte quarantaine, redt daardoor miljoenen levens en kan haar economie sneller opstarten. Leiders over de hele wereld leggen strenge maatregelen op zoals het dragen van mondmaskers. Na de pandemie blijft deze autoritaire controle van kracht als bescherming tegen pandemieën, milieu crisissen, terrorisme en armoede …

De originele versie vind je hier. Toen ik dat las betrapte ik mezelf even op het zondige conspirationistische idee dat dit verdacht was. Maar ik had de juiste reflex en ging direct kijken naar wat de officiële fact checkers en debunkers hierover zeggen. Ik vind het veiliger als ze in mijn plaats denken, ze zijn er speciaal voor opgeleid. Die weldenkers zijn heel formeel: “Elke gelijkenis met reële gebeurtenissen berust op puur toeval. Dit was geen voorkennis.” De invloedrijke Rockefeller Foundation, een rots in de branding, was visionair. Ze zullen de pandemische onheilsprofetieën van Bill Gates met 5 jaar anticiperen, die van Fauci met 7 jaar en die van de Johns Hopkins universiteit met 9 jaar. In October 2019, een goede maand voor de uitbraak van het coronavirus in China, zal het Johns Hopkins Center for Health Security Event 201, een global pandemic exercise of een soort generale repetitie, organiseren in New York in samenwerking met het World Economic Forum en de Bill & Melinda Gates Foundation. Vind je dat niet geruststellend? Dat bewijst nogmaals de stelling dat intelligentie recht evenredig is met het bedrag op je bankrekening. Dat is volgens mij wat de Bijbel met nederigheid bedoelt. Ken je plaats in de maatschappij en kniel voor jouw keizers en koningen. Gelukkig voor ons heeft Rockefeller’s think tank een nieuw plan voor de aanpak van de pandemie bedacht. Zo weten wij tenminste wat we nu moeten doen. Het nieuwe plan betekent meer macht voor de elite. Dat is waar we allemaal op stonden te wachten. Die verlichte mensen moeten ons leiden. Dit nieuwe document vind je hier.

Wat wij nu begin 21ste eeuw meemaken, is een glorieuze heruitgave van de Gilded Age. Het is een identiek verhaal, but on a global scale. Zoals 150 jaar geleden komt er een nieuwe industriële revolutie. De oude economie moet onder het voorwendsel van klimaat en corona plaats ruimen voor een nieuwe. Die zal groen, medisch, digitaal, online en door AI gedomineerd worden. En voor de show ook divers, inclusief en anti-racistisch. We staan voor gelijke kansen op basis van oppervlakkige criteria als gender en huidskleur. Dit dient om het enige echte probleem te verdoezelen: de extreme en steeds groeiende inkomensongelijkheid. Het hoger geciteerde artikel over de Gilded Age titelt: The America that emerged out of the Civil War was meant to be a radically more equal place. What went wrong? Hetzelfde fenomeen herhaalt zich nu. Dezelfde robber barons, aangevuld met een nieuwe lichting high-tech wonder boys, willen alle geld en macht naar zich toetrekken, al die kleine politici eten opnieuw uit hun handen en het gewone volk zal as usual verder verpauperd worden. Leve ‘het nieuwe normaal’ en ‘de grote herstart’. Met zijn allen vooruit: kapitalisme voor de rijken en maoïsme voor het volk!

Een grappige sidenote. De apologeten van John D. Rockefeller noemden hem een ‘devoot’ en ‘diep religieus’ man. Dat was hij zeker. Hij is ongetwijfeld één van de trouwste aanbidders van de Mammon uit de geschiedenis. Dankzij zijn rijkelijk gespijsde stichting blijven we zijn vele zegeningen ontvangen. Zijn nageslacht zal zijn diepe devotie erven. David Rockefeller zal dit artikel in 1973 publiceren in de New York Times waarin hij zijn bewondering uitdrukt voor Mao: 49 tot 78 miljoen doden, geef toe, dat is maar een kleine prijs voor nationale eendracht en een economisch wonder. Allen daarheen.

I just love that kind of faith and dedication to … whatever the cause.


Allopathie & Homeopathie

Homeopathie kijkt met afgrijzen naar de allopathie (4), een 19e-eeuws schilderij van de Rus Alexander Beydeman - Publiek Domein

Homeopathie kijkt met afgrijzen naar de allopathie (4), een 19e-eeuws schilderij van de Rus Alexander Beydeman - Publiek Domein

La vie est courte, l’art est long, l’occasion fugitive, l’expérience trompeuse, le jugement difficile.
— Hippocrates

Een eeuw geleden ontstaat er een vreemd pact tussen de rijkste man van de wereld en de medische sector. Het Rockefeller Institute for Medical Research zal zijn definitieve stempel drukken op het medische curriculum. Dankzij John D. Rockefeller Senior zal elke dokter in de 20ste eeuw gebrainwasht worden met de briljante ideeën van Pasteur. Briljant in de zin van winstgevend voor de pharmaceutische industrie. Het Rockefeller instituut voor medisch onderzoek zal erin slagen om het allerslechtste ideeëngoed te pikken uit de bonte diversiteit aan theorieën die de wereld op dat moment rijk was: de frauduleuze germ theory of ziektekiem theorie van Pasteur.

De theorie van Pasteur zal tot het standaard medische canon verheven worden. Dat kunnen we John D. Rockefeller persoonlijk niet kwalijk nemen. Zelf zwoer hij bij homeopathie. Maar hij was oud. De jongere medewerkers van zijn medisch instituut zullen zijn adviezen en verzoeken in de wind slaan en de moderne medische opleiding de vorm geven die we nu kennen. Het is op basis van het bekende Flexner rapport dat er in Amerika een grote kuis zal gebeuren en een gestroomlijnd opleidingsprogramma voor Amerikaanse dokters zal ontstaan. Flexner was zelf geen dokter maar zal oordelen over het medische beleid. Het is zeker geen zwart-wit verhaal. Er was in die tijd zeker een wildgroei en er liepen heel wat kleine kwakzalvers rond die men snake oil merchants noemde. Het nieuwe medische curriculum was aan de ene kant een modernisering en professionalisering van het vak, maar de te nauwe banden met de industrie en de lokroep van het geld zal tevens leiden tot een sterke verschraling van de medische kennis en ernstige financiële wantoestanden. In zekere zin werden de vele kleine kwakzalvers vervangen door enkele grote, en dat was een stap achteruit.

Je moet de humor van de situatie kunnen appreciëren. De lijfartsen van de rijkste man van de wereld, en van zijn gezin, waren homeopaten:

Eugene Alonzo Austin, Myra King Merrick and Hamilton Fisk Biggar were homeopaths to the Rockefeller family and to all the Standard Oil families. Rockefeller also consulted Mary Belle Brown who was the Second Vice President of the American Institute of Homeopathy in 1903. Mary Belle Brown had a 40 year career as a homeopath in New York. Her patients included Andrew CarnegieCornelius Vanderbilt II, Huntington and John Davison Rockefeller Senior.

Een fervente fan van de homeopathie zal het misdadig medisch kartel creëren dat alternatieve geneeswijzen als homeopathie heftig zal bestrijden en officieel wil bannen. Spijtig genoeg zal het Rockefeller Institute for Medical Research één van de zeldzame goede kanten van de stichter-weldoener, zijn voorliefde voor homeopathie, overslaan. Ze zullen zijn slechte kant erven, zijn monopolistische mentaliteit of de niets ontziende lust naar geld en macht ten koste van anderen. ‘Filantropie’ heet dat vandaag.

De vergiftigde erfenis van Pasteur zadelt ons op met dat P4 labo voor biologische oorlogsvoering in Wuhan en uiterst toxische vaccins. Net zoals in de tijd van Pasteur wordt de informatie over de veiligheid en de effectiviteit van vaccins weggemoffeld. De objectieve informatie over vaccins is zeker niet geheim, er wordt echter gespeculeerd op het feit dat de doorsnee arts en burger goedgelovig en intellectueel lui zijn, er is haast niemand die de moeite doet om de informatie zelf te verifiëren.

De vergiftigde erfenis van Rockefeller Senior zadelt ons op met Bill Gates, de nieuwe filantroop of robber baron van de wereld. De onzalige combinatie van een snake oil salesman en Big Money. Hij is niet verkozen en zelf geen dokter maar hij heeft beslist dat alle politici en dokters van de wereld naar zijn pijpen moeten dansen. Hij beslist wanneer de lockdown begint en eindigt. Hij weet meer over vaccins dan ‘s werelds beste virologen. Zijn track record in India en Afrika als lobbyman voor Big Agro GMO’s en Big Pharma Vaccines is desastreus. Arme boeren en kinderen worden het slachtoffer van zijn experimenten. But let’s pretend it never happened. Als grootste financiële sponsor van het WHO is Bill de facto de baas van onze wereldgezondheidsorganisatie geworden. Hij heeft er een Ethiopiër met maoïstische sympathieën, ook geen dokter, aangesteld als hoofd. Hij investeert honderden miljoenen in vaccin bedrijven en sponsort virologen, experts en perslui, met de nadruk op ‘lui’. Hoeveel zal de industrie verdienen aan al de vaccins voor 7 miljard mensen? De politici eten uit zijn hand, de ministers bestellen zijn vaccins en de pers laat hem continu aan het woord. Same old, same old.

Welcome to the Gilded Age 2.0!

Noteer dat de recent genomen corona maatregelen indruisen tegen elke conventionele medische wijsheid. Een goede dokter weet dat onze immuniteit werkt als een spier, je moet je immuniteit trainen en je systeem sterker maken door het bloot te stellen aan microben. Door jezelf te isoleren, je handen continu te ontsmetten en in steriele lokalen te leven gaat je immuniteit snel en sterk verzwakken. Quarantaine betekent dat je zieke en zwakke mensen afzondert, niet de gezonde. De nooit eerder toegepaste lockdown strategie was ingegeven door een foutief computermodel van een man die door Gates werd gefinancierd. De lockdown heeft onze economie platgelegd en zal meer mensen doden dan het virus. Het principe van de inoculatie bestaat al heel lang. In geval van infectie wisten herders dat al hun dieren zo snel mogelijk besmet moesten raken om tot herd immunity te komen. Legergeneraals deden hetzelfde met hun troepen. Maar de natuurlijke inoculatie van mensen in nauw contact met elkaar is verschillend van de synthetische vaccinatie van afgezonderde mensen, alleen al omwille van het feit dat onze vaccins toxische bestanddelen bevatten die je absoluut niet in je lijf wil hebben. Blijf van mijn lijf!

Vaccinatie

Des chercheurs qui cherchent, on en trouve. Des chercheurs qui trouvent, on en cherche.
— Le Général de Gaulle

De Italiaanse prof Giuseppe Tritto is uroloog, microchirurg, expert in bio- en nanotechnologie en voorzitter van het WABT (World Association of Bio Info Technologies), een NGO die in 1997 werd opgericht onder UNESCO patronaat.

Hij publiceerde dit goed gedocumenteerd boek:

Cina Covid-19, La chimera che ha cambiato il mondo, Joseph Tritto

Cina Covid-19, La chimera che ha cambiato il mondo, Joseph Tritto

Complete freedom from disease and from struggle is almost incompatible with the process of living.
— René Dubos

Hij concludeert op basis van zijn eigen analyse van het genoom dat het coronavirus in een labo gemaakt moet zijn en levert er in zijn boek overvloedig bewijs voor. Hij treedt daarmee gekwalificeerde mensen bij zoals prof Luc Montagnier (Nobelprijs) en de Noorse viroloog Birger Sørensen. Lees in dat verband volgend interview van Sørensen: The most logical explanation is that it comes from a laboratory.

Tritto twijfelt over het nut van een vaccin tegen Covid-19. Waarom? Omdat er al 11 bekende mutaties zijn van het SARS-CoV-2 virus. Hij treedt daarin de Franse prof Didier Raoult bij. Noteer dat de vermaarde virologen Montagnier en Raoult in de pers verguisd worden op basis van hun dissidente standpunten. Begrijpelijk want zij zetten het officiële verhaal ernstig op de helling. Er wordt naar hen geluisterd op basis van hun bewezen competentie in het vak. Dat zijn mensen die de pro-vaxxer agenda in gevaar kunnen brengen. Artsen die petities sturen naar een minister kan je gewoon links laten liggen. Met dergelijke kalibers ligt dat iets moeilijker. De officiële experten zijn geen partij voor die twee straffe wetenschappers en daarom doet de pers het enige wat ze in zo’n situatie kan doen, het inhoudelijk debat omzeilen en op de man spelen. Sørensen en Tritto zijn minder bekend en zullen eerder verzwegen worden. Ik merk in elk geval dat Franse artsen in dit dossier slim en scherp uit de hoek durven komen. En toevallig zijn de twee grote namen die het vaccinatie debat historisch beïnvloed hebben ook twee Fransen. Een Franse denker gaf ons volgend adagio:

Du choc des idées jaillit la lumière.

In vergelijking met Frankrijk is België zo schuchter, zo onmondig en zo middelmatig. Off the record hoor je veel, zeker bij de betere clinici en in het alternatieve circuit. Er zijn ook heel wat kritische stemmen binnen academia en het medisch werkveld. Eerder uit Louvain en Brussel. De positie van de Vlaamse universiteiten in dit dossier is ronduit beschamend. Zwaar gebuisd wegens onbekwaamheid en belangenverstrengeling. Waar zitten de Vlaamse leeuwen? Het zijn chihuahua’s geworden. Toch konden enkele open brieven en manifesten hier tienduizenden handtekeningen van profs, artsen, zorgverleners en burgers verzamelen. Die werden door de Belgische experts, pers & politiek vakkundig afgeblokt. Zonder uitleg, zonder inzage, zonder transparantie en zonder degelijke studies als onderbouw. Obscurantisme. In tegenstelling tot Frankrijk acht men het debat hier zelfs niet meer nodig. Het licht is uitgegaan. Dit is onze leuze:

La pensée unique fait la force (obscure).

Een onverschrokken Raoult zegt het volgende over het vaccin: “Een vaccin vinden voor een niet-immuniserende* ziekte is een idiote uitdaging. Meer dan 30 miljard dollar werden uitgegeven in de oorlog tegen HIV, en kijk naar het resultaat. Dit is geen kwestie van labo’s die oorlog moeten voeren maar van intelligentie. Telkens als er een infectieziekte opdaagt die we niet de baas kunnen halen ze dat vaccin verhaal weer boven.” Over de onderzoekers zegt hij het volgende: “Waar wachten ze op? Het hoopvolle teken dat ze eindelijk ‘hét vaccin’ gaan vinden? Het heeft niet gewerkt tegen HIV, niet tegen Ebola en ook niet tegen Malaria. En vandaag is Covid-19 het nieuwe doelwit geworden.” Lees hierover meer in: “Le rêve naufragé de l'Inserm.”

(*) Een niet-immuniserende ziekte is een ziekte waartegen je niet immuun kan worden als je de ziekte al gehad hebt. Voorbeelden van niet-immuniserende ziektes zijn tetanos, covid en de griep. In tegenstelling tot een immuniserende ziekte waartegen je wel immuun wordt als je die éénmaal gehad hebt. Voorbeelden van immuniserende ziektes zijn bof, waterpokken, mazelen, rodehond, mononucleosis, toxoplasmose en hepatitis A.

Omdat tetanos niet immuniserend werkt, is er enige twijfel over het nut van dit vaccin. Lees dit artikel als je interesse hebt en doe ermee wat je wil. Ik geef geen advies voor of tegen vaccins, ik trek als volleerde jezuïet alles systematisch in twijfel en stel alleen maar vervelende vragen. Be your own judge.

In Afrika zijn er nieuwe polio uitbraken ten gevolge van het polio vaccin.

Wat is het nut van de griepprik? Ondanks vaccinatie op grote schaal is de ziekte nog steeds niet uitgeroeid. Elk jaar sterven er evenveel mensen aan, met of zonder vaccin. De meeste mensen die griep krijgen zijn gevaccineerd. Ooit stelde iemand hierover een vraag aan MVR. Zijn antwoord was hilarisch. De reden dat gevaccineerde ouderen toch nog de griep kregen, was dat hun kleinkinderen niet gevaccineerd waren. Waarvoor dient dit vaccin dan?

'No evidence' that recovering from Covid-19 gives people immunity, WHO says. Het WHO verklaart hier zelf dat er geen enkel bewijs is dat mensen die hersteld zijn van covid en antilichamen hebben, beschermd zouden zijn tegen een tweede of re-infectie. Niet onlogisch als blijkt dat covid, net zoals griep, een niet-immuniserende ziekte is. Je kan hervallen. Maar als dat zo is, hoe zal een vaccin ons dan ooit kunnen beschermen?

Het artikel L’OMS admet par inadvertance que les vaccinations ne fonctionneront pas contre le coronavirus speelt hier op in. De pertinente vraag is: “Als onze natuurlijke immuniteit niet volstaat om ons tegen het wilde virus te beschermen, waarom zou diezelfde immuniteit ons ineens wel of beter kunnen beschermen na een kunstmatig vaccin?” Want wat doet een vaccin anders dan het triggeren van een respons van onze immuniteit opdat we antilichamen zouden kweken? Als onze gewone weerstand het virus niet aankan, dan zal het vaccin zeker niet baten. Erger, het kan ons zelfs schaden. En bovendien muteert het virus. De logica van dit verhaal ontgaat mij steeds meer.

Laat je niet foppen door oppervlakkige nieuwsberichten over corona vaccins trials die ‘positieve resultaten’ vertonen. Wat betekent dit precies? Want vaccin makers hoeven niet noodzakelijk te bewijzen dat hun vaccin ‘werkt’. Hoe zouden ze dat zelfs kunnen doen? Een jaar wachten en zien wat er dan gebeurt? Het test criterium dat men vaak hanteert is de aanwezigheid van bepaalde antilichamen in reactie op de prik. Dat geldt dan als voldoende bewijs van ‘een goede werking’. De aanwezigheid van antistoffen bewijst helemaal niet dat het vaccin werkt.

De griepprik is niet effectief (10 tot 60%), dat weten we. Welke effectiviteit denken we met dat experimentele corona vaccin te kunnen bereiken?

Dit vaccin verhaal barst van de contradicties en is gebaseerd op evident foute aannames. De grootste denkfout die men maakt is de suggestie dat onze immuniteit niet goed zou werken. De realiteit op het terrein is dat die zeer goed gewerkt heeft. Er zijn maar heel weinig mensen aan covid gestorven, het sterftecijfer is laag (0,1-0,2 ‰ of promille) en vergelijkbaar met die van griep. Kinderen hadden er geen last van. Wel 80-plussers met andere zware aandoeningen, dezelfde risico-groep die kan sterven aan complicaties van de griep en die wegens hun zwakke conditie beter geen vaccin krijgen.

De andere denkfout die politici maken is dat zij het geringe aantal doden wijten aan hun zinloze maatregelen. Dat is klinkklare onzin. Want de landen met het kleinste aantal doden (ZO-Azië) hebben weinig of geen lockdown bevolen. Terwijl Belgistan, het land met de strengste lockdown maatregelen, het trieste record van het grootste aantal doden per miljoen inwoners haalt. Dit is Absurdistan. We weten wel dat die cijfers niet vergelijkbaar zijn met die van andere landen. Het zou mij verwonderen dat het virus rekening houdt met ras en landsgrenzen. Het verschil zit in de manier van tellen. In Amerika wordt gezegd dat zwarten en latino’s meer risico lopen. Heeft dit te maken met hun dna, of met hun sociale achterstand? Onderzoek zal het uitwijzen. Statistici hebben vastgesteld dat het virus, net als de griep, gewoon zijn ding doet. Er is weinig of geen verband tussen de lockdown maatregelen en het aantal doden. Er is wel een duidelijk verband tussen de financiële belangen van onze experts en hun adviezen:

Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

Revealed: Sir Patrick Vallance has £600,000 shareholding in firm contracted to develop vaccines. Government denies claims of potential conflict of interest, maintaining he is not involved in commercial decisions on coronavirus vaccines.

Hans Kluge is de directeur van het WHO voor Europa. Hij heeft verklaard dat Europa met het virus kan leren leven zonder vaccin en zonder veralgemeende lockdown. Deze korte verklaring verscheen in een krant van het eiland Réunion, ver weg.

Beware!

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Souvent la peur d’un mal nous conduit dans un pire.
— Boileau

Er is geen enkele reden om te panikeren op basis van het nepnieuws dat ons overspoelt. Maar dat betekent niet dat er niets aan de hand is. Het is niet de ziekte die ons zorgen moet baren, maar onze collectieve reactie hierop: het totaal gebrek aan perspectief, intelligentie en integriteit. Als we dat niet willen zien dan is dat bewuste ontkenning, niet bepaald een verstandige of vredige houding. Denk aan de langetermijneffecten van de ruïneuze en vrijheidsberovende corona maatregelen. De wereld in lockdown en de economie gekelderd op basis van wat? Terwijl hartziekten, kankers, milieuvervuiling, armoede en ongelijkheid veel meer slachtoffers maken?

Als we de moderne robber barons laten begaan, zal de situatie van kwaad naar erger evolueren. Lees de blog van Gates, de ongekroonde koning en dokter van de wereld. Daar krijg je tenminste info uit de eerste hand. Besef dat dit een met vele miljoenen geoliede pr machine is. Dat is één kant van het verhaal. Balanceer dit met de analyses van zijn critici. Ga bijvoorbeeld naar een website als Off Guardian en selecteer de artikelen over Gates. Daar vind je analyses en reflecties van een niveau die je in geen enkele mainstream news outlet nog kan vinden. Dat is de andere kant van het verhaal. Denk daar dan zelf over na. Net zoals immuniteit is intelligentie een spier die je elke dag moet trainen. Jouw denken mag je nooit ofte nimmer uit handen geven.

Vergeet pers & politiek, die gaan - net als in de Gilded Age - plat op de buik. Het lijkt alsof die lui op slaafsheid en dwaasheid geselecteerd worden. De media spelen in op goedkope emo en zetten de mensen tegen mekaar op. Vandaag schrijft een Nederlandse rioolkrant: “Mes in de rug van de zorgverleners!” Waarom? “Tot woede van velen werd een groot voetbalfeest toegestaan waarbij honderden supporters de corona maatregelen schonden.” Mijn god, wat een dom en opruiend taaltje, en dat terwijl er geen corona doden meer vallen. Een andere rioolkrant meldt dat “een ziekenhuis volloopt met corona patiënten.” Enkele wakkere burgers bellen het betrokken ziekenhuis op en wat blijkt? Het is gelogen. Geloof niets meer. Check alles zelf.

De Vlaamse pers meldt dat ‘drie vooraanstaande artsen strengere maatregelen eisen’. Maar van de honderden vooraanstaande artsen die de maatregelen willen versoepelen wordt met geen woord gerept. Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’. Een duidelijk en wetenschappelijk onderbouwd standpunt van prof. dr. Jean-Luc Gala, Sam Brokken, prof. dr. Pierre-François Laterre en dr. Mélanie Dechamps. Graag die mensen aan het hoofd van ons corona beleid.

De officiële corona berichtgeving slaat nergens meer op. Eenzijdig, leugenachtig en kinderachtig. De wereldgezondheidsorganisatie wordt geleid door een Amerikaanse tycoon en een Afrikaans politicus, een ultra-kapitalist met enorme financiële belangen in de vaccin industrie en een communist met een bedenkelijk parcours. Geen van beiden is arts en dat vertaalt zich perfect in de anti-wetenschappelijk positie die zij ingenomen hebben: big business met totalitaire trekjes. Dit is anti-geneeskunde:

Disease for Power & Profit

Reken voor juiste informatie op onafhankelijke nieuws sites, artsen en onderzoekers, je netwerk, je vrienden en … op jezelf.

Lees vooral veel boeken. Educate yourself.

Het is niet met enkele tweets en youtube filmpjes dat je kennis opbouwt.

Ik refereer naar een oud maar actueel boek van de vermaarde microbioloog, prof René Dubos (1901-1982). Hij doet baanbrekend onderzoek naar tbc en longontstekingen, onderzoekt ziekte als algemeen fenomeen en is sterk geïnteresseerd in ecologie. Als bioloog en humanist is hij ervan overtuigd dat levende organismen (microben, mensen, planeten) enkel maar begrepen kunnen worden binnen de context van de relaties die ze vormen met hun omgeving. Organismen beïnvloeden hun omgeving en vice versa.

Dubos is één van die grote denkers die op wetenschappelijk, ecologisch en filosofisch vlak met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Hij start in het reguliere kamp en vindt het eerste klinisch bruikbare antibioticum uit (gramicidin). Wat hem niet belet om te stellen dat microben niet de oorzaak zijn van ziekte. En dat infectieziektes die onze weerstand opbouwen eigen zijn aan het natuurlijke levensproces. Hij denkt dat scheikundige geneesmiddelen om ziekte te bestrijden een doodlopend spoor zijn.

Amazon book link

Amazon book link

Een uittreksel:

Belief in a golden age has provided mankind with solace in times of despair and with élan during the expansive periods of history. Dreamers imagine the golden age in the remote past, in a paradise lost, free from toil and from grief. Optimists put their faith in the future and believe that mankind, Prometheus-like, will master the arts of life through power and knowledge. Thus, the golden age means different things to different men, but the very belief in its existence implies the conviction that perfect health and happiness are birthrights of men. Yet, in reality, complete freedom from disease and from struggle is almost incompatible with the process of living.”

Rene Dubos asserted in this classic essay on ecology and health. All the accomplishments of science and technology, he argued, will not bring the utopian dream of universal well-being, because they ignore the dynamic process of adaptation to a constantly changing environment that every living organism must face.

Enkele reviews:

mankind has faced repeated new viral epidemics and survived without any modern medical intervention. Some viruses just vanished. Reading this book definitely turned down the panic during the coronavirus shutdown and provided some much needed perspective!

… One of the first and most influential environmentalists … disease is PART of health - not in some goopy self-awareness way but as an inherent part of a system remaining able to correct itself and restore dynamic homeostasis.

dubos.jpeg

Dubos wordt als alle reguliere dokters gevormd met de germ theory van Pasteur. Hij blijft open-minded en zijn voortschrijdend inzicht zal hem steeds meer in de richting van Béchamp (het terrein) duwen. Zijn visie is dat mensen samenleven met goede en slechte microben en dat de ziekteverwekkers in slapende toestand in ons lichaam verblijven totdat stress de weerstand verlaagt. Hij herformuleert de Pasteuriaanse ziektekiem theorie en stelt dat microben alleen geen ziekte kunnen veroorzaken.

monatgnier.jpg

Montagnier zal op dezelfde manier evolueren. Hij was de ontdekker van het aids virus. Hij zat tot dan in het ‘juiste’ kamp, dat van Pasteur. Hij begon af te dwalen richting Béchamp. Hij stelde dogma’s in vraag. Hij hield zich niet vast aan het simplistische idee van ‘het virus als enige oorzaak’ van ziekte en sprak van ‘co-factoren’. “Verraad,” klonk het ongenuanceerd, “Hij spreekt het virus vrij.” Hij begon het belang van het ‘terrein’ steeds meer te onderkennen en sprak van ‘oxidatieve stress’ of het ‘oxidatieve veld’. Toen hij openlijk durfde twijfelen aan het vaccin als enige redding’ was het hek van de dam. Nobelprijswinnaar Montagnier ondermijnt het oorlogsdenken van het establishment. Denk aan de oorlogstaal die alle leiders zoals Merkel, Macron & co zullen gebruiken.

raoult.jpg

Didier Raoult zal het establishment doen zweten met zijn kuur tegen covid. Het werkt en het is nog goedkoop ook. Het is gebaseerd op generische geneesmiddelen die je bij elke apotheker kan/kon vinden. Raoult wordt een ernstige en onvoorziene bedreiging voor de reeds lang op voorhand geplande en strikt geregisseerde vaccinatie agenda. Een globale agenda waar ontzettend veel geld; macht, manipulatie en controle mee gemoeid zijn. Raoul is een monument in zijn vak, hij is immers één van de meest invloedrijke en geciteerde microbiologen. Zijn onderzoeksteam telt meer dan 200 medewerkers, hij heeft meer dan 450 buitenlandse wetenschappers gevormd en ongeveer 2000 papers op zijn naam. Macron moet persoonlijk tussenkomen om het middel te verbieden. Trump wordt een fan van de Fransman maar Fauci zal die piste torpederen.

Asterix,_Obelix_&_Dogmatix.png

Het duo Montagnier en Raoult doet mij een beetje denken aan Asterix en Obelix die het opnemen tegen het Romeinse leger. Beiden heren worden vandaag verketterd door de idioten die geneeskunde herleid hebben tot religie, oorlog, politiek en big business.

Uiteraard zouden zij hun team aanvullen met bekwame wetenschappers zoals Michael Levitt (prof biophysics en structural biology aan Stanford University), François Balloux (directeur aan het UCL Genetic Institute) en Michael Horton die volgend artikel publiceerde in het medisch tijdschrift THE LANCET: COVID-19 is not a pandemic.

COVID-19 is not a pandemic but a syndemic.
— Michael Horton in The Lancet

Horton argumenteert dat covid geen pandemie maar een syndemie is, een term die niet alleen naar biologische maar ook naar sociale interacties verwijst. Hij legt de vinger op de wonde door de aandacht te vestigen op chronische ziektes (hypertensie, obesiteit, diabetes, kanker, cardiovasculaire en ademhaling stoornissen) en sociaal-economische ongelijkheid, factoren die wij verwaarlozen in onze analyse.

Stel je voor dat die erkende wetenschappers het wereld corona beleid hadden bepaald. De wijsheid en het perspectief van Dubos die weet dat ziekte deel uitmaakt van het leven en dat stress de weerstand verlaagt. Het inzicht van Montagnier die vragen stelt over de oorsprong van het virus, weet dat stress de grootste boosdoener is en dat het nut van een vaccin relatief is. Het pragmatisme, de hands-on benadering en de bestaande, goedkope oplossing en van Raoult, dé grote specialist van infectieziektes, die heel wat patiënten effectief heeft genezen.

Stel je voor dat infectioloog Jean-Luc Gala (UCLouvain) in België de leiding had in plaats van Erika ziet ze Vlieghe.

Hoe zou de wereld en ons land er nu uitzien? Geen lockdown, geen maskers, geen afstand, geen reisbeperkingen, geen vaccins, geen economische ramp, minder angst, minder stress en minder doden.

Het magische drankje dat zij ons geserveerd zouden hebben was inzicht, kalmte en de Hippocratische intentie om niet te schaden. Op basis van goede reguliere geneeskunde alleen kan je van het huidige corona beleid brandhout maken. Wat het vaccinatie kartel vandaag wil opleggen is geen geneeskunde meer, de aspecten ‘genezen’ en ‘kunde’ zijn beiden weg. Het zijn ook geen geneesheren. Zij promoten iets anders: ziekte-business. Criminele waanzin waarbij >99% van de bevolking het moet ontgelden omdat <1% van de wereldbevolking voor god wil spelen.


Be Still

javardh-TJJ_bldsdyc-unsplash.jpg
Meditation is both the symbol and expression of our intention to grow. Sitting still, alone with our thoughts and feelings, we can honor missed opportunities, passing desires, remembered disappointments, as well as our inner strength, personal wisdom, and ability to forgive and love.
— Sebastian Pole

Ben je geïnteresseerd in een alternatieve visie over ziekte gebaseerd op Béchamp? En in de mogelijke link met meditatie? Zie een mooie expressie hiervan in bijlage 5.

Je zal de grote waarde van de avant-gardisten (Béchamp, Laborit, psychobiologen), alternatieve geneeswijzen (homeopathie, natuurgeneeskunde) en ancestrale systemen (ayurveda, acupunctuur, guasha) enorm leren appreciëren als je begint te mediteren.

Geen enkele van die systemen is gebaseerd op het barbaarse oorlogsmodel van Pasteur of de gevaarlijke high-tech dwaling van Gates.

Er is een groot verschil tussen ‘niet ziek’ zijn en ‘welzijn’. Reguliere geneeskunde is een goede start maar de meer holistische en systemische benaderingen die de sjamanen de Egyptenaren, de Indiërs, de Chinezen en de westerse alchemisten gepionierd hebben zijn de next level. Ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat ayurveda & co nog steeds 1000 jaar voor zijn op wat vandaag doorgaat als ‘geneeskunde’.

Betere dokters erkennen weliswaar de psychosomatische dimensie van ziekte, maar het perspectief van de anciens reikt veel verder dan dat. Wetenschappers als Béchamp en Laborit stonden wel verder dan Pasteur, maar waren aan het einde van hun leven verbitterd, het waren geen ‘wijzen’ in de yogische of alchemistische zin van dit woord. Wijsheid komt niet alleen uit het hoofd maar evenzeer uit het hart en uit de buik. Meditatie is hiervoor de sleutel.

Geneeskunde en meditatie zijn op dezelfde principes gebaseerd. Het oorlogsmodel van Pasteur komt overeen met de illusie of de onwetendheid die in meditatie onder de loep wordt genomen: de illusie van afgescheidenheid, het geloof dat de wereld fundamenteel een vijandige plek is, de paranoia ten aanzien van externe bedreigingen en de pijnlijke oorlog die daaruit voortvloeit. Het zijn allemaal projecties en dwalingen.

In meditatie gaan we geen groot gevecht aan met de onheilsprofeten en hun dwalingen. Ik verwijs naar mijn eerdere musing Resist Not Evil. We kunnen er wel creatief mee aan de slag, wetende dat de corona onzin die we meemaken zijn plaats heeft.

It’s a mirror. It’s a cosmic dance. Fear not.

שלום עליכם (shalom aleichem)
السلام عليكم (as-salāmu ʿalaykumu)
vrede zij met u
 

 

1. TIJD & Dood in perspectief

Een greep uit twee uiterst leerrijke web pagina’s met grafieken:

A. Putting Time in Perspective

  • Het universum is 13,8 miljard jaar oud.

  • De aarde en de zon zijn 4,6 miljard jaar oud.

  • Het eerste leven op aarde (prokaryoten) is 3,6 miljard jaar oud

  • Photosynthese is 3,4 miljard jaar oud (en produceert zuurstof als bijproduct)

    Binnen 800 miljoen jaar zal het CO2 niveau zo laag zijn dat er geen fotosynthese en dus geen zuurstofproductie zal zijn. De aarde heeft in tegenstelling tot wat de klimaatalarmisten vertelt nog een tijdje te gaan. Bedenk wel dat wij in onze klimaatgekte de CO2 niveaus willen verlagen, dat betekent minder plantengroei, minder zuurstof, minder voedsel en meer hongersterfte. Goed bezig. Hoe heeft Al Gore ooit een diploma kunnen halen?

  • Dieren zijn 600 miljoen jaar oud.

  • Zoogdieren zijn 200 miljoen jaar oud.

  • De hominini splitsen 6 miljoen jaar geleden, begin van de menselijke evolutie.

  • De anatomisch moderne mens is 200.000 jaar oud.

  • Qua gedrag is de moderne mens 60.000 jaar oud.

  • De geschreven geschiedenis is 3500 jaar oud.

B. The Death Toll Comparison Breakdown

One of the things about humans is that they die sometimes, and one of the things humans pay a lot of attention to is other people dying. We do a pretty good job of distracting ourselves from the whole “I’m gonna die one day” thing, but the fixation is there, underneath the surface, and one way it shows through is how riveted we are by other people’s deaths.

Hitparade van de grootste historische killers:

  1. De Pest: 75 - 200 miljoen doden

  2. De Maoïstische periode in China (1949-1976): 49 - 78 miljoen doden

  3. De Tweede Wereldoorlog (1938-1945): 40 - 72 miljoen doden

Bedenk hierbij dat een telg van de Rockefeller familie het beleid van Mao een ‘geslaagd experiment’ vond en dat Merkel de corona crisis vergeleek met WOII. Stupide. En zorgwekkend als je beseft dat dit soort mensen de politieke teugels in handen hebben.

Andere dodencijfers:

  • Covid doden op 1 jaar: 965,625 (stand op 21 september 2020)

  • Kanker doden per jaar: 7 miljoen

  • Kindersterfte (onder de 5 jaar) per jaar: 7 miljoen

Als we in lockdown moeten gaan voor 1 miljoen griepdoden, wat doen we dan met de veel grotere kanker- en kindersterfte? Wetende dat onze lockdown veel kankerpatiënten en arme kinderen het leven gekost heeft. Onze ‘bio-statistici’ zijn goed bezig.


2. A & A : Ayurveda (India) & Acupunctuur (Chinese Geneeskunde)

Ayurveda betekent "Kennis van het Leven".

Die ‘kennis’ ontstaat 7000 jaar geleden.

Ayurveda maakt deel uit van de Atharva Veda.

De Atharva Veda kent 8 onderdelen:

  1. Kayachikitsa (Interne Geneeskunde)

  2. Salakya Tantra (Ophthalmologie en Otolaryngologie).

  3. Shalya Tantra (Chirurgie)

  4. Agada Tantra (Toxicologie)

  5. Bhuta Vidya (Psychiatrie)

  6. Kaumarabhrity (Pediatrie)

  7. Rasayana (Verjonging)

  8. Vajkarana (Fertiliteit)

Rond 1500 v.C. wordt die kennis gesystematiseerd.

De dokters Atreya and Susruta practiseerden rond 600 v.C, 150 jaar voor Hippocrates. Susruta was de eerste chirurg die neus- en oor-reconstructies deed. De tekst Susruta Samhita zei bijvoorbeeld dat malaria door bijtende insecten overgedragen werd.. De Indiërs deden amputaties, sneden tumoren uit, herstelden hernia’s en behandelden cataract. Zij gebruikten 212 instrumenten (zoals scharen, zagen, naalden, forceps) om vloeistoffen te draineren, nierstenen te verwijderen, wonden te naaien en kinderen te helpen baren.

Hippocrates (460-377 v.C.) leeft ten tijde van Socrates (469-399 v.C.). De grote boeddhistische leraar Nagarjuna van de 4de eeuw v.C. zal de Susruta Samhita updaten.

Charaka schreef de Charaka Samhita rond het jaar 100-200 AD en behandelt er Anatomie, Fysiologie, Pathologie, symptomen, diagnose en behandeling van aandoeningen aan hart, borst, buik, geslachtsorganen en ledematen. Hij beschrijft interne factoren (zoals gebrek aan vertrouwen) en externe factoren (dieet en levensstijl) die ziekte veroorzaken. Hij hechtte veel belang aan hygiëne in hospitalen.

Het Gouden Tijdperk van de Indische geneeskunde loopt van 800 voor Christus tot 600 na Christus. Geleerden uit China, Tibet, Afghanistan, Griekenland, Rome, Egypte, Perzië kwamen naar de Indiase Ayurvedische scholen om te studeren.

De Charaka and Susruta Samhita worden op bevel van de Kalief van Bagdad rond het jaar 800 AD vertaald in het Arabisch.

De komst van de Britten in de 18de eeuw zal de Ayurveda na een lange ondergang terug doen herleven.

De Chinese geneeskunde dateert van 2700 v.C. en is het oudste gekende systeem van geneeskunde. Hun acupunctuur en anaesthesie trekt wereldwijd aandacht.

De geneeskunde in Egypte dateert van 2000 voor Christus. Papyrussen van 1600 en 1500 v.C. beschrijven breuken, ontwrichtingen, geïnfecteerde wonden, tumoren, ziektes van het gastro-intestinale tract, vrouwelijke organen en ogen. Homeros beschouwde de Egyptische dokters als de beste van de wereld.

Aesculapius was de Griekse god van de geneeskunde. Zijn staf met slang is het symbool van de artsen. Hippocrates stelde hoge morele eisen aan de artsen. Zo was het verboden om hun patiënten vergif te geven. Big Pharma is niet aan die eed onderworpen denk ik.

De Romein Celsus, tijdgenoot van Christus, sprak over ontstekingen. Zijn tijdgenoot Galen sprak over aanleg voor ziektes, versterkende en omgevingsfactoren. Moderne ideeën. De val van het Romeinse Rijk brengt geneeskunde terug naar bijgeloof en dogma. De periode 500 - 1500 n.C. wordt een donker tijdperk voor onze westerse geneeskunde, maar het gouden tijdperk voor de Arabieren. Zij nemen onze fakkel over en ontwikkelen hun eigen systeem dat Unani wordt genoemd. Er ontstaan scholen in Baghdad, Damascus en Caïro, steden die er vandaag niet zo goed aan toe zijn. Er was in die periode een intense uitwisseling van kennis tussen Indische, Arabische, Perzische, Griekse en Joodse artsen.

Paracelsus (1490-1541) zal geneeskunde zuiveren van dom bijgeloof en dogma. Andreas Vesalius (1514-1564) zal het menselijk lichaam dissecteren.

De komst van Gates, Tedros, Fauci, Erika & Markske zal de geneeskunde terug naar de donkere middeleeuwen katapulteren. Bijgeloof en dogma zullen opnieuw welig tieren. Het jaar 2020 zal in de annalen van de geschiedenis blijven als het jaar waar men de medische klok duizend jaar terugdraait.


3. Microzymas

De microzymas (letterlijk kleine enzymen, fermenten, gisten of organische stofjes) vormen volgens Béchamp de fundamentele basis van elk biologisch leven. Alle cellen bestaan uit microzymas, evenals alle microben (virussen, bacteriën, schimmels en andere parasieten). Microzymas zijn de kleinste bouwsteentjes waaruit biologische organismen bestaan.

Hippocrates verwees ernaar toen hij zei:

Binnenin ons lichaam bestaat er een onzichtbaar bestanddeel die werkt voor het geheel en voor de delen, en die tegelijkertijd één en multipel is.

Andere namen die aan microzymas zijn gegeven:

  • Microscopische granules onderworpen aan de brownse beweging

  • Somatiden voor Gaston Naessens

  • Endobionten voor Enderlein

  • Nanoben of nano-bacteriën voor geologen

  • Mykoplasmen voor Professor Montagnier

Pasteur ziet dit uiteraard ook maar doet alsof hij het niet ziet. Hij zal (samen met Tyndall) aan de basis liggen van het idee van de “atmosferische panspermie” die zegt dat de atmosfeer of de buitenlucht, de wateren, de grond en de oppervlakte van vaste objecten vol gevaarlijke kiemen en sporen zit. Pasteur zal het winstgevende vaccinatie systeem van de Engelsman Edward Jenner (1749-1823) overnemen. Hij doet er alles aan om de bevinding van Béchamp die hij niet kan plagiëren weg te moffelen. De vervelende microzymas die duidelijk onder de microscoop te zien zijn mogen niet gezien worden. Hij verbiedt magnificatie boven een factor 400. Zijn opvolgers doen er nog een schep bovenop. Om zeker te zijn dat alle levende microzymas in de weefsels die onderzocht moeten worden morsdood zijn, worden deze voorafgaand gefixeerd en opgelost met formol en zuren, gedeshydrateerd (70% van levende materie bestaat immers uit water), ontvet met tolueen of giftig trichloorethyleen, in gloeiende parafine of plastic gegoten, in dunne schijfjes gesneden, terug in een bakje water gegoten, op een glasplaatje opgevist, tot 600° verhit met een brander, opnieuw behandeld met water, ontvetters en zuren en gekleurd. Of ingebed in metaal (elektronenmicroscoop). Als je het resultaat van al die fantastische behandelingen onder de microscoop bekijkt, dan zie je gegarandeerd niets meer. Hoera! De microzymas zijn weg, dood en begraven. Je ziet alleen nog enkele brokstukken die je mogelijks als virussen kan interpreteren. Wat een onzin. Biologie is de studie van het leven, niet van de dood. Als je ooit de kans krijgt, doe een levend bloed analyse. Wat je door de microscoop ziet is een echt wonder.

Wat weten we eigenlijk over die microzymas? Naast Béchamp zijn er enkele andere onderzoekers die ze bestudeerd hebben (Groddeck, Laborit, Balint, Hamer, Moirot, Frechet, Naessens, Enderlein, Montagnier, Uwins). Hun diameter bedraagt 40 à 60 nanometer. Ze bestaan uit organisch materiaal binnen een membraan. Ze bevatten een silicium kristal (voor opslag van informatie) en nucleïnezuren (metabolieten). Ze synthetiseren enzymen die scheikundige reacties en verbranding mogelijk maken en reproduceren zich snel. Ze zijn goed zichtbaar via darkfield microscopie en bewegen continu. Heel merkwaardig, ze zouden quasi onsterfelijk zijn, microzymas van 12 miljoen jaar (van kalksteen fossielen) kunnen gereactiveerd worden om levende organismen (zoals schelpen) te creëren. Die kleine ‘granules’ kunnen zich samen assembleren om bacteriën en cellen te vormen, en in korte tijd terug uit mekaar gaan en terug microzymas worden, in functie van de omgeving en hun missie/programmatie.

In deze anti-oorlog en pro-vrede visie zijn microben heel nuttig. Ze hebben de taak om een pathologisch probleem op te lossen die vaak een psychische oorzaak (emotioneel conflict) heeft. Hier ontmoeten de moderne psychobiologie, de oud-chinese en de primitieve geneeskunde elkaar. Psychische factoren zoals over-stress en depressies (omgekeerde stress) moduleren het lichamelijke ‘terrein’ en geven aanleiding tot ziekte.

A Brief History of American Pharma: From Snake Oil to Big Money

Flexner the Germ Theory Fiend


4. Allopathie 

Allopathie is de conventionele vorm van geneeskunde waarbij middelen gebruikt worden om symptomen te onderdrukken of tegen te werken. Een voorbeeld is het bestrijden van ontstekingen door het gebruik van ontstekingsremmers. (Bron: Wikipedia)

Een oerdomme benadering als je het mij vraagt. Als er één ding is dat je zeker niet mag doen dan is dat het verstoren van de natuurlijk ‘flow’ of werking van het menselijk lichaam. “Remmers, blokkers en verlagers,” allemaal termen voor schadelijke middelen die meer kwaad dan goed doen.

De term werd voor het eerst gebruikt in de 19e-eeuw door Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, die de term in negatieve zin gebruikte om de geneeskunde uit zijn tijd te beschrijven. De term wordt in homeopathische kringen en door andere voorstanders van alternatieve geneeswijzen nog steeds gebruikt om te verwijzen naar reguliere geneeskunde. (Bron: Wikipedia)



5. De werkelijke betekenis van ziekte

Een mooi artikel uit Rob's web.

Ik citeer:

“Ik denk niet meer in termen van ziektes, maar ziekte. Enkelvoud, niet meervoud. Ik ben ziekte gaan zien als het leven zelf: een oneindig scala aan vormen voortkomend uit één en dezelfde oerbron, die ook nog eens over kunnen gaan in elkaar. Dit verschijnsel wordt pleomorf genoemd, oftewel meervormig, en is een principe van de natuur. Ziekte is als het leven, omdat het een onderdeel is van het leven, net als dood onderdeel is van leven en een eeuwigdurende cirkel vormt waarbij energie nooit verloren gaat, maar opnieuw wordt gebruikt. Wie het leven begrijpt, begrijpt ook ziekte. …”

Lees het vervolg hier.

Dit is het slot van dit prachtig artikel:

“Ons denken koloniseert ons hart. Hierdoor leren we alsmaar minder te voelen. Dit maakt dat we met allerlei gevoelens zitten die we niet kunnen verwerken. Vertaald in onze organen stroomt de energie van boven naar beneden: van het hoofd naar het hart naar de darmen. Dat is precies de omgekeerde volgorde. Denk aan de volgorde van ons voedsel: we verteren het in onze darmen, daarna wordt het via ons bloed getransporteerd naar ons hart, dat het bloed rondpompt, en pas als laatste komt het bij ons hoofd. Is het niet interessant om te zien dat ons lichaam geen prioriteit geeft aan ons hoofd en andere extremiteiten (uiteinden van het lichaam) als het gaat om het transporteren van bloed, maar juist prioriteit geeft aan de vitale organen die allemaal in de buik- en borstholte liggen? Als ons lichaam onze darmen en ons hart als eerste bedient en ons hoofd pas als laatste, waarom volgen wij deze volgorde niet? In plaats daarvan zitten we vast in ons denken, waardoor we niet of niet genoeg gevoelens kunnen vormen over onze ervaringen en deze zeker niet kunnen verteren. De juiste volgorde is: eerst op je in laten werken, daarna er gevoelens over vormen en er tenslotte pas gedachten over maken.

Vastzitten in ons hoofd is ziekte nummer één in onze westerse wereld en we lijden niet voor niets massaal aan depressie, hart- en darmklachten. Je kunt jezelf vandaag nog hiervan bevrijden door het voortaan anders te doen. Hoe dichter je bij de natuur komt te staan, hoe dichter je bij je eigen natuur komt te staan. Ziekte herinnert je eraan dat je bent vervreemd van je natuur. Dit is de werkelijke betekenis van ziekte.”



Vorige
Vorige

Two Birds (1)

Volgende
Volgende

Corona Plague